Som sidste del af vores statussalg skal vi have tømt vores lager for disse sherry. Derfor er der nu mulighed for at købe sherry fra helt tør Fino til meget søde PX – og alt derimellem – til rigtigt gode priser. Ikke mange kender forskellen på de forskellige typer sherry og det er nok fordi, at det er kompliceret. Overordnet set findes der de tørre sherry, den søde sherry og en anden sød sherry. Tidligere var sherry kun kendt som hedvin, der lige kunne drikkes en eftermiddag som i Varnæs’ stuer i Matador, men der er heldigvis sket meget siden.Vi påstår, at alle vin-drikkere har en sherry de kan li’…. Du kan smage i alle vores butikker! Kom og find din favorit.Fiesta Grande
Fino Pale Dry Solera ReservaFino Sherry er den unge vin, der ligger under den naturligt gærede lag flor. Det giver en frisk, lys og tør vin med fin struktur. God til velkomst og østers.
Florymar
Manzanilla de SanlúcarHelt tør som Fino og lettere saltet. De fine krydderier giver fin karakter og passer ligeledes til intense forretter som østers, rogn eller sushi.
Fiesta Grande
Oloroso Solera Reserva Oloroso er en Fino der har ligget længere på fad end både Fino og Amontillado. Det giver en lidt mindre tør, men intens sherry med toner af nødder og god fylde. Prøv til grillet kylling eller en klar suppe.
Fiesta Grande
Amontillado Medium Solera ReservaEn Fino der har ligget på fad, men hvor gær floren stille dræbes ved alkoholtilsætning. Det giver vinen mange fine toner fra fad og karakter til vinen. Skøn til oste- pølsebord, gerne med røget skinke.
Fiesta Grande
Moscatel Solera ReservaSød gylden dessertvin lavet på Moscatel-druen. Delikat vin til dessert.
Fiesta Grande
Oloroso Cream Solera Reserva Cream Sherry er Oloroso blandet med de to søde druetyper Moscatel og Pedro Ximenez. Sød med elegant fedme og mørk gylden i farven. Passer perfekt til chokolade.
Fiesta Grande
Pedro Ximenez Solera ReservaDruen Pedro Ximenez giver en meget koncentreret sødme. Smagsnuancer af rosiner, dadler og modne blommer. Mørk og koncentreret i farve, duft og smag. Passer til meget tunge desserter eller en meget gammel, meget moden ost.
Vil du lære mere om sherry og komme i dybden med denne unikke vintype kan du lytte til vores podcast om lige netop sherry – episode 23.Det særlige ved sherry er, at lagringen sker på fade, der kun er fyldt 4/5 op. Den sidste femtedel er luft. Mellem luft og vin danner der sig et lag gær, der minder om skimmelsvampen på brie. Gæren mindsker sukkerindholdet, giver vinen karakter og beskytter mod luften. Sherry Fino lagrer under denne gær helt til tapningen. Amontillado er en fino, hvor gæren dræbes med alkoholtilsætning, hvorefter vinen lagrer videre under påvirkning af luftens iltning.

  Holte Vinlager 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev