Brug en sommerferiedag på Garderhøjfortet og lad børnene brænde lidt krudt af, samtidig med at familien får en hyggelig og lærerig dag sammen!  Fortet er et oplagt valg i al slags vejr.

Pressefoto Garderhøjfortet

Det største fort i Københavns Landbefæstning er Garderhøjfortet. Det ligger lige ved siden af Jægersborg station og er et oplagt valg til en sommerferieaktivitet, for det er et besøg værd i al slags vejr. Man kan opleve spændende historie, flot arkitektur og aktiviteter for alle aldre. Fortet er blevet gennem-renoveret og er dejlig lunt og tørt. Inde i fortet kan man opleve de autentiske kanontårne og interaktive udstillinger, så man kan prøve soldaterlivet under 1. verdenskrig på egen krop.

Garderhøjfortet er et mindre museum med medarbejdere, der brænder for at formidle historie.

”Vi vil så gerne vise vores unikke to-kanon tårn frem”, siger leder af fortet Kristine Adler-Nissen. ”Det er helt ekstraordinært, at vores gæster selv kan prøve at skubbe tårnet i stilling – hvis de altså er stærke nok!”, fortsætter hun.

For de ekstra videbegærlige er der mulighed for at gå med på en lang rundvisning med start kl. 12.00, hvis man vil vide meget mere om det store fort. Fordeling af pladserne foregår efter ”først til Mølle”.

Begge typer rundvisning er endda gratis, når entréen er betalt.

Nye tiltag
Gådejagt
Som noget nyt kan man denne sommerferie være med i den store mystiske gådejagt rundt omkring på fortet. Her får man sammen en kasse fyldt med låse, som skal åbnes for at opklare mysteriet. Der er brug for både store og små skarpe hjerner for at klare opgaven. Hvis man har mod på flere gåder, kan man også booke en tur i de matematiske Escape Rooms.

Legetøjsskattejagt
Der er også mulighed for at prøve fortets nye legetøjs-skattejagt i legetøjsudstillingen og se, om man til sidst kan kalde sig legetøjs-ekspert.

Altid et BRAG af en oplevelse!
Der er noget for enhver smag og alder når der er sommerferie på Garderhøjfortet, så man kan glæde sig til et BRAG af en oplevelse!
En særdeles højlydt brag lyder sidste søndag i hver måned kl. 12.00, hvor fortets store to-kanon affyres. I sommerferien er det søndag den 30. juni og søndag den 28. juli.

Lav jeres egen skovtur
Tag gerne madpakken med!

På Garderhøjfortet er der gode muligheder for at hygge med frokosten enten i officersmessen eller udenfor hvis vejret er skønt. I fortets butik kan I købe kaffe, vand/ læskedrikke, is og slik.

Sommerferiens åbningstider:
Hverdage: 11:00 – 15:00
Weekend: 10:30 – 16:00

Entre: 80 kr. for voksne og 40 kr. for børn. Der er rabat med Kulturklub Gentofte, Børn i Byen klubben, Ældresagen, Realdanias medlemsklub og Dansk Vandrelaug.

Garderhøjfortet ligger Garderhøjfort 4 ved Jægersborg. Nærmeste S-togsstation er Jægersborg station. Ved fortet er der en stor parkeringsplads.

Se mere på www.garderhojfort.dk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev