Hver fjerde dansker har alarm

Tryg forsikring skriver bl.a. dette i sin pressemeddelelse om alarmer:

Indbrud og alarm, foto: Tryg

Hver fjerde borger i Danmark har alarm i sit hjem. Størstedelen af alarmerne er installeret i hovedstaden, mens der er færrest alarmer i Nordjylland. Hver anden af dem, der har anskaffet sig en alarm, siger at de føler sig mere trygge med alarmen.

Selvom antallet af indbrud herhjemme er faldet stødt gennem de seneste år, er Danmark stadig et af de mest indbrudsplagede lande i Europa.

I forsøget på at holde de ubudne gæster fra døren, har knap hver fjerde borger i Danmark installeret en alarm i sit hjem. Det viser en undersøgelse, som YouGov har udført for Tryg.

27 procent af alarmerne er installeret i hovedstaden. Færrest alarmer er der i Nordjylland, hvor blot 17 procent af de private hjem har alarm.

Særligt udbredt er alarmerne i parcelhuskvarterer. Således har mere end hvert tredje parcelhus i Danmark en alarm. Blandt rækkehuse er det cirka hvert femte hus, og i etagebyggerier har omkring hver tiende husstand installeret en alarm.

“Der sker væsentligt flere indbrud i huse end i lejligheder. Men indbrud sker altså også i lejligheder, og det er mindst lige så ubehageligt for lejlighedsbeboeren at få ubudne gæster. Derfor er der al mulig grund til at forsøge at undgå hændelsen, hvad enten man bor i lejlighed eller hus – ikke bare via en alarm, men også gennem andre forebyggende indsatser,” udtaler Camilla Nielsen, forebyggelseschef i Tryg, og fremhæver blandt andet Nabohjælp samt bedre vinduer og døre som effektive midler mod indbrud.

Selvom alarmen blot er ét blandt flere forebyggende initiativer, har den stor indflydelse på danskernes tryghedsfølelse. Således siger hver anden af dem, der har anskaffet sig en alarm, at de føler sig mere trygge med alarm. Og 43 procent af dem, som ikke har alarm, erklærer at de i nogen eller høj grad ville føle sig mere trygge med en alarm.

“En stor del af dem, der ikke har alarm, begrunder det med, at de synes, at det er for dyrt. Vi vil gerne øge antallet af husstande med alarm ved at tilbyde en løsning, som er både billig og let tilgængelig. Derfor følger der som noget nyt automatisk en alarm med i købet, når en kunde samler sine forsikringer i Tryg,” fortæller Camilla Nielsen.

Hvis der sker et indbrud, udløses alarmen ikke kun lokalt med en kraftig sirene i hjemmet – kunden får også direkte besked via en app på sin mobiltelefon. Desuden kan kunden tilmelde naboer, familie og lignende, så de får en SMS, når alarmen går.

“En alarm får måske tyven til at droppe sit forehavende. Vælger han alligevel at bryde ind, vil alarmen stresse ham, og han tilbringer kortere tid i boligen, hvorved skaden kan begrænses. Samtidig behøver vores kunder ikke at være nervøse for, at deres børn eller de selv overraskes af en tyv eller et indbrudsramt hjem. Selv når de er på ferie på den anden side af jorden, kan de hele tiden holde øje med deres bolig. Vi håber, at det vil øge deres tryghed,” forklarer Camilla Nielsen.

Og Trygs tilbud om alarm er blevet populært hos kunderne. Siden lanceringen for cirka et halvt år siden har knap 4000 husstande bestilt alarmen.

“Jeg har længe ønsket mig en alarm og slog straks til, da jeg fik muligheden gennem mit forsikringsselskab,” fortæller er 50-årige Helle Pagh, der er en af de mange kunder, som har fået Trygs alarm. “Der har været mange indbrud i mit kvarter, og jeg har selv haft indbrud tre gange i mit liv. Alarmen giver mig mere tryghed, især om natten, hvor jeg sover mere roligt ved visheden om, at jeg selv og min familie bliver alarmeret, hvis nogen bryder ind i min bolig,” slutter hun.

Forebyggende råd
• Placer elektronisk udstyr, designermøbler og lignende, så de ikke er synlige udefra.
• Undgå at give tyven arbejdsro. Klip for eksempel hækken ned og sørg for, der ikke er helt mørkt på
grunden, særligt ved døre og vinduer. Tilknyt eksempelvis en sensor til udendørsbelysningen, så lyset
tænder, når der er bevægelse omkring huset.
• Anvend tænd- og sluk-ure til lys og musik
• Lav en aftale med naboerne om at holde øje med din bolig og tilmeld dig Nabohjælp.
• Få naboen til at fylde skrald i din skraldespand, tømme postkassen og sætte sin bil i din indkørsel,
hvis du skal være væk i længere tid.
• Gem de særligt værdifulde ting, inden du forlader hjemmet, eller opbevar tingene i en bankboks.
• Mærk dine værdigenstande med syntetisk DNA
• Installer alarm – det kan have en forebyggende effekt, og bryder tyven alligevel ind, vil alarmen
stresse ham, fordi den tiltrækker opmærksomhed.

Undersøgelsen er gennemført af analyseinstituttet YouGov. Der er i alt gennemført 1010 CAWI-interview med danskere i alderen 18+ år.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Del på sociale medier