Gentofte Kommune skriver bl.a. dette i sin pressemeddelelse om Bloomers Klub:

Bloom Institute åbner Danmarks første iværksætterklub for børn i partnerskab med Gentofte Kommune. Her kan elever fra 4.-6. klassetrin udvikle deres iværksætterevner og lære at omsætte kreative idéer til konkrete produkter.

De fleste børn har en medfødt evne til at tænke kreativt og få nye idéer. Det er afsættet for en helt ny type fritidsklub, der snart åbner op i Gentofte Kommune.

Fritidsklubben hedder Bloomers Club, og målet med stedet er at lære børn, hvordan man kan arbejde med sine kreative idéer og i sidste ende omsætte dem til konkrete produkter.

Medarbejderne, der skal arbejde med børnene i Bloomers Club, bliver en blanding af uddannede pædagoger med færdigheder inden for kunst og iværksætteri samt forskellige kunstnere og kreative kræfter, der inviteres ind efter behov. Tilgangen er metoder hentet fra kunstneriske fag såsom musik, billedkunst, film og medie, scenekunst, design og håndværk.

Formanden for Skoleudvalget i Gentofte Kommune, Pia Nyring, glæder sig over den kommende fritidsklub, der bliver den første af sin art i Danmark:

– I Gentofte Kommune bestræber vi os altid på at give alle børn de bedste muligheder for at nå toppen af deres potentiale og vi har i forvejen nogle rigtig gode fritidsmuligheder til vores børn og unge, siger Pia Nyring og fortsætter:

– Med Bloomers Club får vi skabt en helt ny type fritidstilbud, der appellerer til de børn, der elsker at arbejde kreativt, og som ikke er en del af vores eksisterende tilbud. Vores håb er, at børnene ser det som et sjovt fritidstilbud, hvor de samtidig tilegner sig færdigheder inden for innovation og kreativ idéudvikling, som de også vil kunne bruge i mange andre sammenhænge, siger Pia Nyring.

Et forsøg frem til 2021

Bloomers Club oprettes indtil videre som et forsøg, der løber frem til april 2021, indgået som et partnerskab mellem det danske firma Bloom Institute og Gentofte Kommune.

Julie Pi, partner i Bloom, er glad for samarbejdet med Gentofte Kommune:

– Vi glæder os utroligt meget til at åbne Bloomers Club og er rigtig glade for, at kommunen kan se perspektiverne i de ting, vi er gode til. Børn har en fantastisk evne til at tænke kreativt og få idéer, men det er også evner, som mange af os mister igen i takt med at vi bliver ældre. Vores mål er, at børnene gennem Bloomers Club bliver endnu bedre til at arbejde struktureret med kreativitet og innovation, og at de tager disse evner med sig, siger Julie Pi.

Partnerskabsaftalen mellem Bloom Institute og Gentofte Kommune rummer også en aftale om, at den læring der foregår i Bloomers Club også skal komme andre børn til gode, der ikke går i fritidsklubben. Blandt andet er der planer om, at børn, der går i kommunes egne fritidsklubber, skal kunne følge nogle kortere forløb i Bloomers Club sammen med personalet fra de kommunale tilbud.

– Vi arbejder hele tiden på at udvikle kvaliteten i vores skoler og fritidstilbud, og på denne måde håber vi at sikre, at nye idéer og indspark kommer så mange som muligt til gode, siger Pia Nyring.

Bloomers Club får i første omgang plads til 40 børn i 4.-6. klasse og får åbningstider i stil med de eksisterende fritidsklubtilbud i kommunen. Fritidsklubben åbner efter sommerferien, når det nye skoleår starter og indvies officielt den 29. august kl. 15-16.

Fakta om Bloomers Club

Fritidstilbud med fokus på kreativ idéudvikling og innovation, hvor børn lærer at omsætte gode idé til færdige produkter. Bag tilbuddet står Bloom Institute og Gentofte Kommune, der har underskrevet en partnerskabssaftale, der løber fra den 1. august 2019 til den 22. april 2021. Bloom Institute, der er en læringsvirksomhed, vil stå for den daglige drift af fritidsklubben. Gentofte Kommune støtter fritidsklubben med et driftstilskud, der bestemmes af, hvor mange børn der melder sig ind.

Aftalen om Bloomers Club udløber af Gentofte-Plan 2018 og budgetaftalen, hvor Kommunalbestyrelsen ønsker at undersøge, om partnerskaber mellem kommunen og private aktører kan bidrage til at udvikle ungeområdet. Bloomers Club vil blive evalueret løbende – første gang ved årsskiftet.

Bloomers Club får adresse på Adolphsvej 59, 1. sal og vil efter åbningen have åbent mandag-torsdag kl. 14-17, fredag kl. 14-16.30. Interessede kan skrive sig op ved at skrive til hey@bloom.institute. Når pladserne er fyldt, etableres en venteliste.

Kontaktinformation
Julie Pi, tlf. 22411055, julie@bloom.institute

Kommunikationskonsulent Frederik Stage, tlf. 4012 9265 frgs@gentofte.dk

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev