Forpremiere på Skyggen i mit øje

Efterårsferien er forbi, og det betyder at denne uge bl.a. står på et gribende drama af Ole Bornedal!
Han er aktuel med den rørende fortælling om den katastrofale bombning af Den Franske Skole, Skyggen i mit øje .
Filmen er inspireret af den virkelige hændelse, der ramte Danmark i marts 1945.
Skyggen i mit øje har premiere på torsdag, men der er mulighed for at se
den allerede i morgen og på onsdag.
Læs lidt om instruktørens tanker om tilblivelsen af filmen nedenfor.

Vi viser viser også det nye spændende tyske drama, Skaknovelle , som er baseret på Stefans Zweigs bestseller af samme navn, og så har vi fortsat både James Bond og Margrete den første på programmet.

Velkommen i Gentofte Kino!

Skyggen i mit øje

Om morgenen den 21. marts 1945 er nonnerne og skolekammeraterne Rigmor, Eva og Henry fra Den Franske Skole på Frederiksberg klar til at starte skoledagen. Langt derfra – på den anden side af Nordsøen – gør britiske piloter fra Royal Air Force sig klar til en afgørende mission for den danske modstandsbevægelse.
De sætter kurs mod Shellhuset, Gestapos Hovedkvarter midt i København. Angrebet lykkes, men ikke langt derfra rammer tragedien. Et fly er styrtet ned tæt ved Den Franske Skole, og branden får de efterfølgende bombefly til at tro, at målet ligger under røgsøjlen…

Instruktøren fortæller om tilblivelsen af filmen:
“Jeg har set mange danske film omkring den danske besættelse. De har stort set alle koncentreret sig om den danske modstand og de danske helte, og fælles for dem alle er den meget dramatisk tone, hvor de onde er i sort og de gode går i lyse cottoncoats med modvind i håret. Det er krigen i Danmark skildret som en forholdsvis simpel kamp mellem det gode og det onde.

Men da jeg allerede for mere end tyve år siden begyndte at skitsere fortællingen om bombardementet af Shellhuset og Den Franske Skole, var den allerede svær at indpasse i de danske myter om krig og besættelse og godt og ondt. Hvordan kunne man overhovedet begribe selve ideen om, at en tragisk ulykke skulle blive skyld i 86 børns død på skolen og andre også udenfor og dertil lærere og nonner og andre civile? Den største civile katastrofe i nyere dansk historie. Og så ovenikøbet på ulykkelig vis foranlediget af vores allierede: unge modige piloter fra Royal Air Force, som bombede mod svære odds?
Det var en svær film at lave – både teknisk, men især emotionelt. Den er lavet med alle de følelser, vi kender – og sætter sig forhåbentligt et stykke tid efter, man har set den. Som et minde, en erindring, et ekstra beskedent monument udover det beskedne som i forvejen står en smule hengemt på Frederiksberg Alle.”

Se det gribende og rørende drama – vi holder forpremierer allerede tirsdag og onsdag i denne uge!

Se alle spilletider og køb billetter

Skaknovelle

Wien, 1938: Østrig besættes af Nazisterne og advokaten Bartok arresteres og fængsles på Hotel Metropol – Gestapos nyetablerede hovedkvarter. Nazisterne ved, at Bartok har adgangskoderne til vigtige bankkonti indeholdende enorme formuer. Da Bartok nægter at udlevere koderne, placeres han i isolationsfængsel. Her gør nazisterne, alt hvad de kan for at knække Bartoks vilje. Men hvad de ikke ved er, at Bartok har smuglet en helt særlig bog med ind på sit værelse. En bog om skak. Det bliver starten på et dødsensfarligt spil
mellem Bartok og nazisterne, hvor hvert træk har et modtræk.

Se alle spilletider og køb billetter

No Time To Die

Film nr. 25 i rækken om agent 007 med licens til at dræbe er blevet taget rigtigt flot imod af danskerne!
I Gentofte Kino har filmen nu overtaget førstepladsen som den største James Bond-film nogensinde – 1000 tak til alle jer gæster, som har set det seneste kapitel i 007-serien!
Og der er stadig rig mulighed for at se den – følg linket nedenfor.

Se alle spilletider og køb billetter

Margrete den første

Succeen er enorm!
Årets store danske historiske drama med Trine Dyrholm i hovedrollen som den magtfulde dronning er blevet taget utrolig godt imod i Gentofte Kino

Se spilletider og køb billetter

Særarrangementer i Gentofte Kino

Fagre voksne verden

– med Simon & Garfunkel-koncert fremført af Morten Lützhøft og Nis Pedersen

Oscar-vindende romantisk drama fra 1967 instrueret af Mike Nichols og baseret på en roman af Charles Webb.
Filmen fortæller historien om Ben Braddock, spillet af Dustin Hoffman, der netop er dimitteret fra college og ikke kan finde ud af, hvad han skal med livet. Efter en fest hos sine forældre, forføres han af den ældre Mrs. Robinson (Anne Bancroft), der er gift med faderens forretningspartner og de to indleder en hed affære. Men da Ben også får føleler for Mrs. Robinsons datter Elaine (Katharine Ross ) ramler tilværelsen sammen om ørerne på ham.

”Fagre voksne verden” betød det helt store gennembrud for Dustin Hoffman, ligesom filmens musik var med til at øge duoen Simon & Garfunkels popularitet…

Mandag den 8. november kl. 19.00

Billetpris: 150 kr. inkl. film og koncert

Køb billetter

Europa

– Vi fejrer 30-års jubilæet af Lars von Triers mesterværk, ‘Europa’. Peter Aalbæk kommer og fortæller anekdoter om tilblivelsen af filmen.

‘Europa’ udspiller sig i Tyskland efter sammenbruddet i 1945. Til det totalt ødelagte land ankommer en amerikaner med tyske rødder (Jean-Marc Barr) og et ønske om at medvirke til genopbygningen.

Han får arbejde som sovevognskontrollør og bliver på rejsen gennem landet vidne til ødelæggelserne, men får også kontakt til selskabets ledelse og især chefens datter (Barbara Sukowa), der har forbindelse til en nazistisk undergrundsorganisation, de såkaldte Varulve.

Filmens fototeknik var ret kompliceret, da den blev lavet helt uden digitale effekter. Den subtile blanding af sort/hvid og farve i samme billedflade giver et fingerpeg om, at von Triers ærinde er en form for idédrama. Verfremdungs-konceptet med en hypnotisør-stemme, der tæller ned til filmens start, har Trier siden genbrugt i ‘Antichrist’.

Søndag den 14. november kl. 19.30

Billetpris: 100 kr.

Køb billetter

Filmklassikeren Ordet

– Med introduktion af Gentofte Provstis nye provst, Yvonne Alstrup

Oplev Carl Th. Dreyers legendariske filmatisering af Kaj Munks drama Ordet, som denne aften introduceres af Gentoftes nye provst, Yvonne Alstrup.
Carl Th. Dreyers Ordet er en af filmhistoriens mest centrale værker og stiller skarpt på den dobbeltmoral, der opstår, når tro bliver til regler og vaner i stedet for følelser og hengivelse. Filmen er minimalistisk kølig i sin perfektion og en rejse ind i det næsten ordløse. Ordet blev Dreyers største kommercielle succes, og den vandt mere hæder og flere priser end resten af hans film tilsammen.

Onsdag den 17. november kl. 19.30

Billetpris: 100 kr.

Køb billetter

Cliff Richard: The Great 80 Tour

– med særlig introduktion af Jørg 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Del på sociale medier