Den 9.-12. juni er der Kultur & Festdage i Gentofte, og foreninger, kirker, kulturinstitutioner, detailhandlen, frivillige og mange andre er gået sammen om at skabe et stærkt program med gode, lokale oplevelser.

Programmet byder blandt andet på byvandringer, gademarkeder, koncerter, børneteater, familiefestival, havekunst og cykeltour for korte ben. Gentofte Bibliotekerne er også med. Se mere længere nede i nyhedsbrevet.

Vi glæder os til at se jer på bibliotekerne.

MVH Gentofte Bibliotekerne

Kan fællesskabet redde verden? Demokratiske erhverv før og nu

Tirsdag den 7. juni kl. 18.30-20.00 Gentofte Hovedbibliotek

Fælleseje, demokratisk iværksætteri og den gode gamle ‘kooperation’ er igen blevet politiske buzzwords. Flere nye virksomheder vender ryggen til den klassiske model med arbejdsgiver og lønmodtager, og organiserer sig i stedet med ansatte som medejere. Vi ser private tiltag, hvor folk ejer cykelværksteder eller andelsgårde i fællesskab, og i udlandet er bl.a. kaffekooperativer blevet vigtige værktøjer for at drive udviklingen frem.

Susanne Westhausen, som er direktør for landsorganisationen Kooperationen, fortæller denne aften om, hvordan medejerskab har udviklet sig historisk, og ikke mindst hvad fremtiden har at bringe for området. Historiker Søren Stubkjær giver også et kort rids over, hvilke erfaringer Gentofte helt lokalt har med demokratisk medejerskab i virksomheder historisk set. Eventet afholdes i forbindelse med Kooperationens 100års jubilæum, og andelsbevægelsens 140-års jubilæum.

Gratis.

Tilmelding her 

Fernisering: Sadia Hamdani

Tirsdag den 7. juni kl. 18.00-19.00 Jægersborg Bibliotek

Skyd sommeren i gang med en farverig fernisering på Jægersborg Bibliotek. Multikunstner Sadia Hamdani udstiller i sommeren 2022 sine malerier og keramiske værker på Jægersborg Bibliotek. Kig forbi til fernisering og en mulighed for at møde kunstneren. Biblioteket byder på lidt vådt og tørt.

Udstillingen kan opleves på Jægersborg Bibliotek fra 23. maj til 31. juli 2022.

Gratis. Ingen tilmelding.

Merete Pryds Helle: Det vågne hjerte

Onsdag den 8. juni kl. 17.00-18.30 Gentofte Hovedbibliotek

Merete Pryds Helle fortæller om sin nye roman Det vågne hjerte, der handler om kærlighed, venskab, køn og seksualitet i en tid præget af opbrud og nybrud. Sommeren 1984 tager Lis på Kvindehøjskolen i Visby, hvor healingholdet og byggeholdet lægger forskellige strategier for opgøret med patriarkatet. Selv forsøger Lis at bearbejde en voldsom oplevelse, hvor hun med nød og næppe slap fra en overfaldsmand.

Det vågne hjerte er en selvstændig fortsættelse af Folkets skønhed og Vi kunne alt og byder på gensyn med karakterer fra de tidligere bøger. Blandt andre Merete, som også tilbringer sommeren ’84 på Kvindehøjskolen efter et mislykket forsøg på at besætte statsministerboligen på Marienborg.

Entré: 70 kr.

Køb billet her 

Kultur & Festdage 2022

Den 9.-12. juni er der Kultur & Festdage i hele Gentofte, og programmet er klar. Så start din planlægning nu – du finder det trykte program på bl.a. bibliotekerne, og vil du følge de seneste opdateringer og have direkte links til tilmelding og billetter, så klik herunder:

Se hele programmet her 

Kultur & Festdage: Silent Disco

Fredag den 10. juni kl. 17.00-19.00 Gentofte Hovedbibliotek

Vi omdanner græsplænen under træerne til et gigantisk dansegulv, så kryb i pailletkjolen og spænd butterfly’en. Silent Disco er super sjovt, alle bliver udstyret med trådløse høretelefoner og får deres egen lille interne fest. Signe Frydenlund fra Danseglad leder løjerne og sørger for, at alle kan finde et dansetrin, der passer til.

Vi starter ud med børnevenlige beats og slutter af med ren disco.

Gratis. Ingen tilmelding.

Kultur & Festdage: Fællesspisning og koncert med Afenginn

Fredag den 10. juni kl. 20.30-22.00 Gentofte Hovedbibliotek

Oplev bandet Afenginn live, og vær med til fællesspisning.

Afenginn har været på banen siden 2002, modtaget 8 DMAs, DMFs Live-pris 2015 og mange andre hædersbevisninger. Orkesteret har optrådt på tv, radio, festivaler, koncertsale og venues i hele Europa, USA, Canada, Malaysia og Australien med mange hundrede koncerter på samvittigheden og gennem årene opbygget et ry som et virtuost og fremragende liveband. I en blanding af world og nordisk folkemusik, og med færøske tekster, leverer orkestret en koncert, hvor publikum bliver taget med på en rejse i et særegent musikalsk univers, der byder på alt fra hæsblæsende rytmer i alle tænkelige taktarter, stille og meditative øjeblikke og virtuost, nærmest psykedelisk sammenspil.

Gratis.

Tilmeld dig her 

Fællesspisning

Cafe Henning sammensætter en lækker ret, som du kan købe billet til her:

Køb madbilletter her 

Kultur & Festdage: Familiefestival: Sej, Sund og Sikker (2-12 år)

Lørdag den 11. juni kl. 11.00-15.00 Øregårdsparken

Kom og oplev musik, sjov og et hav af aktiviteter, der gør det let at være sej, sund og sikker. Bibliotekerne er selvfølgelig rykket med, så tag børn eller børnebørn med og kom og find os! Vi har fundet Alfabetbanen frem, så I kan samle bogstaverne i jeres navne.

Gratis. For familier med børn i alderen 2-12 år.

Se hele programmet her 

Drawing workshop for Ukrainian children and their families

Lørdag den 11. juni kl. 10.30-12.00 Ordrup Bibliotek

If you want to immerse yourself in paper and colors come and be creative with artist Katja Davis. Katja teaches children, adults and companies the art of drawing on a daily basis and has extensive experience. We will use crayons, pencils, watercolors and pastels. The workshop is primarily about immersing ourselves in drawing and working artistically based on our individual preconditions. And Katja is available with useful help and advice.

Primarily for Ukrainian children aged 7-12 years but the whole family is welcome. Also June 25th

Free. No registration.

Biblioteket anbefaler: Vampyren fra Ropraz af Jacques Chessex

Litteraturformidler Paul Calderara Eskekilde anbefaler Vampyren fra Ropraz, hvormed Forlaget Sidste Århundrede introducerer den schweiziske forfatter Jacques Chessex for et dansk publikum. Det er et kærkomment og spændende – og i denne kortroman også et foruroligende – bekendtskab.

Læs Pauls anbefaling her 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev