Januar-regnvejret egner sig perfekt til at synke ned i de bløde biografstoler i Gentofte Kino.
Denne uge byder på premiere på A Man Called Otto i Gentofte Kino, og på særvisning af vin-drama-komedien Sideways. Søndag den 14. januar kan du se Astrid Lindgrens højtelskede Ronja Røverdatter. Du kan også se den rørende familieskildring The Son, Florian Zellers gribende efterfølger til The Father fra 2020. Der er stadig muligt at tage hele familien med ind at se Den bestøvlede kat og ønskestjernen, og man bør slet ikke snyde sig selv for den vanvittige oplevelse det er at se James Camerons spektakulære Avatar: The Way of Water i 3D HFR i biografen.
Torsdag den 19. januar er der premiere på Damien Chazelles kærlighedsbrev til Hollywood – Babylon. En medrivende fortælling om store drømme i drømmernes by, med Margot Robbie og Brad Pitt i hovedrollerne.
Nedtællingen er startet til vores årligt tilbagevendende 70mm-festival GIFF-70, Gentofte International Film Festival! Den 27., 28. og 29. januar viser vi nye og ældre klassikere i verdens største analoge filmformat – 70mm. Der er hele tre danmarkspremierer i 70mm på programmet, hvor det er lykkes at fremskaffe helt nye kopier. Vi får ikke mindst svært fornemt besøg af den Oscar-belønnede instruktør Jean-Jacques Annaud, der vil introducere 70mm-visning af sit mesterværk Bjørnen. Du kan gå på opdagelse i årets program og sikre dig billetter her.
Vi meldte ud at der var sidste chance for at se en forrygende Javier Bardem i Den perfekte chef den. 4.januar, men der er kommet tre ekstraforestillinger den 12., 13. og 14. januar. Onsdag den 11. januar er der dog stadig helt sidste chance for at opleve Whitney Houstons legendariske stemme genopstå på det store lærred i I Wanna Dance With Somebody.
Læs mere videre i nyhedsbrevet.
Følg os gerne på sociale medier for at få de seneste nyheder og opdateringer
om film, særarrangementer og events
UGENS VISNINGER
Premiere: A Man Called Otto
I samarbejde med Biografklub Danmark inviterer Gentofte Kino til forpremiere på A Man Called Otto.
Otto Anderson (Tom Hanks) er en gammel, gnaven enkemand, der gør tingene på en helt bestemt måde og ikke har den store tolerance eller forståelse for, at tingene kan gøres på andre måder. Da en livlig ung familie flytter ind ved siden af, møder han den kvikke og højgravide Marisol, hvilket fører til et usandsynligt venskab, der vender op og ned på hans verden.
Dette er den anden filmudgave af Fredrik Backmanns roman En mand der hedder Ove. Oplev en sjov, hjertevarm historie med en fantastisk Tom Hanks i hovedrollen. Om hvordan nogle familier kan komme fra de mest uventede steder.
Vælg visning og find billetter:
Sideways – med to glas vin før filmstart
Den sjove, kulinariske drama-komedie Sideways (2004), følger to mænd i 40erne, halvt deprimerede og forbi sin storhedstid, på en ugeslang rejse til vindistriktet Santa Barbara i Californien, for at fejre den enes forestående bryllup. Det sker naturligvis ikke uden forviklinger, og de møder nye venner på vejen, samtidig som de dykker længere ind i alt hvad vindistriktet har at byde på.
Filmen havde stor effekt på vinturismen i Californien, og mange opdagede det amerikanske vinmarker gennem netop Sideways. Filmens originale jazz-soundtrack blev også svært populært og fik flere koncerter i USA. Billetprisen inkluderer to glas vin inden filmstart, i samarbejde med American Wine.
Onsdag den 11. januar kl. 20.00
Ronja Røverdatter
I samarbejde med Gentoftegade Bibliotek viser Gentofte Kino endnu en klassisk børnefilm, der har rod i bøger eller tegneserier.
I Astrid Lindgrens Ronja Røverdatter bor Ronja sammen med sin far Mattis og resten af røverne, på den ene halvdel af en gammel borg midt ude i en stor skov. En morgen er en rivaliserende røverbande flyttet ind i den anden halvdel. En af tilflytterne er drengen Bork, og de to børn udvikler langsomt et venskab, som ingen af banderne synes særlig godt om. Men hvad gør det, når der er eventyr i luften?
Vi viser filmen med dansk tale.
Lørdag den 14. januar kl. 10.00
The Son
The Son er baseret på instruktør og manuskriptforfatter Florian Zellers teaterstykke med samme navn, og er efterfølgeren til den Oscar-vinnende film The Father. Vi følger en familie, der er faldet fra hinanden, men forsøger at blive forenet igen. Familieforholdene bliver udfordret, da sønnen Nicholas (Zen McGrath) ikke føler han kan blive boende hos sin mor (Laura Dern), et par år efter skilsmissen. Han flytter ind hos sin far Peter (Hugh Jackman), hans nye partner Beth (Vanessa Kirby) og deres nye baby. Peter forsøger at stille op for sønnen, samtidigt som han jonglerer et prestigefyldt job og sin nye familie, som han ville ønske at hans egen far (Anthony Hopkins) havde gjort for ham. I forsøget på at rette op i fortiden, mister han ikke blot grebet om nuet, men muligvis også om sin søn.
The Son består af et særdeles imponerende skuespillergalleri, med Hugh Jackman, Laura Dern, Anthony Hopkins og Vanessa Kirby (kendt for mange som Prinsesse Margaret i de første sæsoner af The Crown) i de centrale roller, udover det unge talent Zen McGrath som den titulære søn. The Guardians filmanmelder Peter Bradshaw belønner den med hele 4/5 stjerner.
Vælg visning og find biletter:
Avatar: The Way of Water
Hvis du ikke har nået at se den banebrydende fantasyfilm Avatar: The Way of Water endnu, så er det en film der nærmest burde være obligatorisk at se i biografen.
James Camerons efterfølger til science fiction-eventyret Avatar fra 2009 fik Politikens anmelder til at tabe kæben over 3D-billederne, Soundvenue belønner den med hele 5 stjerner, mens Information mener vi bør glæde os over, at Cameron diskuterer de helt store verdensproblemer i fantasy-format.
Jake Sully bor med sin nye familie på planeten Pandora. Da en velkendt trussel vender tilbage for at færdiggøre en mission, må Jake arbejde sammen med Neytiri og en hær af Na’vi’er for at beskytte deres planet.
Avatar: The Way of Water er én ud af i alt fire efterfølgere til den første film om de høje, blå, menneskelignende væsner, Na’vi.
Vi viser den både i det ultimative 3D HFR (High Frame Rate)-format, hvor filmoplevelsen kommer til sin fulde ret, med landets nyeste 3D-installation.
I 3D HFR afspilles filmen med hele 48 billeder per sekund, der giver langt mere realistisk og flydende bevægelse, end industristandard 24 billeder per sekund. Vi bruger også ægte Dolby 3D-system, hvilket i kombination med vores højkvalitets 3D-briller, er med til at give en helt særlig 3D-oplevelse.
Vælg visning og find billetter:
Den bestøvlede kat og ønskestjernen
Den Bestøvlede Kat lever en dumdristig og farefuld tilværelse, men har vist ikke længere helt styr på, hvor mange af sine ni oprindelige liv han har tilbage. Derfor begiver han sig ud på en farefuld rejse for at finde den sagnomspundne Ønskestjerne, og at få tilbage sine liv. Et herligt gensyn med en af de mest elskede karakterer fra Shrek-universet, med dansk stemme af Kristian Boland.
Det bliver noget af en rejse for Den Bestøvlede Kat og hans venner, og uden tvivl en sjov og spændende biografoplevelse for hele familien.
Søndag 15. januar kl. 13.15
Ekstraforestillinger: Den perfekte chef
Javier Bardem er skamløst god i Den perfekte chef! Vi meldte ud at der var sidste chance for at opleve den forrygende præstation onsdag den 4. januar, men grundet efterspørgsel er der nu tre forestillinger mere på programmet i den her uge. Det er torsdag den 12., fredag 13. og lørdag 14.januar.
I Den perfekte chef spiller en pragtfuld Bardem den alfaderlige arbejdsgiver og fabriksejer af Básculas Blanco, der producerer store industrivægte til kvæg og maskiner.Fabrikken er indstillet til en prestigefyldt virksomhedspris.
Da komitéen varsler et visit, får el patrón travlt medat få det hele til at tage sig ud fra sin bedste side, hvilket ikke er helt uproblematisk, da han lige har fyret en medarbejder, der højlydt nægter at forlade sin stilling, og derudover har indledt en affære med den nye praktikant, der har en skjult dagsorden.
Den perfekte chef har fået strålende anmeldelser i blandt andet i Information, især for Javier Bardems fremragende hovedrollepræstation.
Vælg visning og find billetter:
Sidste chance: I Wanna Dance With Somebody
Du kender hende som den ikoniske stemme bag hits som I will Always Love You og How Will I Know. I Wanna Dance With Somebody er den eventyrlige portrætfilm om Whitney Houstons rejse fra korpige i New Jersey til en af de bedst sælgende og mest prisbelønnede artister i verden.
I Wanna Dance With Somebody er en særdeles velspilt, rørende og hjerteskærende historie om Houstons succes og kamp med pressen, med en glimrende Naomi Ackie i hovedrollen som Whitney Houston. Der er sidste chance for at opleve filmen onsdag den 11.januar.
Vælg visning og find billetter:
Premiere: Babylon
Oscar-vinder Damien Chazelle (La La Land, Whiplash), er tilbage med en ny storslået film om at drømme stort – Babylon. Der findes flere eksempler i filmhistorien på filmer, der handler om at lave film i Hollywood, og Babylon er blevet et kærlighedsbrev til byen og det store filmmaskineri, der kører utrætteligt kulisserne.
I Babylon tager vi en tidsrejse tilbage til midten af 1920erne, og følger den aspirerende skuespillerinde Nellie LaRoy, der drømmer om sit store gennembrud. En dag sniger hun sig ind på en vild fest, hvor alle de store stjerner befinder sig, og hvor champagnen flyder i blide strømme. Her møder hun blandt andet tidens største stumfilmidol Jack Conrad (Brad Pitt). Hele Hollywoods hierarki står for fald, når lydfilmen er ved at melde sin ubønhørlige ankomst. Nu kan alt ske!
En overdådig, medrivende film om store ambitioner og drømme, og skandaløs livsstil i Hollywood.
Torsdag den 19.januar kl. 19.45
KOMMENDE SÆRARRANGEMENTER
GIFF-70 2023 70mm-festival i Gentofte Kino
Nedtællingen til Gentofte International Film Festival – GIFF-70 er startet. Gentofte Kino præsenterer Danmarks officielle filmfestival, udelukkende med film i det legendariske 70 mm-filmformat. GIFF-70 2023 hylder de store filmskaberes yndlingsformat, og foregår den 27. – 28. – 29. januar 2023. Gentofte Kino er èn ud af kun to biografer i Danmark, der kan vise film i det episke format. Der er kun en enkelt visning af hver film på programmet, så det er nu man skal huske at sikre sig billetter.
Årets program består af:
– Westernklassikeren Den vilde bande/The Wild Bunch fra 1969, der revolutionerede westerngenren, og skabte nye rammer for vold på film. Filmen har danmarkspremiere i 70mm, og er en helt særegen filmoplevelse i det storslåede format.
– Christopher Nolans Tenet fra 2020, der leger med tids- og virkelighedsfornemmelse, både i handling og i det visuelle udtryk. 70mm er Nolans foretrukne filmformat, og nu kan du opleve filmen i sit helt rette element.
– Spielbergs hypervisuelle gamer-sci-fi Ready Player One fra 2018, der har danmarkspremiere i 70mm. Det er en forrygende filmoplevelse i det kæmpemæssige filmformat.
– Bjørnen fra 1988 af den anerkendte franske filminstruktør Jean-Jacques Annaud, og har danmarkspremiere i 70mm. Annaud besøger festivalen og vil selv introducere visningen af Bjørnen.
– Den episke storfilm Lawrence of Arabia fra 1962, med Peter O’Toole i hovedrollen, som er en af filmhistoriens mest visuelt slående film. Den egner sig dermed perfekt til 70mm-formatet. Der vil være en pause undervejs i filmen med oplæg.
Men hvad er det 70mm-formatet kan? Det er ikke kun filmelskere, der får noget ud af at se film i 70mm – det giver en bedre filmoplevelse for alle. Ét enkelt 70mm billede er ca. 3-4 gange større end et billede på en 35mm film. Det betyder, at billedet på lærredet bliver skarpere, og at kontrast og farvemætning bliver dybere. Tilskueren kan opleve en 70mm film næsten, som om den er tredimensionel, fordi det store billede indeholder mere billedinformation og detaljer i forhold til 35mm. Hele festivalens program vises på en Phillips DP-70mm-kinomaskine. Det er den nyeste maskine, og èn ud af kun tre kommercielt fungerende 70mm-maskiner i Danmark.
GIFF-70 2023 er den perfekte mulighed for selv almindelige biografgængere, til at opdage nye og ældre filmklassikere i et helt enestående format.
Den 27., 28., og 29. januar Find program og billetter her:
Music for Black Pigeons – mød Jørgen Leth (inkl. et glas vin)
Jørgen Leth introducerer filmen fra scenen, når Gentofte Kino inviterer til premiere på Music for Black Pigeons.
Andreas Koefoed og Jørgen Leths film søger ind til musikkens væsen og de kreative processer med den danske jazzmusiker og komponist Jakob Bro som omdrejningspunkt – sekunderet af nogle af vor tids mest indflydelsesrige jazzmusikere, heriblandt Bill Frisell, Lee Konitz og Midori Takada. Men er det overhovedet muligt at sætte ord på musikkens væsen? Filmen handler om at være til stede i nuet, om at spille og improvisere, om at videreføre arven fra generationer af jazzpionerer.
Filmholdet har fulgt Jakob Bro gennem 14 år og overværet hans musikalske møder med musikere på tværs af generationer og landegrænser.
Gennem Bros kompositioner udforsker filmens karakterer musikkens rum og giver poetiske, livsbekræftende og humoristisk svar på i hvert fald nogle af de spørgsmål, der stilles.
Prisen inkluderer et glas vin inden filmstart.
Torsdag den 26. januar kl. 19.30
Den store stilhed – mød instruktør Katrine Brocks og sognepræst Mia Lund Rao
Den store stilhed har allerede høstet meget international opmærksomhed og kritikeromtale, inden den danske premiere her i januar. Enimponerende instruktørdebut af Katrine Brocks, der fik verdenspremiere ved den spanske filmfestival San Sebastian i efteråret, der giver religiøse og eksistentielle spørgsmål en central plads på lærredet.
Alma (Kristine Kujath Thorp) skal til at aflægge sine løfter som nonne, og lever en stilfærdig tilværelse i kloster. En dag indhæntes hun af sin fortid, når storebroren (Elliot Crosset Hove) opsøger hende og kræver sin del af arven fra deres afdøde far. I takt med at ceremonien nærmer sig, afdækkes Almas mørkeste hemmeligheder. Minderne hjemsøger hende i klosteret og planter tvivl om Guds nærvær og frelse.
I Gentofte Kino kan du møde instruktør Katrine Brocks i samtale med sognepræst Mia Lund Rao, der vil diskutere filmens centrale temaer om skyld og tilgivelse, og livets store dilemmaer.
Onsdag den 25. januar kl. 20.00
Den tredje mand
Oplev ægte gammeldags filmmagi med film noir-mesterværket Den tredje mand i Gentofte Kino.
Den tredje mand (1949) af Carol Reed er en af filmhistoriens allerstørste værker, der selv for moderne øjne fremstår som en halsbrækkende psykologisk thriller. Filmen indebærer alle de umiskendelige genretræk for en ægte film noir, og står som en af filmhistoriens absolut bedste film i sin genre.
Vi følger den amerikanske westernforfatter Holly Martins (Joseph Cotten), der vil besøge sin gamle ven Harry Lime (Orson Welles) i efterkrigstidens sønderbombede Wien. Når han ankommer byen finder han ud af, at hans ven er blevet dræbt i et trafikuheld, men det bliver straks tydeligt at Lime i virkeligheden var eftersøgt af politiet for sortbørsvirksomhed. Holly Martins beslutter sig for at finde ud af, hvad der er sket og bevise sin vens uskyld. Men i den opdelte by synes der at findes flere virkeligheder, er Harry virkelig død?
Den tredje mand er en storslået visuel filmoplevelse med et uforglemmeligt musiktema – et sandt mesterværk, der bør opleves på det store lærred.
Søndag den 22. januar kl. 13.30
Operakino: Rosenkavaleren – fra Berlin Statsopera 2020
Oplev Rosenkavaleren fra Berlin Statsopera 2020 i biografen. I denne elegante forestilling ved wieneraristokratiet skal vi opleve allehånde fortrædeligheder i de fine familier. Den ubehøvlede baron Ochs auf Lerchenau afbryder sin kusine Feldmarskalindens morgen-tête-à-tête med sin unge elsker Octavian, for at få hende til at hjælpe med sine bryllupsplaner, som er mere drevet af økonomiske interesser. Han ved ikke, at Octavian, der er bestemt til at være rosernes kavaler, senere vil forelske sig i selve bruden…
Under overfladen af sin let strømmende dialog og overdådig musik udforsker Rosenkavaleren udviklingen blandt de menneskelige relationer, både personlige og samfundsmæssige. Begyndende med den skandaløse kærlighedsaffære for unge Octavian og den ældre, fortryllende Marskalinde, udvikler Octavian sit ungdommelige incitament til romantisk kærlighed.
Multimediekunstneren André Heller får sin længe ventede debut som sceneinstruktør på Berlins Statsopera med Richard Strauss’ tragikomiske Rosenkavalier. Kritikerne er fulde af lovord: “Med sin iscenesættelse af Rosenkavalier sætter André Heller et monument over fejlfriheden” (Die Zeit). Mesterdigenten Zubin Mehta leder det fantastiske orkester i Staatskapelle Berlin og en “besætning af sangere, frem for alt med Camilla Nylund og Günther Groissböck er uovertrufne – en Rosenkavalier med en drømmebesætning” (Frankfurter Allgemeine Zeitung). “Man har næppe nogensinde set en mere pragtfuld, elegant og overdådig Rosenkavalier” (Süddeutsche Zeitung)
Søndag den 5. februar kl. 10.00