Det danske sommervejr er uforudsigeligt – men alt vejr er heldigvis Experimentarium-vejr! Tagterrassen er indrettet på ny og byder på sæbebobler i det fri. Indendørs sender vi varmluftsballonen til vejrs og laver vilde science shows.

Pressefoto Experimentarium

 

På en almindelig omskiftelig sommerdag er det naturligvis oplagt både at nyde den spektakulære tagterrasse og gå på opdagelse på tværs af Experimentariums tre indendørs etager fyldt med sjov videnskab for hele familien.

Åbningstider i sommerferien
Experimentarium er åben kl. 9.30 – 17 alle dage i sommerferien. Læs mere her.

Sommer på toppen
Tagterrassen har fået en ”makeover” og rammerne er perfekte for både hygge og udfordringer til både krop og hjerne.

Dyst på hurtighed og behændighed på den helt nye forhindringsbane og i den interaktive quiz-fangeleg Sæt Kroppen i Spil.

Når vejret er til det, blæser vi store, smukke, vilde og kuleskøre sæbebobler sammen og lader dem duve funklende afsted i sommervinden.

Få pusten igen med en god kop kaffe og en is. Tag plads i de magelige liggestole og nyd udsigten over byens tage og mod Øresund.

Indendørs strand, luftballon og vilde science shows
Experimentariums udstilling Stranden er en perfekt forberedelse til sommerens dejlige strandture. Her kan I sammen lege og eksperimentere jer til viden om vand og badesikkerhed.

På udvalgte dage sender vi varmluftballonen til vejrs i forhallen, hvor heldige børn kan få lov til at prøve at styre ballonen med fjernbetjeningen.

Dagligt byder vi på vilde science shows, herunder Rumshowet, hvor I bliver klogere på videnskaben bag raketter, rumfart og Andreas Mogensens mission til Den Internationale Rumstation. Se dagens program her.

Bliv inspireret til at passe bedre på naturen
I Experimentariums nyeste udstilling, Naturriget – Bliv insekt for en dag, kan I dykke ned i viden om biodiversitet og få tips og råd til, hvad I selv kan gøre for at hjælpe naturen.

Tag VR-brillerne på og se verden fra sommerfuglenes og biernes perspektiv. Gennem interaktive spil oplever I samspillet og den indbyrdes afhængighed mellem, dyr, planter og mennesker.

Udstillingen byder også på en skov af rigtige træer, der er blevet fældet for at give lys til skovbunden, så flere af skovens arter kan trives.

Naturriget – Bliv insekt for en dag er støttet af AAGE V. JENSEN NATURFOND, der har naturens bevarelse og udvikling samt de vilde dyrs beskyttelse som formål.

Læs mere her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev