Udrednings- og behandlingsretten har fra den 3. januar 2022 været suspenderet efter, at flertal i Epidemiudvalget den 21. december tiltrådte regeringens forslag om at suspendere udrednings- og behandlingsretten midlertidigt på det somatiske område.

Det skete på baggrund af en indstilling fra Epidemikommissionen på 11 medlemmer, der er udpeget af sundhedsministeren selv samt erhvervsministeren, finansministeren, justitsministeren, Styrelsen for Patientsikkerhed, Sundhedsstyrelsen, Statens Serum Institut, rigspolitichefen, KL og Danske Regioner.

Udgangspunktet har været, at patienternes rettigheder skulle være suspenderet til og med den 30. januar 2022.

Sundhedsstyrelsen har den 18. januar vurderet, at det nu vil være sundhedsmæssigt forsvarligt at genindføre udrednings- og behandlingsretten. Samlet set finder Sundhedsstyrelsen, at sygehuskapaciteten ikke er kritisk udfordret af COVID-19.

På baggrund af den sundhedsfaglige revurdering ønsker regeringen at genindføre patientrettighederne snarest muligt og forventer, at dette kan gøres fra fredag den 21. januar.

I forlængelse af Sundhedsstyrelsens revurdering er det dermed heller ikke forventningen, at det bliver nødvendigt at aktivere aftalen om de 300 kommunale pladser, som var indgået for at kunne afhjælpe sygehuskapaciteten.

Kilde

Foto: ABW

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev