Ketsjersport er ifølge studier sundere end andre idrætter. Få svaret på, hvorfor lige præcis ketsjersport indtager førstepladsen som den idræt, der gør din krop sundere og stærkere.

Ketsjersport nedsætter ifølge et britisk studie mortalitet og risikoen for tidlig død.

Badminton, foto: ABW

Vi ved det godt: Idræt er sundt. Men et britisk studie peger nu på, at nogle idrætter er sundere end andre. Og ketsjersport indtager en flot førsteplads.

”Man har blandt andet sammenlignet ketsjersport med andre idrætter på parametrene: nedsættelse af sygdomme som hjertekarsygdomme og nedsættelse af risikoen for tidlig død. Her tyder forskningsresultaterne på, at ketsjersport er bedre for din krop end de andre idrætter i studiet,” siger Niels Christian Kaldau.

Han er diplomlæge i idrætsmedicin og afdelingslæge på Artroskopisk Center i Hvidovre.

ketsjersport overhaler både svømning, aerobic og cykling, som ellers også har en målbar positiv effekt i forhold til nedsættelse af tidlig død. Fodbold og løb har umiddelbart ingen effekt i dette studie.

Resultaterne tyder på, at badminton er bedre for din krop end de andre idrætter i studiet

”Det viser sig, at knogletætheden er bedre hos en badmintonspiller end hos en ishockeyspiller. Det skyldes sandsynligvis, at man som badmintonspiller hopper rundt på banen, hvilket belaster knoglerne. Det får kroppen til at styrke knoglerne, fordi den gerne vil være rustet til aktiviteten,” siger Niels Christian Kaldau.

I ishockey er bevægelserne mere glidende og knoglerne bliver udsat for knap så mange stød.

Med alderen svækkes vores knoglers styrke til at modstå brud. Særligt kvinder er i risiko for at få knogleskørhed som ældre.

”Vi ved ikke, om ældre, der har dyrket ketsjersport får færre brud. Men vi ved, at hvis man som ung har en høj knogletæthed, så er man bedre rustet, når man bliver gammel,” siger diplomlægen i idrætsmedicin.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev