Efter regeringens lempelse af restriktionerne på kulturområdet, kan vi fra i dag søndag den 16. januar igen byde velkommen til kulturarrangementer på Gentofte Bibliotekerne. Det har vi glædet os til, og vi et fantastisk program klar til jer!

Husk at du fortsat skal bruge mundbind eller visir, mens du bevæger dig rundt i biblioteket (børn under 12 år er undtaget). Når du sætter dig – fx for at deltage i et kulturarrangement – kan du tage mundbindet af. Du skal også være opmærksom på, at du skal vise coronapas ved kulturarrangementer. Vi opfordrer til, at du henter appen Coronapas og tjekker hjemmefra, om dit coronapas stadig er gyldigt.

Vi glæder os til at se jer på bibliotekerne.

MVH Gentofte Bibliotekerne

Læs mere om corona og besøg på bibliotekerne her 

Anne Sofie Kragh: Det første år

Mandag den 24. januar kl. 17.00-18.30 Gentofte Hovedbibliotek

I foråret 2016 lavede journalist Anne Sofie Kragh en aftale med statsminister Mette Frederiksen om at skrive hendes biografi, hvis hun en dag blev statsminister. Og i juni 2019 trådte Mette Frederiksen ind i Statsministeriet med en ambition om ikke at lade sin regering styre af udefra kommende begivenheder. Anne Sofie Kragh var med. Otte måneder senere ramte coronaen Danmark, og Mette Frederiksen måtte lægge alle sine planer i skuffen. I dette foredrag fortæller Anne Sofie Kragh om Mette Frederiksens første år som landets hidtil yngste statsminister og om tiden før, under og efter coronakrisens første nedlukning.

Entré: 70 kr.

Køb billet her 

Klaverkoncert med Arash Rad

Torsdag den 27. januar kl. 15.00-16.00 Ordrup Bibliotek

Arash Rad kommer fra Iran, hvor han næsten fik afsluttet sin klaveruddannelse på Teheran Kunstuniversitet, inden han kom til Danmark som politisk flygtning som 25-årig. Da han skulle lære det danske sprog, stiftede han bekendtskab med tv-serien Matador, og titelmelodien blev starten på en interesse for danske melodier, revysange og komponister. Denne eftermiddag spiller Arash Rad både danske revyviser og klassiske værker af Bach, Mozart, Schubert og Chopin.

Gratis.

Tilmeld dig her 

Ro og fordybelse med papirmosaik – for voksne

Torsdag den 27. januar kl. 18.30-21.00 Ordrup Bibliotek

Mærk roen sænke sig, når vi holder klippeklistre-aften for voksne. Line Hvid, der er journalist, selvstændig og kreativ sjæl, hjælper os med at skabe portrætter af papirmosaik. Vi skal klippe små ord og farver ud til et motiv. Kreativ fordybelse styrker hjernens skaberkraft, og det bliver hyggeligt og spændende at se de forskellige værker dukke frem på papiret. Kom og stimulér din kreative hjernehalvdel.

Gratis.

Tilmeld dig her 

Film og oplæg: Durum – for unge

Lørdag den 29. januar kl. 14.00-15.00 Jægersborg Bibliotek

Veto elsker durumruller og arbejder som udbringer af, hvad der ifølge ham er verdens bedste durum. Som mange andre bliver han også mærket af coronakrisen, og da han pludselig bliver fyret, styrter hans liv sammen.Kortfilmen introduceres af manuskriptforfatter Victor Bak og instruktør Lasse Gottlieb, der fortæller, hvordan man laver film på et minimalt budget. Efter visningen vil der være mulighed for at stille spørgsmål, og biblioteket byder på popcorn og sodavand til filmen.

En film for unge.

Gratis.

Tilmeld dig her 

Dronning Margrethe: 50 år på tronen

Dronning Margrethe er populær som aldrig før, og det afspejler det store udvalg af litteratur om Dronningen også. I fredags, den 14. januar 2021, havde Dronningen 50 års jubilæum som regent i Danmark, og der er igennem årene skrevet et utal af bøger om regenten. Vi har på genbib.dk samlet dem i tre overordnede kategorier, og du kan selvfølgelig låne dem alle på biblioteket.

Se bøger om Dronning Margrethe her 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev