Modernisering af 34 metrotog, der har været i drift i næsten 20 årOmfatter udskiftning af dele og renovering af interiør, og vil forlænge metrotogenes levetid med 10 årFørste store projekt med Metroselskabet       

Alstom, global leder inden for intelligent og bæredygtig mobilitet, har fået tildelt en kontrakt til en værdi af ca. 30 mio. euro med Metroselskabet om modernisering af M1 og M2 metrotog i København, Danmark. Programmet omfatter renovering af 34 metrotog, som har været i drift i næsten 20 år i København. Moderniseringen vil begynde med det samme og strække sig over en periode på ca. 3 år, og vil foregå på Alstoms værksteder i Rotterdam-området i Nederlandene. Moderniseringen af togsættene omfatter udskiftning af dele samt indvendig og udvendig renovering. Det vil forbedre ydeevnen for de 34 metrotog og forlænge deres levetid med 10 år, hvilket vil give passagererne i det danske metrosystem en bedre oplevelse.

Når moderniseringsprojektet er afsluttet, vil togsættene blive omplaceret på Metroselskabets M1 og M2-linjer. “Det er vores første store projekt med Metroselskabet, og vi er glade for at bidrage til at udvide kapaciteten af det første store førerløse metrosystem i drift i København. Selv om dette projekt er det første af sin slags i vores portefølje i Danmark, har vi som markedsleder en stor erfaring fra lignende moderniseringsprojekter i Europa.

Vores stærke engagement i den danske sektor for bæredygtig mobilitet er blevet yderligere engageret takket være denne opgave,” siger Emmanuel Henry, administrerende direktør for Alstom Danmark. “Det bevidste valg om at modernisere de eksisterende tog og udskyde købet af nye tog giver os mulighed for at fortsætte vores mangeårige bestræbelser på at minimere vores miljøpåvirkning og bidrager til at opfylde vores forpligtelse til at levere bæredygtig mobilitet. I den forbindelse er vi glade for at kunne annoncere Alstom som vores partner i forbindelse med renoveringsprojektet af tog til Københavns Metro. Med deres ekspertise på området er vi sikre på, at metrosystemet i København vil give passagererne en bedre oplevelse og øge metrotogets ydeevne, når moderniseringsprojektet er afsluttet,” siger Rebekka Nymark, administrerende direktør for Metroselskabet. Som førende inden for jernbaneydelser servicerer Alstoms vedligeholdelsesteams over 35.500 køretøjer rundt om i verden og leverer serviceløsninger gennem produkternes levetid, fra design og konstruktion til drift og bortskaffelse, der imødekommer vores kunders forskellige behov. Alstom er markedsleder inden for modernisering med over en tredjedel af det tilgængelige moderniseringsmarked. Koncernen har moderniseret over 40.000 køretøjer rundt om i verden, hvilket har forlænget produkternes levetid, forbedret den energimæssige ydeevne og reduceret udledningerne. Alstom har været til stede i Danmark i 20 år og har bl.a. solgt over 500 regionaltog i landet. I Danmark leverer Alstom i øjeblikket ERTMS-signalløsninger til Banedanmark til spor i Østdanmark og til det indbyggede udstyr i hele landet. I juni 2021 vandt Alstom den største jernbanekontrakt i Danmarkshistorien om levering af 100 Coradia Stream-tog sammen med 15 års vedligeholdelse. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev