En af julens traditioner er lækker mad og ikke mindst, hvad man skal drikke til den. Som bekendt er smag individuel – meeen, vi synes stadig er der er nogle grundlæggende ting, der bør tages højde for ift. vinvalg. Typisk spiser vi tungere og federe i julen, og derfor skal vinen kunne klare lidt af hvert.
Det er her de fantastiske rhônevine kommer ind i billedet. Nedenfor giver vi dig tre drøngode anbefalinger på rhônevine, der virkelig træder i karakter. Udover at smage formidabelt kommer de nemlig med høj alkohol, en god portion syre, en tilpas mængde tanniner, krydderier og selvfølgelig masser af sødmefuld bærfrugt.
Côtes-du-Rhône Villages 2019 Vieilles Vignes
Perfekt decembervin spækket med saftig frugt. Smagen er fyldig med masser af fedmefuld og solmoden bærfrugt, samt dejligt krydret af peber, lakrids og lavendel. Druerne kommer fra gamle vinstokke, og det giver endnu mere dybde og karakter til vinen.
Rhône Villages når den er bedst!
Gigondas 2019 Cuvée de Beauchamp
Denne Gigondas har alt det bedste fra området – power, frugt, fedme og masser af krydderier. Simpelthen et brag af en Gigondas!
Vinen er som skabt til solide kødretter, og giver du den en time på karaffel kommer den helt til sin ret.
Châteauneuf-du-Pape 2018 Roger Perrin
Hvis du virkelig vil forkæle dig selv og dine gæster, så skal du servere denne vin. Især kirsebær, solbær, peber og lakrids præger smagen, og en vedvarende eftersmag komplementerer vinen superflot.
Sådan skal en ægte ”neuf” smage!
Husk også at du har mulighed for at lytte med på vores podcast. Her kan du høre Alexander fortælle endnu mere detaljeret om de rette vinvalg til traditionel julemad.