🍀
2 x Vinho Verde 🇵🇹
I det nordligste Portugal ligger Vinho Verde-appellationen i Minho-regionen. Her laver man nogle af landets mest populære hvidvine. Vinho Verde betyder ”grøn vin”, hvilket er en reference til vinenes ungdommelige friskhed og det grønne landskab, som man finder i området. Omgivelserne minder om det, man ser i det populære, Rías Baixas, i Spanien, lige nord for Vinho Verde. Man laver især hvidvinsblends på Loureiro-druen, men det er nok Alvarinho, som høster den største hæder herhjemme.
 
Portugisisk vin er ret overset, men det er kun godt for alle os, der har regnet ud, at man får ekstremt meget for pengene! Udforsk derfor Portugal inden, det stikker for meget af.
 
Start i nord; start i Vinho Verde med disse to klassiske hvidvine!Luz Vinho Verde
2021 Portugal

Dette blend af Loureiro og Azal har skabt sommer og sol på flaske! Let og forfriskende. Frugtagtig med et strejf af bitterhed. En mild vin, men med et pift af naturlige perler, som kendetegner en god Vinho Verde.

Fantastisk sommervin!
Køb onlineTordo Alvarinho Vinho Verde
2021 Portugal

Citrongrøn farve. Intens ung aroma, opkvikkende grapefrugt og ananas. Rund smag med en frisk og fyldig udstråling. En hvidvin som er fuld af karakter, og som smager utrolig godt på en hed sommerdag!

Prøv denne herlige specialitet, der også har en let perlende konsistens.
Køb online Vil du lære mere om portugisisk vin? Så lyt til afsnit 60 af vores podcast!   
Holte Vinlager 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev