Hos webshoppen Kids-World har man i år oplevet en kæmpe vækst i salget af skoletasker og tilbehør sammenlignet med sidste år.

Stigning på mere end 270 procent
Hos Kids-world, som er Danmarks største forhandler af tøj, sko, interiør og tilbehør til børn, har man tydeligt kunne mærke at skolestarten har fyldt væsentligt mere hos børnefamilierne i år, end den gjorde sidste år – hvor behovet for skoletasker og diverse tilbehør ikke var på samme niveau som normalt.

Helt konkret har Kids-world oplevet en stigning på hele 255 procent på salget af skoletasker i år sammenlignet med samme periode i 2019 og det ser ud til, at det er en tendens, som er kommet for at blive.

Det bliver tydeligere og tydeligere at danskerne er blevet mere trygge ved og vant til at handle online. Det viser sig i den generelle stigning i onlinehandlen herhjemme, men også på typen af de produkter, der bliver handlet. Hvor onlinesalget startede med elektronik-gadgets og tøj ser vi nu i større grad, at alt fra mad til møbler og biler bliver købt og solgt online.

Sådan finder du den rigtige skoletaske
Første skoledag er en dag mange børn glæder sig til, og glæden bliver bestemt ikke mindre når det bliver tid til at vælge den første skoletaske. Men en skoletaske er ikke bare en skoletaske og det kan være en udfordring at finde den helt rigtige. Her er tre tips til, hvordan I vælger den rigtige skoletaske:

1. Den rigtige størrelse – Det er vigtigt at I finder en skoletaske i den rigtige størrelse, så den passer til barnets ryg, men samtidig har plads til bøger, penalhus, madpakke mv. som skal transporteres frem og tilbage hver dag.
En god tommelfingerregel er, at skoletasken – uden indhold – maks må veje 15 procent af barnets vægt.
Derudover er det vigtigt at tasken sidder ergonomisk korrekt på barnets ryg. Den må ikke hænge og dingle ned omkring numsen, men skal sidde til tæt til ryggen og hvile mod lænden.

2. Vælg en skoletaske med justerbare skulderstropper og brystspænde – En skoletaske med justerbare stropper og brystspænde er et rigtig godt valg. Justerbare skulderstropper giver mulighed for at tilpasse skoletaskens pasform, så den sidder korrekt på barnets ryg og polstringen afhjælper trykket på skuldrene.
Brystspændet hjælper til, at skulderstropperne bliver siddende hvor de skal og at taskens vægt derfor fordeles korrekt på barnets ryg.

3. Lad barnet vælge – En del af glæden ved første skoledag er at ankomme til skolen med sin første skoletaske, og denne glæde bliver endnu større, hvis man selv har valgt sin nye skoletaske.

Andet børnene helt sikkert også får brug for
Foruden en skoletaske skal børnene også have penalhus med blyanter, viskelæder, farver og blyantspidser klar til første skoledag.

Men denne dag giver også anledning til, at få kigget det gamle overtøj igennem, for at se om det stadig passer. Vejret omkring skolestart har været meget svingende de seneste år, så det er en god ide, lige at tjekke om regntøjet og gummistøvlerne fra sidste år stadig passer.

Vælg en skoletaske med justerbare skulderstropper og brystspænde. Foto: ABW

Tilmeld dig vores nyhedsbrev