Danmarks bedste rugbrød 2015Hvert år i september måned afholder Bager- og konditormestre i Danmark konkurrencen “Danmarks bedste brød og kager”.

Og igen i år kunne Michael H. Konditoriet på Gentoftegade bryste sig af en flot guldmedalje. Bager Birthe Kjærgaard fra konditoriet fremtryllede en opskrift på rugbrød, som fagjuryen belønnede med en førsteplads.

Konkurrencen er åben for faguddannede bagere og konditorer samt lærlinge fra de to fag – det eneste krav til deltagerne er, at de er indehaver af eller ansat i et bageri eller konditori med egen butik.

Der dystes i syv forskellige kategorier:

  1. Specialbrød
  2. Fuldkornshvedebrød
  3. Rugbrød
  4. Madbrød
  5. Bagt tærte
  6. Kransekage
  7. Tørkage

I årets konkurrence skulle juryen smage sig igennem 371 forskellige produkter. I finalen var feltet skåret ned til 10 produkter pr. kategori – og i kategorien “Rugbrød” var det altså den lokale Gentofte bager, der løb med den flotte titel – Årets rugbrød.

Det er ikke første gang Michael H. Konditoriet har succes i konkurrencen. Hele fire gange tidligere har konditoriet fået priser ved konkurrencen – fx i 2005 hvor de vandt sølv for deres “Retrobrød” der bl.a. indeholder ristede solsikkefrø, ristede sesamfrø og kærnemælk.

Så læg vejen forbi Michael H. Konditoriet på Gentoftegade og smag Danmarks bedste rugbrød – eller prøv kræfter med opskriften derhjemme.

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev