I denne uge har vi danmarkspremiere i Gentofte Kino på den imødesete A STAR IS BORN, skriver Erik Hamre.

Bradley Cooper spiller den erfarne musiker Jackson Maine, der ved et tilfælde opdager – og bliver stormende forelsket i kunstneren Ally. Hun knokler som servitrice og har næsten opgivet sin drøm om at slå igennem som sangerinde… indtil Jack lokker hende ind i spotlightet. Men selvom Allys karriere hurtig tager fart, vakler deres skrøbelige kærlighedsforhold, da Jack kæmper en hård kamp mod sine indre dæmoner. Bradley Cooper har også instrueret filmen, hvor man også kan møde Lady Gaga, Sam Elliott, Bonnie Somerville og mange andre.

Desuden kan man stadig se:

THE HOUSE THAT JACK BUILT
Lars von Triers nye værk følger den højt intelligente Jack over en periode på 12 år og introducerer de mord som er definerende for Jacks udvikling som seriemorder. Vi oplever historien gennem Jack, mens han postulerer, at hvert et mord han begår er et kunstværk i sig selv. Selvom politiet langsomt nærmer sig Jack, løber han større og større risici i jagten på at skabe det ultimative kunstværk.
Zentropa har sikret sig et stærkt internationalt cast med skuespillere fra begge sider af Atlanterhavet i de bærende roller. Hovedrollen som seriemorderen Jack spilles af den amerikanske stjerne Matt Dillon. Overfor Matt Dillon som Jack indtager schweiziske Bruno Ganz rollen som den mystiske Verge, der udforsker og udfordrer Jacks tanker og handlinger gennem en tilbagevendende dialog. Uma Thurman, Siobhan Fallon Hogan, Sofie Gråbøl og Riley Keough spiller de uheldige kvinder, der møder Jack undervejs.

GRINCHEN
I en isoleret bjerggrotte uden unødig kontakt med omverdenen bor Grinchen. Han bor alene – kun med sin trofaste hund, Max, som selskab – og hader at blive forstyrret. Mest af alt hader han måske at blive forstyrret af det årlige julehalløj i det nærliggende Hvemstrup. Det er imidlertid noget af en opgave, for dels bliver Grinchen nogle gange nødt til at købe ind, og dels er hans nabo den altid glade Kristtjørnsen, som selvfølgelig elsker julen.
Men nok er nok. Netop i år proklamerer beboerne i Hvemstrup, at de vil holde den største og mest fantastisk jul nogensinde. Derfor beslutter Grinchen sig for at gå i aktion. Med betydelig snilde og sans for at designe anordninger planlægger han at stjæle julen i et gigantisk kup, der – bogstavelig talt – vil støvsuge Hvemstrup for ethvert spor af julen på blot den korte time, hvor julemagien ellers udspiller sig.
Imidlertid er Grinchen ikke den eneste, der planlægger et kup. Også den lille Cindy-Lou Hvem har skumle planer for julenat. Hun har lagt mærke til at hendes mor altid har for travlt og ikke er rigtig glad. Derfor beslutter hun sig for at fange Julemanden, så han kan opfylde alle moderens ønsker.
Som julefreden sænker sig over den udsmykkede by, er altså både Grinchen og Cinbdy-Lou på spil, og deres planer må nødvendigvis kollidere, hvilket får skæbnesvangre konsekvenser for dem begge. Danske stemmer fra Niels Olsen, Mikael lBertelsen, Lise Baastrup,
Birthe Neuman og mange andre.

ROBIN HOOD
Denne version er et nervepirrende og actionmættet eventyr med store krigsscener, fantastisk velkoreograferede kampscener og tidløs romantik.
I den nye ROBIN HOOD gør adelsmanden Robin af Loxley oprør mod den engelske krone og bliver til den fredløse ”The Hood”. Med Robins forhistorie gives en ny vinkel på den legendariske fortælling.
ROBIN HOOD er instrueret af Otto Bathurst, der står bag den populære tv-serie Peaky Blinders (2013), og produceret af de erfarne Jennifer Davisson (The Revenant) og Leonardo DiCaprio (The Wolf of Wall Street). En utrolig flot og overvældende version af den evige klassiker.

Du kan i weekenden stadig opleve JULEMANDENS DATTER
Oppe i Grønland bor den 12-årige Lucia med sin mor Claudia og sin far Julius, bedre kendt som julemanden. Lucia går på den internationale julemandsskole, og vil så gerne være julemand. Det må hun bare ikke, for det er kun drenge der får lov til at gå i julemandsklassen. Det synes Lucia er uretfærdigt, mens hendes far Julius synes, at hun skal følge traditionerne og blive som sin mor. Da Lucia fortsat protesterer, giver Julemandsskolen hende én chance for at bevise, at hun kan være en ligeså god julemandselev som drengene. Hun skal opfylde menneskedrengen Alberts største juleønske; at hans far, der er ramt af en mystisk sygdom, bliver rask. Da det går op for Lucia, at Alberts far er blevet smittet af den ondskabsfulde Krampus, indser hun, at hun skal løse en næsten umulig opgave – hun bliver nødt til at fange Krampus for at gøre Alberts far rask igen. Lucia rejser ned til Danmark for at finde Krampus, og nu starter et forrygende juleeventyr, som går over stok og sten, da det viser sig, at andre også jagter Krampus…Filmen har en lang række kendte danske skuespillere som Martin Buch, Mia Lyhne, Nicolaj Kopernikus, Ulf Pilgaard, Kristian Halken og Mette Horn. Løjerne er instrueret af Christian Dyekjær.

I næste uge kommer Paprika Steens store succes DEN TID PÅ ÅRET tilbage, og vi viser den helt frem til og med d. 22. december.

Foto: Gentofte Kino

Tilmeld dig vores nyhedsbrev