Glædelig 3. advent

Der er 12 dage til juleaften, så glæd én du holder af med et gavekort til en biograf oplevelse.

Film og oplevelser har vi nemlig masser af… :

På onsdag d. 14. december har vi premiere på ét af årets mest ventede adventure og science fiction film, nemlig Avatar – The Way of Water instrueret af mesteren selv James Cameron. Vi viser den både i det ultimative 3D HFR (High Frame Rate) format, hvor filmen og oplevelsen virkeligt kommer til sin ret – og i det normale 2D format.

For børnene inviterer vi til hele 2 stk. forpremierer på animationskomedien Den bestøvlede kat og ønskestjernen lørdag d. 17. december og søndag d. 18. december, hvor bl.a. Kristian Boland og Lise Baastrup har lagt stemmer til. Hvad gør en kat, hvis den er ved at løbe “tør” for liv…?

Torsdag d. 22. december står i musikkens tegn, da vi har premiere på I Wanna Dance With Somebody, som er det biografiske drama, der fortæller historien om den verdenskendte sangerinde Whitney Houstons liv.

————————————————–

Vi viser stadig…

Se den anmelder roste spanske komedien Den Perfekte Chef, med den spanske stjerneskuespiller Javier Bardem i hovedrollen. Filmen er en del af Biografklub Danmark.

————————————————–

* HUSK – SIDSTE CHANCE I DAG OG I MORGEN *

Den historiske fortælling om Emily Brömte i filmen Emily, som skrev klassikeren ‘Stormfulde højder’.

Det prisbelønnede spanske familie drama Ferskenlunden i Catalonien.

Kom ind i varmen til de store oplevelser

Følg os gerne på Facebook for at få de seneste nyheder og opdateringer om film, særarrangementer og events

Facebook

PREMIEREFILM

Premiere: Avatar – The Way of Water

Fantasyfilmen ‘Avatar: The Way of Water’ er James Camerons efterfølger til science fiction-eventyret Avatar fra 2009.

Jake Sully bor med sin nye familie på planeten Pandora. Da en velkendt trussel vender tilbage for at færdiggøre en mission, må Jake arbejde sammen med Neytiri og en hær af Na’vi’er for at beskytte deres planet.

‘Avatar: The Way of Water’ er én ud af i alt fire efterfølgere til den første film om de høje, blå, menneskelignende væsner, Na’vi.

Vi viser den både i det ultimative 3D HFR (High Frame Rate) format, hvor filmen og oplevelsen virkeligt kommer til sin ret – og i det normale 2D format.

Fra onsdag den 14. december

2D forestillinger – Køb billetter her

eller

3D HFR forestillinger – Køb billetter her

Forpremiere: Den bestøvlede kat og ønskestjernen

Den Bestøvlede Kat har fundet ud, at han har brugt otte ud af sine ni katteliv, derfor begiver han sig ud på en farefuld rejse for at finde det mytiske “Sidste Ønske” og få genskabt alle sine ni liv.

‘Den bestølvede kat og ønskestjernen’ følger efter den første film Puss in Boots fra 2011 og igen leverer Antonio Banderas stemmen til den orange kat.

Manden bag den første film, Chris Miller, har skrevet manuskriptet til efterfølgeren, der instrueres af Joel Crawford, der bl.a. har lavet Croods – En ny tid.

Lørdag den 17. december kl. 13.15

Køb billetter her

Søndag den 18. december kl. 10.30

Køb billetter her

Særarrangementer

Forpremiere A Man Called Otto

I samarbejde med Biografklub Danmark inviterer Gentofte Kino til forpremiere på A Man Called Otto.

Otto Anderson (Tom Hanks) er en gammel, gnaven enkemand, der gør tingene på en helt bestemt måde og ikke har den store tolerance eller forståelse for, at tingene kan gøres på andre måder! Da en livlig ung familie flytter ind ved siden af, møder han den kvikke og højgravide Marisol, hvilket fører til et usandsynligt venskab, der vender op og ned på hans verden.

Oplev en sjov, hjertevarm og rørende historie om, hvordan nogle familier kommer fra de mest uventede steder.

Mandag den 9. januar kl. 20.00

Køb billet hér

Særarrangement Music for Black Pigeons – mød Jørgen Leth

Jørgen Leth introducerer filmen fra scenen, når Gentofte Kino inviterer til premiere på Music for Black Pigeons.

Andreas Koefoed og Jørgen Leths film søger ind til musikkens væsen og de kreative processer med den danske jazzmusiker og komponist Jakob Bro som omdrejningspunkt – sekunderet af nogle af vor tids mest indflydelsesrige jazzmusikere, heriblandt Bill Frisell, Lee Konitz og Midori Takada. Men er det overhovedet muligt at sætte ord på musikkens væsen? Filmen handler om at være til stede i nuet, om at spille og improvisere, om at videreføre arven fra generationer af jazzpionerer.

Filmholdet har fulgt Jakob Bro gennem 14 år og overværet hans musikalske møder med musikere på tværs af generationer og landegrænser.

Gennem Bros kompositioner udforsker filmens karakterer musikkens rum og giver poetiske, livsbekræftende og humoristisk svar på i hvert fald nogle af de spørgsmål, der stilles.

Prisen inkluderer et glas vin inden filmstart.

Torsdag den 26. januar kl. 19.30

Køb billet hér

Derudover viser vi…

Den perfekte chef

Javier Bardem er den alfaderlige arbejdsgiver og fabriksejer af Básculas Blanco, der producerer store industrivægte til kvæg og maskiner. Fabrikken er indstillet til en prestigefyldt virksomhedspris.

Da komitéen varsler et visit får el patrón travlt med at få det hele til at tage sig ud fra sin bedste side, hvilket ikke er helt uproblematisk, da han lige har fyret en medarbejder, der højlydt nægter at forlade sin stilling…

— og derudover har indledt en affære med den nye praktikant, der har en skjult dagsorden.

Køb billetter her

* Gå ikke glip af *

Særarrangement

Koncertoplevelse André Rieu in Dublin

Få en koncert oplevelse ud over det sædvanlige med André Rieu.

Start 2023 med stil sammen med André Rieu i Dublin!

Den fejringskoncert er den bedste måde at byde det nye år velkommen på. André og hans Johann Strauss orkester vil begejstre dig med romantiske melodier, populære klassikere og elskede valse.

André i Dublin er mesterens første koncert i den irske hovedstad i mere end 20 år, der bliver optaget, så det er en helt specielt begivenhed, som du ikke må gå glip af.

Tag dine elskede med i biografen og nyd en forestilling fuld af musik og dans på det store lærred sammen med André Rieu.

Godt nytår.

Lørdag den 7. januar kl. 13.00

Køb billetter hér

Operakino: Aida – fra Paris

Der findes få operaer hvor sammenhængen mellem det grandiose og det intime er så tæt forbundet som i Aida. Den blodige konfrontation mellem etiopierne og ægypterne sidestilles med Radamès kærlighed, (kaptajn for den egyptiske livvagt) til Aida, en etiopisk slave (datter af den etiopiske konge).

Deres kærlighed er stærkere end hadet mellem de to folkeslag, deres sociale forskelle og uforenelige perspektiver. Denne kærlighed er lige så solid som væggen, som blokerede dens fuldbyrdelse.

Til sin Paris Opera-debut har den hollandske instruktør Lotte de Beer valgt at kaste et kritisk blik på den europæiske fremstilling af koloniserede folk og opmuntre os til at gentænke vores forhold til æstetiske produktioner fra fortid og nutid. Dirigeret af Michele Mariotti og med verdenstjerner: Soloman Howard som kongen, Ksenia Dudnikova som Amneris, Sondra Radvanosky som Aida.

Søndag den 8. januar kl. 10.00

Køb billetter hér

Kommende Operakino

Operakino: Rosenkavaleren Søndag d. 5. februar kl. 10.00

Operakino: Svanesøen Søndag d. 16. april kl. 10.00

Bemærk: Der kommer også en Operakino i marts, men denne er ikke helt på plads endnu, så yderligere information kommer på et senere tidspunkt.

Kommende børnefilm i samarbejde med Gentoftegade Bibliotek

Ronja Røverdatter

I samarbejde med Gentoftegade Bibliotek viser Gentofte Kino endnu en klassisk børnefilm, der har rod i bøger eller tegneserier.

I Astrid Lindgrens ‘Ronja Røverdatter’ bor Ronja sammen med sin far Mattis og resten af røverne på den ene halvdel af en gammel borg midt ude i en stor skov. En morgen er en rivaliserende røverbande flyttet ind i den anden halvdel. En af tilflytterne er drengen Bork, og de to børn udvikler langsomt en venskab, som ingen af banderne synes særlig godt om. Men hvad gør det, når der er eventyr i luften? Vi viser filmen med dansk tale.

Lørdag den 14. januar kl. 10.00

Køb billetter hér

Sidste chance

Emily

Filmen ‘Emily’ handler om den britiske forfatter Emily Brönte, der skrev klassikeren ‘Stormfulde højder’ i 1847.

Emily Brontë spilles af Emma Mackey, der nok er bedst kendt fra tv-serien Sex Education, men også kan ses i Eiffel og Døden på Nilen.

Derudover medvirker også Fionn Whitehead, Oliver Jackson-Cohen og Adrian Dunbar.

I instruktørstolen finder man skuespilleren Frances O’Connor, der med dette drama gør sin debut som instruktør.

Køb billetter her

Ferskenlunden i Catalonien

Ferskenlunden i Catalonien’ er ikke kun en varm fortælling fra et udfordret landsted, men også et på én gang personligt og ømt portræt af en tæt knyttet familie. Familien Solé fra den landlige flække Alcarràs i Catalonien lever af at dyrke ferskner. Hver sommer samles familien omkring årets ferskenplukning, men denne sommer kan blive den sidste.

Landejeren har nye planer for området, og ferskentræerne skal vige pladsen for solcellepaneler. Det skaber splid i den ellers stærkt sammensvejsede familie. Og fremtidsudsigterne er dystre, for familiens skøde er aldrig underskrevet, men er gået i arv mundtligt – helt tilbage fra borgerkrigens tid.

Se alle spilletider og køb billetter hér

Print ugens program

Se alle forestillinger

Tilmeld dig vores nyhedsbrev