Når UEFA EURO 2024 afvikles i Tyskland fra den 14. juni til den 14. juli, vil danske politifolk være med for at bistå tysk politi og de mange danske fodboldfans, der rejser til Tyskland for at heppe på det danske herrelandshold.

Foto ABW

De danske betjente skal dels arbejde i det internationale politihovedkvarter IPCC (International Police Cooperation Center) i byen Neuss nær Düsseldorf og dels være tilstede i de byer, hvor Danmark spiller sine kampe, for at bistå tysk politi og danske fans i kontakten med hinanden.

I den første runde med gruppespillet vil danske fans derfor kunne møde hjemlige betjente i Stuttgart (Danmark-Slovenien den 16. juni), i Frankfurt (Danmark-England den 20. juni) og i München (Danmark-Serbien den 24. juni).

“Dansk politi er stolte af at yde vores bidrag til europamesterskaberne, og vi har om nødvendigt planlagt at være til stede i Tyskland sammen med de danske fans og landsholdet helt frem til pokaloverrækkelsen ved finalen i Berlin,” siger chefpolitiinspektør Knud Stadsgaard, Københavns Vestegns Politi.

Han ønsker alle danske tilrejsende fans en god tur til Tyskland og et godt EM.

Lang planlægning
Hos dansk politis nationale fodboldkontaktpunkt, National Football Information Point, som organisatorisk er placeret under Københavns Vestegns Politi, har man længe forberedt sig på EM i samarbejde med tysk politi, internationalt politi, danske aktører, Rigspolitiet og andre politikredse.

Alle danske politifolk er nu taget til det internationale politihovedkvarter IPCC i Neuss for at deltage i de sidste briefinger og forberedelser, inden mesterskabet starter.

På onsdag rejser en del af de danske betjente videre til Stuttgart, hvor Danmark spiller sin første kamp den 16. juni på Stuttgart Arena.

Danske betjente ved danske fans
Hvor det danske landshold spiller, vil danske betjente følge deres tyske kolleger og være synlige i byen, på stadion og i fanzonerne før, under og efter kampene. De kan enten arbejde i civil, i dansk politiuniform eller være iført en blå ‘Police’-markeringsvest med dansk flag afhængig af tysk politis ønsker.

De danske betjente har ikke myndighed over for borgere – heller ikke danskere – i Tyskland. Deres opgave er at bistå tysk politi og danske fans i kontakten med hinanden for at sikre en god og smidig afvikling af mesterskabet.

Andre deltagerlandes politi bistår også i forbindelse med deres landsmænd.

De danske betjente kommer fra flere forskellige politikredse i Danmark.

IPCC koordinerer sikkerheden
IPCC (International Police Cooperation Center) er centrum for den samlede sikkerhedskoordination under EM.
Her koordinerer tyske og internationale politifolk døgnet rundt med deltagerlandene, spillestederne, tysk politi og andre sikkerhedsaktører.

IPCC foretager sikkerhedsvurderinger, analyser og deler viden, men udfører ikke specifikke myndighedsopgaver, da selve sikkerheden og de konkrete politiindsatser på stedet håndteres af det lokale politi i de byer, hvor kampene spilles.

De danske betjente, som arbejder i IPCC, fungerer som bindeled mellem dansk og tysk politi og som et centralt kontaktpunkt for de øvrige danske betjente, som er ude i første linje i spillebyerne.

Se infofilm om IPCC’s rolle her (IPCC på Facebook).

Hold dig opdateret

Skal du til Tyskland, kan du med fordel holde dig orienteret om følgende steder:
Udenrigsministeriets rejsevejledning for Tyskland

De danske betjente vil jævnligt informere om relevante politimæssige forhold på politiets Facebook og Instagram:
Dansk politi – Facebook
Dansk politi – Instagram

Følg tysk politi i de tre første spillebyer:
Politiet i Stuttgart – Facebook 
Politiet i Stuttgart – X
Politiet i Stuttgart – web 
Politiet i Frankfurt – Facebook
Politiet i Frankfurt – X
Politiet i Frankfurt – web
Politiet i München – Facebook
Politiet i München – X

Politiet i München – web

Følg IPCC:
International Police Coordination Center (IPCC) – Facebook
International Police Coordination Center (IPCC) – Instagram
International Police Coordination Center (IPCC) – X

Kilde 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev