Hvis man elsker europæisk vin, men ikke er interesseret i at betale for meget, så bør man vende kikkerten mod Spanien, da de er mestre i at producere modne og smagfulde vine til lave priser. Men Spanien er jo stort, så i hvilket område skal man lede? Nogle af de dyreste vine produceres i Priorat i Catalonien, hvor vinene typisk er domineret af Garnacha og Carignan. Et mere overset område er dog Montsant, som omkranser Priorat. Her laver man dog højkvalitetsvine i samme saftige og kraftige stil, men til langt under prisen af en Priorat. Du skal derfor kende Montsant, da det er her, de gode spanske rødvinskøb findes – og vi har tre pragteksemplarer klar til dig her fra vores dygtige producent, Celler Masroig!Rojalet Selecció Montsant
2020 Celler MasroigSmagen er fyldig, rund og fylder munden med frugt, balsamico og engelsk lakrids. En rigtig “krydderbasse”, som også byder på en flot koncentration af brombær, lakrids, peber, rosmarin, enebær og vanilje. Markante, men meget afrundede tanniner afslutter vinen lækkert. Ideel til steg af gris eller kalv. Husk de store rødvinsglas og server gerne vinen ved cirka 16-17 grader.
Les Sorts Sycar
2020 Celler MasroigMørk kirsebærrød farve med intense aromaer af violer, blommer og modne røde frugter.Duften er krydret af tobak og mørk chokolade som afsluttes af ristede noter. Blød smag med masser af karakter og modne tanniner med antydninger af eg fra fadlagringen. Grillet kød og efterårets simreretter er perfekte ledsagere til denne formidable vin!
Les Sorts Vinyes Velles
2018 Celler MasroigMørk rød farve med violette nuancer. Duften er meget ekspressiv og kompleks, og byder på elementer af røde og sorte frugter. Når vinen åbner sig, får man fine toner af sort peber, kryddernellike, kakao og skovbund.Flot afrundet vin med en koncentreret smag og modne tanniner, hvor eftersmagen også er lang og behagelig.
Gør dig selv den tjeneste at lære Montsant-vinene at kende. De kan minde om Grenache-vinene fra Sydfrankrig, men her i Montsant, oplever man bare mere syre og holdbarhed – og så får man også bare enormt meget for pengene. Interesseret i at lære mere? Så lyt til afsnit 48 af Holte Vinlager Podcast, hvor Alexander gør dig klogere på vinene fra Catalonien!

  Holte Vinlager 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev