‘Opera i det fri’ med Det Kongelige Teater er endelig tilbage i Gentofte. En tradition som hvert år samler mellem 15.000-20.000 publikummer til gratis koncerter i hele landet. Læs mere om koncerten længere nede i nyhedsbrevet og se, hvordan du forudbestiller picnickurv til koncerten i Øregårdsparken fredag den 27. maj.

Vi glæder os til at se jer.

MVH Gentofte Bibliotekerne

Fællesspisning for ukrainske familier

Mandag den 23. maj kl. 16.00-18.00 Vangede bibliotek

Mød andre ukrainske familier, når der på Vangede Bibliotek holdes børneaktiviteter og fællesspisning. Vi begynder kl. 16-17 med en kreativ aktivitet i biblioteket eller lege i bibliotekshaven. Kl. 17 spiser vi aftensmad i den hyggelige café. Vi slutter af med en godnathistorie efter maden.

Arrangementet er doneret af Coopfonden og arrangeres i samskabelse med Momunity og Vangedes Venner.

Tilmelding her 

Testamentekursus, fremtidsfuldmagter & seniorøkonomi

Fredag den 27. maj kl. 15.00-17.00 Gentofte Hovedbibliotek

Mange tror, at den danske arvelov sikrer dem selv og deres familie godt, men sandheden er, at fordelingen efter arveloven ikke dækker alle familiers behov, og at selv helt almindelige kernefamilier kan have brug for et testamente.

Kom på et to timers kursus og bliv klogere på:

– Arv efter loven – dvs. uden testamente – Oprettelse af testamente – krav og hvad man må – Dødsboskat og afgift – fordele ved at planlægge og omstrukturere i god tid – Fremtidsfuldmagt – hvem skal hjælpe dig hvis uheldet er ude?

Liv&Lov er førende specialister i privatlivets jura, og udarbejder over 100 testamenter om året. Tonen er munter og uhøjtidelig, når cand.merc.jur., cand.jur. Lotte Møhring-Andersen Wagner gennemgår de danske arve- og skatteretlige regler for alle i den 3. alder.

Gratis.

Tilmeld dig her 

Opera i det fri

Fredag den 27. maj kl. 18.00 Øregårdsparken

‘Opera i det fri’ kommer endelig igen til Gentofte, så find et blødt tæppe og en god ven og lad jer forføre af de største operahits med stemmer fra Det Kongelige Teater under Øregårdsparkens åbne himmel. ‘Opera i det fri’ er både for dig, der kender dit operarepertoire til fingerspidserne og dig, der ønsker at træde ind i operaens fortryllende verden.

På repertoiret er kendte opera-hits som Toreadorarien fra Bizets Carmen, Barcarollen fra Offenbachs Hoffmanns eventyr og den berømte kvartet fra Verdis Rigoletto, og der er også uddrag fra Puccinis La bohème, Johann Strauss’ Flagermusen og meget mere.

Gratis.

Læs mere om koncerten her 

Forudbestil picnickurv her 

Det sker også på bibliotekerne:

Røde Kors hjælper ukrainske flygtninge på Hovedbiblioteket

Hver mandag og torsdag står Røde Kors-frivillige klar på Gentofte Hovedbibliotek til at hjælpe fordrevne fra Ukraine med forskellige praktiske spørgsmål.

Mandage og torsdage kl. 16.00-18.00 Gentofte Hovedbibliotek

Klimaspot: Få gode klimaråd på dit bibliotek

Hver tirsdag fra 16-18 på Dyssegård Bibliotek Hver onsdag fra 10-12 på Gentoftegade Bibliotek

Gratis. Ingen tilmelding.

Danske Digterruter: Oplev den danske natur gennem litteraturen

Haven ved Karen Blixens Rungstedlund

Byder foråret eller sommeren på ture rundt i det danske land? Så er du måske heldig at befinde dig i nærheden af en af de Danske Digterruter. Ruterne er et samarbejde mellem digterhjem, museer, foreninger, selskaber og Danske Digterruter.

Lyt, stop op, se dig omkring og fordyb dig i mødet med Danmarks største fortællere. Ved hvert bogmærke på digterruten kan du opleve en ny fortælling og finde en ny vej ind i naturen og litteraturen.

14 digterruter er åbne – flere er på vej.

Læs mere og find Danske Digterruter her 

Biblioteket anbefaler: Fru Marta Oulie af Sigrid Undset

Litteraturformidler Merete Larsen-Ross anbefaler Fru Marta Oulie af Sigrid Undset: en bog om utroskab, som var forbudt ved lov, da bogen udkom i 1907. Og selvom romanen har 115 år på bagen, er den stadig lige vedkommende den dag i dag.

Læs Meretes anbefaling her 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev