Opera i Gentofte Kino!

Operakino:
Tosca – Arena di Verona

Puccinis verdensberømte mesterværk i en fabelagtig opsætning!

Med Tosca vendte Giacomo Puccini tilbage til den reneste tragedie med fokus på den voldsomme og tragiske undergang for de tre hovedpersoner. Tosca er en meget fokuseret opera, koncentreret omkring de komplekse og fuldt udviklede psykologiske prøvelser for de tre hovedpersoner. Puccini har kunstfærdigt udformet den jalousi, ængstelse og fortvivlelse, der opstår i den fortryllende Floria Tosca.

Instruktør Hugo de Ana’s mesterlige udnyttelse af amfiteatrets ekstreme størrelse ved at placere enorme elementer på scenen, der tager sit afsæt i eller er lånt fra handlingens univers, gør operaen til et “skuespil af monumental overflod”. Større TOSCA findes ikke.

Det er den bulgarske verdenssopran Sonya Yoncheva “en af tidens bedste syngende Tosca’er” og Vittorio Grigòlo “den mest italienske Cavaradossi”, som sammen med Roman Burdenkos Scarpia, skaber det intense drama, dirigeret af Francesco Ivan Ciampa.

Søndag d. 13. oktober kl. 10.00:

Køb billetter her

Operakino:
La Bohéme fra San Francisco 1988

erdens mest berømte opera i en ikonisk opsætning! 

Dette er en af de operaer, der aldrig kan mislykkes. Der er ikke mange af dem. De to andre er Bizets Carmen og Verdis La traviata. Puccinis mest populære opera er noget andet, veristisk og revolutionerende – især i anden akt – massescenen på Café Momus i Paris.

Puccini gik i sine værker videre end deres bagvedliggende litterære værker, hvilket gav operaens damer en finere glans, end deres forfattere nogensinde gav dem. Mimi i La Bohème knuste alles hjerter fra starten, og det har hun aldrig ophørt med at gøre. Det er en af de mest elskede operaer nogensinde, og her fra San Francisco med en næsten helt italiensk rollebesætning og med en meget ung og strålende italiensk dirigent Tiziano Severini. Naturligvis bringer Mirella Freni prisen med hjem; hun er altid overvældende i oprigtighed,  og hun er ledsaget af Luciano Pavarotti, Nicolai Ghiaurov, Gino Quilico, Italo Tajo og Sandra Pacetti, mindre kan ikke gøre det.

Ingen har bedre beskrevet de halvt udsultede, kæmpende kunstnere end forfatteren H. Mugger i hans ”La Vie de Bohème” udgivet 1851. Kunstnere klar til at brænde et manuskript for at forsøge at holde varmen. I en tid med overrumplende borgerlig materialisme drømmer de om en anden tilværelse. Man sidder tilbage med den fornemmelse, at forfatteren selv har oplevet det.

Søndag d. 27. oktober kl. 10.00:

Køb billetter her

Operakino:
Rigoletto operafilm fra 1982

En sjælden visning af en perle af en operafilm!

Dette er en klassisk perle af en pragtopsætning af den gribende historie om den pukkelryggede og latterliggjorte hofnar Rigoletto, som kæmper indædt for at blive respekteret. Han har dog ét lyspunkt i livet – sin elskede datter Gilda. Rigoletto vil gøre alt for at beskytte hende mod livets sorger, men en frygtelig fejltagelse får hans verden til at styrte i grus.

Denne overdådige italienske operafilm fra 1982, instrueret af Jean-Pierre Ponnelle, med Ingvar Wixell, Edita Gruberová og Luciano Pavarotti i hovedrollerne, dirigeret af Riccardo Chailly, er en kæmpe oplevelse.
Operaen om hofnarren Rigoletto med libretto af Piave efter Victor Hugos ”Le Roi s’amuse” (Kongen morer sig) havde uropførelse i Venedig 1851. Efter at den østrigske censur havde grebet ind, måtte Verdi og librettisten Piave omskrive operaen. Derfor er det ikke en konge, men en navnløs hertug, der er kvindeforføreren i operaen.

Søndag d. 3. november kl. 10.00:

Køb billetter her

Operakino:
La Rondine / Svalen fra La Scala

En spektakulær opsætning af Puccinis Svalen! 

Der er flere gode grunde til, at Puccinis udødelige operaværker er blandt verdens allermest elskede! Svalen er et af dem, der ikke er lige så berømte som nogle af hans mest kendte værker, men som indebærer alle de smukke elementer, der udgør en rigtig Puccini-oplevelse!

Oplev den romantiske opera La Rondine/Svalen fra et af verdens mest anerkendte operahuse. En romantisk opera i tre akter. Den smukke libretto er skrevet af Giuseppe Adami efter en tysk libretto af Alfred Willner og Heinz Reichert. En smuk og følelsesladet komposition.

Søndag d . 17. november kl. 10.00:

Køb billetter her

Operakino:
Otello fra Wien 2023

En smuk og nytænkende opsætning!

Aldrig har Giuseppe Verdi komponeret en opera om hævn, intriger og jalousi mere djævelsk end i sin karrieres sene opera Otello. Med titelrollen som Otello påtager stjernetenoren Jonas Kaufmann sig, hvad der nok er den mest krævende del for hans stemmeregister. Kaufmann er i pragtfuld form og har sunget sig ind på Olympen som fortolker af Otello med denne forestilling. Ludovic Tézier, en af verdens førende barytoner, er uovertruffen som Lago, en djævel på jorden. Stjernesopranen Rachel Willis-Sørensen er en Desdemona man bliver forelsket i med en klangfarve, der betager.

Adrian Nobles iscenesættelse flytter handlingen til omkring 1900 og fratager den dens historiske kontekst. Ved at trænge ind i hovedpersonens åndelige univers og dennes følelsesmæssige opløsning bliver hans Otello en psykologisk thriller.

Søndag d . 15. december kl. 10.00:

Køb billetter her

Balletkino:
Balanchine’s Nøddeknækkeren med NYC Ballet

Oplev nogle af New York Citys verdensberømte balletstjerner i den uforglemmelige juleklassiker Nøddeknækkeren!

George Balanchines Nøddeknækkeren er opført i Nye York hvert år siden 1954. Denne fremragende version af den elskede familie-klassiker er uden tvivl den mest betagende balletoplevelse, man kan ønske sig.

Oplev New York City Ballets legendariske og i generationer elskede ikoniske klassiker, Nøddeknækkeren, på det store lærred. I George Balanchines Nøddeknækkeren forvandles Tchaikovskys elskede melodier til en vidunderlig magisk verden, hvor den spirende kærlighed slås mod drilske mus, der belejrer en bataljon af legetøjssoldater, og en snestorm på scenen fører handlingen frem til et fortryllet slikland. Balanchines forbløffende koreografi stråler i overrumplende flotte kulisser, overvældende kostumer og enestående visuelle effekter, herunder det et tons tunge juletræ, der vokser til forbløffende 12 meter i højden. Forestillingens store finale involverer en million watt lys, der sender publikum ud med julelys i øjnene.

Produktionen omfatter hele kompagniets liste på mere end 150 dansere og musikere, samt mere end 125 børn – i flere skiftende rollebesætninger – fra School of American Ballet, den officielle skole for New York City Ballet.

Søndag d. 22. december kl. 10.00:

Køb billetter her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Del på sociale medier