For et par uger siden præsenterede vi dig for vores franske julevin og nu er turen kommet til den italienske af slagsen!

Hvis du kender vinene fra Veneto, navnligt Ripasso, vil denne rødvin tiltale dig. Den er nemlig lavet på den såkaldte Appassimento-metode, som også bliver brugt når der fremstilles Ripasso- og Amaronevine. Vinen holder 16% alkohol, ligesom de gode Amaronevine gør.

Du får her en vin med mere koncentration og sødme end vanligt. Sødmen er dog afbalanceret og vinen har pondus nok til at kunne klare årstidens solide madretter, samt den traditionelle julemad.

Appassimento 2020 La Forte

Med sin store fylde, blide struktur og let sødmefulde frugt er denne vin et sikkert hit i de kolde måneder. Ydermere bidrager sydens sol og varme i den grad med ekstra fylde uden medfølgende garvesyre.

Appassimento-teknikken er mest kendt fra Valpolicellas Ripasso- og Amarone-vine i den anden ende af Italien, men den fungerer altså også til perfektion i Apulien!

Julen nærmer sig med hastige skridt, og vi har nu vores juleavis klar til dig, så du kan blive inspireret til dine vinkøb, resten af året. Avisen er spækket med forrygende tilbud – på de gode hverdags-vine, de lækre weekend-vine, og de formidable luksus-vine! Du kan læse avisen online – se nedenfor.

Klik på billedet for at se hele juleavisen.

Hilsen Christoffer og Claus Holte Vinlager Gentofte

Holte Vinlager Gentofte

Smakkegårdsvej 137 2820 Gentofte

Tilmeld dig vores nyhedsbrev