Vidste du at vi har lige så lang kystlinje som Brasilien? 
Vidste du også at, at i Frankrig findes mindst en festival i hver enkelte province by om sommeren?
Den franske tradition var min inspiration til en ny festival ved havet spredt ud over hele kysten af Danmark som var fyldt med 300 lystbadehavn, strande, feriebyer og befolkning med stærke relationer til hav. 

I sidste forår sammensæt jeg spontant et lille program med hav koncept. Jeg kontaktede alle kommuner og havne, selvom det var med meget kort varsel. Jeg vidste at der fandtes folk, som muliggør ting, der ser umulige ud, og jeg fandt dem i Esbjerg, Aalborg og i Aabenraa.  

Restauranterne i havne var meget glade. Både tyske og danske feriegæster var særdeles overrasket. Men børnene var de største vindere af dagen:
De ventede spændt på Havfruen Havdis. 
Da en af dem råbte ”DER!”, løb alle sammen hen til kanten af havnen. 
Havfruen viste sin hale mere og mere og da hun landede på slæbestedet med en skattekiste, blev hun omringet af det nysgerrige publikum. 
Kun med GADETEATER kan børn komme så tæt på sådan en ægte fantasi!  

Tusind tak til vores fantastiske samarbejdspartnere i pilotfasen af HAV’ DET SJOVT Festivalen. Jeg håber på at besøge dem igen og mange andre ferie samt havnebyer. Jeg håber også at pilotudgavens årsrapport er overbevisende for fonde til at sætte deres navn på næste udgaver af HAV’ DET SJOVT.

Zelis Niegaard
Festivalleder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev