Regeringen har præsenteret anbefalinger til danske husstande om hjemmeberedskab. Dansk Erhverv udtrykker tillid til myndighederne og understreger samtidig, at der er tale om varer, som de fleste danskere allerede har i hjemmet, samt at der er masser af varer i butikkerne.

Foto ABW

Forsvarsministeren er på vegne af regeringen og myndigheder på Folkemødet lørdag kommet med anbefalinger til danskerne om hjemmeberedskab. Regeringen og myndigheder har udarbejdet anbefalinger og konkrete råd til de danske husstande om, hvordan de klarer sig i en krisesituation.

Anbefalingerne til de danske husstande handler blandt andet om at anskaffe sig mad og vand, så man kan klare sig i tre dage samt at anskaffe sig en batteridrevet radio.

Hos Dansk Erhverv tager man imod anbefalingerne og udtrykker tillid til myndighedernes vurdering.

Samtidig understreger erhvervsorganisationen, at butikkerne har masser af varer på hylderne, der kan dække alle danskeres behov. Derfor kan man i god ro og orden købe de anbefalede basisvarer over den næste periode, lyder det.

”Vi har noteret os myndighedernes anbefalinger vedrørende de danske husstandes hjemmeberedskab. I den forbindelse vil vi gerne understrege, at man i ro og mag under sine daglige indkøb kan købe de enkelte fornødenheder og basale varer, som myndighederne anbefaler, at man har i hjemmet,” siger branchedirektør for Handel i Dansk Erhverv, Lotte Engbæk Larsen:

”Butikkerne har masser af varer på hylderne, så man kan med fordel fortsætte sine daglige rutiner og indkøbsvaner. I den kommende periode kan man så købe en ekstra pakke batterier, noget langtidsholdbart mad, eller hvad anbefalingerne fordrer. Der er langt hen ad vejen tale om basisvarer, som danskerne har i forvejen.”

Dansk Erhverv er allerede i god dialog med sine medlemsvirksomheder og myndigheder, og den dialog vil naturligvis fortsætte, understreger branchedirektør Lotte Engbæk Larsen fra Dansk Erhverv.

Kilde Dansk Erhverv.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev