STORT TILLYKKE til de frivillige i Gentofte Bibliotekernes Netcaféer

Forleden modtog de frivillige i Gentofte Bibliotekernes Netcaféer “Gentofte Kommunes Ældrepris”, som hvert år uddeles til en person eller en gruppe, der har ydet en ekstraordinær indsats i arbejdet for Gentofte Kommunes ældre.

Og det må man sige, at de frivillige i Netcaféerne har gjort – og gør – hver eneste uge, når de fx. vejleder borgere, der har brug for lidt ekstra hjælp til at komme i gang med at bruge computer, tablet og smartphone.

Har du brug for digital assistance, kan du læse mere om Netcaféernes tilbud lige her: genbib.dk/section/netcafeer-og-raadgivning

Vi glæder os til at se jer på bibliotekerne.

MVH Gentofte Bibliotekerne

Ny forpagter til Hovedbibliotekets café

Vi leder efter en ny forpagter til vores smukke café på Gentofte Hovedbibliotek.

Kender du den helt rigtige?

Læs alle detaljerne her 

Julevenner: Ingen skal sidde ufrivilligt alene juleaften

Julen lurer lige om hjørnet, og det er desværre ikke alle, der har nogen af dele højtiden med. Det forsøger Julevenner.dk at gøre noget ved. Siden 2012 har Boblberg i samarbejde med Røde Kors ført masser af nye julevenner sammen.

Missionen er, at “ingen skal sidde ufrivilligt alene juleaften”, og der er ganske mange succeshistorier fra tidligere år. På Julevenner.dk kan du både melde dig som julevært eller finde et juleselskab, du kan deltage i.

Læs beretninger fra tidligere års Julevenner her 

Dine biblioteker er digitale

Find en god lydbog til bagsædet eller opvasken, tag en pause med en god kvalitetsfilm eller hold dig opdateret med magasiner og aviser fra hele verden. Gentofte Bibliotekerne har en stor digital samling af materialer, du kan lytte, læse og streame hjemmefra.

Kom godt i gang her 

Coronapas ved større arrangementer

Pr. 29. november er indendørs foredrag med mere end 100 deltagere omfattet af lovgivningen om, at deltagere over 15 år skal kunne fremvise coronapas. Det gør sig gældende ved større arrangementer på bibliotekerne, og vi vil forud for afholdelse orientere de tilmeldte deltagere.

Et coronapas dokumenterer, at du er vaccineret, tidligere smittet eller testet negativ. Dokumentation for et coronapas kan ske både i papirformat og elektronisk. Coronapas kan fx fås i form af appen Coronapas, som aktiveres med NemID, via sundhedsmyndighedernes app “minSundhed” eller et printet dokument. Hvis du benytter printet dokumentation, skal du huske at medbringe gyldigt ID som pas, kørekort, sundhedskort eller andet offentligt udstedt identitetskort.

Bemærk, at varigheden af coronapasset efter det primære vaccinationsforløb (1. og 2. stik) pr. medio januar 2022 forkortes til syv måneder. Revaccination (det 3. stik) giver gyldigt coronapas.

Læs mere om coronapas her 

Biblioteket anbefaler: Hjem af Judith Hermann

Af litteraturformidler Therese West Boardman

Judith Hermann har med Hjem begået en forrygende velskrevet roman, der kredser om store emner som rodløshed og det at have et sted at høre til.

Judith Hermann er født i 1970 i Berlin. I 1998 debuterede hun som forfatter med novellesamlingen Sommerhus, senere og fik hurtigt manifesteret sig som en af Tysklands nye store stemmer og en markant figur på den litterære scene. Hun har modtaget flere priser og er oversat til 26 sprog.

Læs anbefalingen her 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev