Pippi er ny læsehund på biblioteket. En læsehund er læsemakker for børn, der har svært ved eller har mistet lysten til at læse.

Det kan lyde mærkeligt – eller mest af alt bare hyggeligt – med en stille stund mellem barn, hund og bog. Men erfaringer fra hele Danmark viser, at såkaldte læsehunde hjælper børn, der har læsevanskeligheder og har tabt motivationen, med at få gang i læsningen.

Gentofte Bibliotekernes nye læsehund hedder Pippi og er en golden retriever. Noget af det bedste hun ved er at spise godbidder eller jage katte og egern. Og det at møde børn og mennesker – det er en fest. Hun lytter gerne til historier og hendes favoritbog er “Pippi Langstrømpe”. Hun er nemlig opkaldt efter hende. Birgitta, der ejer Pippi, er frivillig Læsehundeven fordi hun synes Pippi er så dejlig en hund, og at flere skal have glæde af hendes gode væsen og bløde pels. 

Du kan booke et forløb på 6 læsestunder. Her får dit barn mulighed for at læse højt for læsehunden i 20-30 minutter, og herefter er der tid til hundeøvelser og sjove tricks. Er du nysgerrig kan du få mere information på www.laesehunde.dk 

Vi vil gerne have flere læsehunde

Flere af vores dejlige læsehunde er gået på pension. Har du en dejlig hund, der er glad for børn, kan du og din hund være med til  at gøre en forskel for børn med læseudfordringer. Foreningen Læsehunde afholder kursus  for nye frivillige foråret 2020. Kontakt Marianne Skou Msch@gentofte.dk for mere info.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev