Årets vine i Holte Vinlager er nu klar til dig! I år har vi to klassiske vinstile til dig: en lækker og harmonisk rødvin fra Toscana og så en fremragende og frisk hvidvin fra Østrig. I år har vi nøje udvalgt disse to vine, da du får alle de klassiske karaktertræk til en pris, hvor alle kan være med! Dette års rødvin er fra Toscana i Italien og er baseret på Sangiovese-druen. Toscana producerer nogle af Italiens mest legendariske vine – og med dette års rødvin forstår du hvorfor! Originale er et tydeligt bevis på, at toscansk vin kan laves i utrolig høj kvalitet, rimelig pris og tilpasset nutidens trend i stil og smag. Perfekt harmoni!Carpineto Originale
ToscanaFuldstændig klassisk Sangiovese-udtryk, hvor man får god balance i frugten sammen med en tilpas mængde krydderi og et strejf af egetræ, som gør vinen meget alsidig både til hverdagens danske retter eller en rød bøf.Yderst vellavet vin med sublim struktur.
Årets hvidvin er fra Østrig. Her er man især kendte for deres lækre hvidvine, hvor man bl.a. bruger Grüner Veltliner – men også Riesling, som dette års hvidvin er lavet på. Østrig er et overset vinland, men man producerer vine af topkvalitet til rigtig gode priser. Så det er bare med at opdage dem, inden de bliver for hypede!Schloss Bockfliess Riesling
2022 Østrig 100% Riesling fra cirka 30 år gamle stokke. Flot gyldengul farve og lækker smag af især modne abrikoser, fersken og citrusfrugter. Hertil kommer en skøn mineralitet, som er typisk for Riesling-druen. Strukturen er tør og frisk, og vinen har en smukt integreret frugt. Eftersmagen er saftig og har en tilpas længde. Vidunderlig ledsager til fisk- og skaldyrsretter, vegetarisk mad, samt kylling og hurtige salater.
Nyd dette års vine, hvor du får et fantastisk indblik i disse to klassiske vinstile. Vil du gerne vide mere om Toscana og Østrig? Så lyt til henholdsvis afsnit 1 og afsnit 22 af Holte Vinlager Podcast!

  Holte Vinlager 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev