“Årets JAGTvin”
Vi har ikke tradition for at kåre, eller sågar designe en decideret Jagtvin, davi jo har utallige vine som er det perfekte match til årstidens dyrevildt, fuglevildt mm.. .. Men i år kan vi alligevel ikke nære os – for en af vore mest gen-købteog dermed roste rødvine i den lidt bedre ende,Domaine Marie Blanches’ ”Cuvée Solitaire”, har en smagspalet der passer til efterårets smagende retter, og dermed også vildt. Dertil kommer at vi ikke har behov for at designe et label, for det har vinbonden Jean Jacques såmænd allerede klaret. Etiketten på hans prestigevin favner over det hele… vildsvin og gravhunde… Da vi mødte vinen første gang, havde vi det lidt svært med etiketten – i dag elsker vi den – for det er signaturen for de omtrent 5000 pragtfulde flasker som vingården hvert år lancerer af deres prestigevin. Så hvis du er på jagt efter en ekstraordinærvinoplevelse, så er der et pletskud her:-)
Link
Notre passion nous surprendre!
”Vores lidenskab vil overraske dig” står der på kasserne fra Domaine Marie Blanche…og det kan ikke siges mere præcist!
For det her er et fremragende glas! Summen af lige dele engle og dæmoner- i den forstand at vinen favner over komprimerede aromaer af urter og bær, den vitale tannin komplimenteret med sødmen fra de perfekt modne druer. Markant og nuancerig – en blændende helhed som gør Cuvee du Solitaire til et storslået glas rødvin, som leverer en bemærkelsesværdig oplevelse med en substans som viellers kun finder i vine fra den solide garde i Chateauneuf du Pape.
Domaine Marie Blanche råder over 40 ha vinmarker,- domineret af kalksten, grus- og lerholdig jord -, på den vestlige bred af Rhône-floden. Vingården ejes og drives af Jean-Jacques Delorme,en vinavler med stort hjerte, og du kan se frem til et glas som er en hyldest af håndværket, vinavlerens fortrolighed med sin metier, og 100% udnyttelse af vinmarkernes potentiale.
Druesammensætning: Mourvedre, Grenache, Syrah
_____
Link DOMAINE MARIE BLANCHELink Cuvée Solitaire Côtes du Rhône Villages 2017 Pr. fl. 169,50 v/6 fl. 139,95
_____
Link
VIdunderligt umiddelbar – og samtidig ultra seriøs!!
Brødrene Anglés er flittige og særdeles dygtige vinbønder som varetager alle processer fra drue til flaske. Det er nemt at blive fanget ind af det gode liv i det sydfranske,når vinen serveres på vingården til frokost i oliventræernes skygge. Men mere vigtigt er det, at vinen markerer sig fremragende når den nydes på vores breddegrader, især her hvor efteråret har sneget sig ind på os. Vi hylder vinen for det reelle håndværk som er befriende kontrast til masseproducerede crowdpleasere. Her er en vin med både herkomst og sjæl, som byder ind med den balance, mediumfylde og deninsisterende eftersmag, der er essensen i sydlig Rhône-vin.
Druesammensætning:Grenache, Syrah, Cinsault
_____
Link DOMAINE DU BOIS de SAINT JEANLink Grain Folie Côtes du Rhône 2018 Pr. fl. 99,50 v/6 fl. 79,95
_____
F R E D A G S – B A R
I forretningens åbningstid i morgen fredag d. 1. oktober introducerer vi de seneste årgange af Sestalino, Sestal og Na Pujola fra den mallorcinske topvingård Finca Ses Talaioles. Kom og smag!
Link
F R E D A G S – B A R i næste uge Næste fredag præsenterer vi et af hvidvine fra en anden ø – Sjælland. Smag Danmarks absolut bedste hvidvine- med internationalt format!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev