Havehistorier, finanskriser, krigskirurgi, børns søvn, dokumentarfilm og meget andet

Der er masser af foredrag om spændende og meget forskellige emner på programmet de næste uger på bibliotekerne. Derudover kan du også komme til stemmetræning og fællessang, indisk dans og fællesspisning, inspirationscaféer og dokumentarfilm. Læs meget mere nedenfor.

Vi glæder os til at se jer på bibliotekerne.

MVH Gentofte Bibliotekerne

Helen Lyng Hansen: Børn og søvn

Tirsdag den 11. oktober kl. 17.00-18.30 Gentofte Hovedbibliotek

Har du svært ved at få dit barn til at sove? Måske er dit barn ikke til at drive i seng om aftenen, eller måske vågner dit barn alt for tidligt om morgenen. Vågner dit barn om natten og græder? Hvor meget bør dit barn egentlig sove, og hvor mange lure har dit barn behov for? Er det tid til at springe middagsluren over? Spørgsmålene er mange, og nu er der hjælp at hente.

Kom til foredrag om Børn og søvn med netsundhedsplejerske Helen Lyng Hansen. Helen fortæller om, hvordan du afkoder dit barns søvnproblemer, og hvordan du hjælper dit barn til at sove på en tryg og omsorgsfuld måde. Der er masser af gode råd og praktiske eksempler, og der er rig mulighed for, at du også selv kan stille spørgsmål.

Gratis.

Tilmeld dig her 

Besøg en af Gentoftes vilde haver

Tirsdag den 11. oktober kl. 17.00-18.30 Privat have i Dyssegård – Adressen meldes ud til alle tilmeldte dagen inden

De senere år er der kommet et øget fokus på naturen, miljøet og biodiversiteten – også i vores egne haver. Vi besøger en bæredygtig have i Dyssegård og ser, hvordan man kan invitere natur, biodiversitet og en følelse af eventyr ind på sin egen matrikel. Grøn Guide Gentofte, Karen Stevnbak Andersen, viser frem og fortæller sammen med havens ejer, og til slut får alle deltagere lidt frø med hjem, så I kan sætte gang i vildskaben i jeres egen have.

Gratis. Adressen meldes ud til alle tilmeldte dagen inden.

Tilmed dig her 

Stemmelyst og sangmotivation

Tirsdag den 11. oktober kl. 17.00-18.00 Vangede Bibliotek – Cafè Cafèen

Har du lyst til at synge, men holder dig tilbage, fordi du ikke ved, om du kan? Eller har du i din skoletid fået at vide, at du ikke har en tone i livet? Så vil dette arrangement være noget for dig. I et samarbejde med Maria Winther Jørgensen fra menighedsrådet i Vangede Kirke og souschef på Ballerup Musik- og Kulturskole tilbyder vi, at du kan få hjælp til at finde mod til at bruge din stemme. Vi laver nogle øvelser og synger i en tryg ramme.

Efterfølgende er der mulighed for at købe lidt at spise, inden der kl. 19.00 er fællessang, hvor du kan udfolde din nye sangglæde.

Arrangementet er rettet mod folk, der er tilbageholdende med at synge, så hvis du i forvejen synger glad og frejdigt, så nøjes med at komme til fællessang.

Der er også Stemmelyst og sangmotivation den 29/11

Gratis. Det er muligt at købe aftensmad til 50 kr.

Tilmeld dig Stemmelyst og sangmotivation her 

Fællessang

Tirsdag den 11. oktober kl. 19.00-21.00 Vangede Bibliotek – Cafè Cafèen

Gratis.

Tilmeld dig fællessang her 

Foredrag: Havehistorier i en nøddeskal

Tirsdag den 11. oktober kl. 17.30-19.00 Jægersborg Bibliotek

Som en del af Copenhagen Architecture Festival vil Birgitte Krejsager denne aften fortælle om sine stedlige betragtninger fra en mangfoldig litterær verden af haver og landskaber. På storskærm vil vi samtidig vise Krejsagers smukke decoupager fra Krejsagers bog Havehistorier i en nøddeskal, der tager afsæt i haven som sted i litteraturen. Birgitte Krejsager er litteraturhistoriker og Ph.d.

Biblioteket byder på saft og snacks.

Gratis.

Tilmelding her 

Udsendt som krigskirurg

Tirsdag den 11. oktober kl. 18.30-20.30 Garderhøjfortet

Christian Tollund, der er pensioneret overlæge, fortæller om sine oplevelser som læge i flyvevåbenet og Beredskabsstyrelsen, der blandt andet har budt på

dramatiske redningsøvelser hos Falck og missioner til kæntrede både, f.eks. Præstø-ulykken. Christian fortæller også om sine udsendelser som krigskirurg i Irak og Afghanistan, hvor han behandlede sårede skud- og mineofre og med Beredskabsstyrelsens Mobile Nødhospital i Indonesien, hvor Christian var med til at behandle ofre for tsunamien i 2004.

Entré: 70 kr.

Køb billet her 

Indiske dansetrin og fællesspisning

Tirsdag den 11. oktober kl. 17.00-20.00 Dyssegård Bibliotek

Da Deepshikha Daga kom til Danmark for 15 år siden, tog hun sin glæde for indisk dans og kultur med sig. Denne eftermiddag fortæller hun om Indiens kultur og demonstrerer den klassiske Kahtak dansestil med sin dansetrup. Efter oplægget spiser vi sammen, og maden er selvfølgelig fra det indiske køkken. Arrangeret i samarbejde med Dyssegård Kulturgruppe.

Entré: 50 kr. inklusiv mad.

Køb billet her 

Finn Østrup: De danske finanskriser

Onsdag den 12. oktober kl. 17.00-18.30 Gentofte Hovedbibliotek

De fleste husker finanskrisen i 2008. Det vil til gengæld komme bag på mange, at Danmark også tidligere har været ramt af en række store finansielle kriser. Der er mange fællestræk mellem kriserne og beretningen om de danske finanskriser er samtidig historien om en række markante og farverige personer, der kuldsejler med store projekter. Professor emeritus Finn Østrup har i december 2021 udgivet bogen Danske finansielle kriser siden 2000 og har netop afsluttet et større projekt om de tidligere kriser. Til foredraget stiller vi spørgsmålet: Står vi atter ved foden af en finansiel krise?

Entré: 25 kr.

Køb billet her 

Forældrecafé: Giv sproget vinger

Torsdag den 13. oktober kl. 16.30-17.30 Gentofte Hovedbibliotek

Forældrecafé er for dig, der har børn i alderen 0 til 6 år og er nysgerrig på viden om forældreskab, børn og trivsel. Denne eftermidag fortæller Daginstitutionen Lykkesholm om, hvordan de leger med sproget, og hvordan du som forælder kan understøtte dit barns sproglige udvikling. Hvis du har dit barn med, tilbyder vi en lille aktivitet for børnene, mens I deltager i Forældrecafé. Café Henning er åben til kl.18, hvor du kan købe mad eller take away.

Gratis. Kun voksne skal tilmelde sig.

Tilmeld dig her 

Bogcafé

Torsdag den 13. oktober kl. 18.30-20.00 Dyssegård Bibliotek

Få inspiration til vinterens læsning, når Gentofte Bibliotekerne holder bogcafé, og bibliotekernes læseglade personale præsenterer et bredt udvalg af deres største læseoplevelser i år. Vi byder på en lille forfriskning, og du får udleveret den samlede litteraturliste til inspiration.

Gratis.

Tilmeld dig her 

Lørdags.dok: Mod målet: VM for hjemløse

Lørdag den 15. oktober kl. 10.30-11.29 Gentoftegade Bibliotek

Per er god til fodbold, men ikke så god til at få styr på tilværelsen. Han har nemlig været hjemløs i 17 år. Nu skal han repræsentere Danmark ved VM i gadefodbold for hjemløse. Sammen med resten af holdet, ti mand og én kvinde, skifter han for en stund øl og smøger ud med cola og vitaminpiller og kaster sig ud i et hårdt træningsprogram, der skal styrke krop og kampånd, selvtillid og sammenhold. Holdet ligner hverken Manchester United eller FCK, men målet er det samme: Det gælder om at vinde, når 48 nationer og 500 hjemløse spillere fra hele verden dyster om pokalen.

Gratis. Ingen tilmelding.

Det sker også:

Strik og lyt Mandag den 10. oktober kl. 17.30-19.00 på Dyssegård Bibliotek

Tilmeld dig her

Affaldsindsamling

Onsdag den 12. oktober kl. 15.00-16.30 på Dyssegård Bibliotek

Tilmeld dig her

Klimaspot – Få gode råd på dit bibliotek

Onsdage fra kl. 10-12 i ulige uger på Hovedbiblioteket

Onsdage fra kl. 10-12 i lige uger på Gentoftegade Bibliotek

Magic the Gathering Torsdage kl. 17.00-20.00 på Gentofte Hovedbibliotek

Forfattere om fredagen Fredage kl. 14.00-16.00 på Vangede Bibliotek

Biblioteket anbefaler: Nøjsomheden af Stine Askov

Litteraturformidler Merete Larsen-Ross anbefaler Stine Askovs nye roman Nøjsomheden, der foregår i en ghetto i Helsingør, hvor Mona har et udfordrende liv med sin familie. Derfor elsker hun at læse bøger for på den måde at drømme sig væk fra realiteterne.

Nøjsomheden er en stærk, livsbekræftende og meget menneskelig fortælling, som med et sprogligt overskud gør sig umage med at vise, at man kan komme langt med at tro på kærligheden både til sin langt-ude-familie og ikke mindst en tro på sit eget værd, når kærligheden banker på. Også selvom man har forskelligt udgangspunkt.

Læs hele Meretes anbefaling her 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Del på sociale medier