Gentofte Kommune sætter mental sundhed på dagsordenen

Ny undersøgelse: Positiv udvikling: mentale udfordringer fylder mindre på danske arbejdspladser

Danskerne har det bedre i deres arbejdsliv sammenlignet med samme periode sidste år. Men ifølge en ny undersøgelse døjer hver tredje dansker stadig med dårlig mental sundhed på arbejdspladsen. Mange danskere tilbringer de fleste af deres vågne timer på deres arbejdsplads, og det giver grobund for både op- og nedture. Men nu er der fundament for forsigtig optimisme. En ny undersøgelse, foretaget af Voxmeter på vegne af Velliv Foreningen, viser nemlig, at over halvdelen af den danske befolkning ikke har følt sig stresset eller haft det psykisk dårligt i forbindelse med deres arbejde det seneste år. Selvom der er sket en positiv udvikling, er dårligt psykisk velvære stadig et stort problem i det danske erhvervsliv.

Undersøgelsen viser nemlig, at mere end hver tredje dansker inden for det seneste år har følt sig stresset eller haft det psykisk dårligt i forbindelse med deres arbejde. ”Det er positivt, at udviklingen går i den rigtige retning I forhold til sidste år, hvor vi stod på den anden side af en corona-nedlukning, men der er fortsat stort behov for at tale om mental sundhed på de danske arbejdspladser. Det taler sit tydelige sprog, at mere end hver tredje dansker stadig føler sig stresset eller har det psykisk dårligt i forbindelse med deres arbejde. Derfor afholder vi igen i år Danmarks Mentale Sundhedsdag for at støtte danske virksomheder i deres ønske at sætte fokus på mental sundhed,” siger Lars Bo Pedersen chef for mental sundhed og kommunikation hos Velliv Foreningen.

Fællesskab og arbejdsglæde sat på dagsordenen Danmarks Mentale Sundhedsdag løber af stablen den 10. oktober. Det er et initiativ igangsat af Velliv Foreningen og arbejder almennyttigt for at fremme mental sundhed i arbejdslivet. I år er der uddelt midler til i alt 1040 virksomheder, der har et ønske om at sætte fokus på mental sundhed.   Én af de virksomheder er Gentofte Kommune, som ønsker at sætte fokus på, hvordan de i fællesskab kan skabe en attraktiv arbejdsplads med stærke arbejdsfællesskaber. Når arbejdsdagen går sin gang, er de kommunalt ansatte glade for deres arbejdsplads, men man skal altid have øje på mulige forbedringer. Ifølge Naja Hald, der er specialkonsulent i HR og innovation i kommunen, vil de gerne øge deres fokus på fastholdelse af deres medarbejdere:   “Vi skal sætte fællesskab på dagsordenen og sætte fokus på, at vi er sammen om opgaven. Det er vigtigt at vide hvor og hvordan man kan få hjælp af arbejdsmiljørepræsentanter, tillidsrepræsentanter og ledere, hvis man er udfordret”.   Til Danmarks Mentale Sundhedsdag vil Gentofte Kommune bruge midlerne fra Velliv Foreningen til et oplæg om det gode arbejdsmiljø for ledere, arbejdsmiljørepræsentanter og tillidsrepræsentanter.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Del på sociale medier