For tredje år i træk præsenterer vi stolt den nye udgave af STAUNING VETERAN WHISKY – som for første gang er en Single Malt!

Veterankortet, Holte Vinlager og Stauning Whisky har i samarbejde udvalgt dette unikke whiskyfad, og når du køber en flaske, får du ikke blot en forrygende whisky – du er også med til at give et skulderklap til vores udsendte, som vender hjem fra verdens konfliktområder – Veteranerne.

Vil du blive endnu klogere på whiskyens vidunderlige verden, så lyt med på vores podcast afsnit 55, hvor Alexander fortæller om whisky generelt. Og på søndag laver han et afsnit som kun handler om dansk whisky, og vi tør godt røbe – det er altså ret spændende!

Stauning Veteran Whisky Single Malt Limited Edition

Whiskyen er først lagret på et amerikansk first-fill bourbon-fad og har efterfølgende fået en finish på et australsk rom-fad. Smagen er fyldig, krydret og let røget, og i eftersmagen får den et snert af sødme.

Perfekt julegaveide – det er nemlig en mesterlig smagsoplevelse, der uden tvivl vil glæde en ægte whiskykender.

Om whiskyen: Jimmi Schoubo Povlsen – Veterankortet.dk: “Ideen om en veteran whisky, opstod egentlig fordi, vi til samling med andre lande der deltager i internationale operationer, ikke er så synlige i vores støtte til veteraner eller mennesker der bliver udsendt. Derfor har vi sat os for at gøre veteraner mere synlige i hverdagen – blandt andet med produkter som kan købes af alle. Det er vigtigt for os, at veteranerne kan gå ud i butikkerne og se et produkt, som udelukkende er blevet til pga. deres indsats. Det er meningen at det skal styrke sammenholdet veteraner imellem, men også så børn af veteraner kan se at der er produkter til, fordi far eller mor har været udsendt.”

Illustrationen på bagetiketten forestiller “Gamle Hans”, og er en afbildning af en veteran fra 1864 krigen. Gamle Hans var blevet slået til lirekassemand, grundet de skader han havde pådraget sig i krig. Den danske stat udstyrede ham med en lirekasse, og dertilhørende tiggerkort så han havde tilladelse til at spille på gader og stræder til gengæld for almisser. Det var nemlig ikke ualmindeligt, at veteraner fik en lirekasse af staten, så de kunne forsøge sig selv efter en krig. Gamle Hans er blot én af disse veteraner… æret være hans minde!

Kunne du tænke dig at dykke ned i nogle af Staunings andre fantastiske whiskyer, så finder du dem her: Stauning Rye – Stauning Kaos – Stauning Smoke

Tilmeld dig vores nyhedsbrev