Risikoen for væltede træer betyder helt konkret, at samtlige lokaltog i Region Sjælland fra om morgenen 8. august overgår til timedrift i dagtimerne i stedet for den normale halvtimesdrift. Det drejer sig om strækningerne, Lollandsbanen, Odsherredsbanen, Tølløsebanen samt Østbanen mellem Køge og Roskilde.

I Region Hovedstaden overgår Lokaltog til at køre efter lørdagskøreplanen på alle strækninger, hvilket betyder, at togene først begynder at køre en time senere end på normale hverdage. Desuden kører Nærumbanen med 20-minutters drift i morgen- og eftermiddagsmyldretiden. Gribskovbanen, Hornbækbanen samt Lille Nord kører hele tirsdagen med timedrift i stedet for den normale halvtimesdrift i dagtimerne, og endelig kører Frederiksværkbanen med timedrift tirsdag morgen og aften, mens der mellem kl. 10 og 18 køres med to tog i timen mod normalt tre tog i timen.

Allerede mandag aften kl. 21 overgår Lokaltog til skærpet kørsel, som betyder, at hastigheden sættes ned, hvilket højst sandsynligt giver forlængede rejsetider og dermed forsinkelser på mandagens sene afgange.

“Vi beklager naturligvis de gener, som driftsændringerne og den nedsatte hastighed medfører for vores kunder. Sikkerheden for både kunder og ansatte har altid første prioritet, og med de vejrvarslinger, som DMI er kommet med for det kommende døgn, ser vi os nødsaget til at lave disse driftsændringer”, siger driftsdirektør i Lokaltog, Mie Rajcic.

Hun forklarer, at det er kombinationen af kraftig blæst med vindstød af stormstyrke samt store mængder regn, der giver anledning til bekymring.

“Vi ved erfaringsmæssigt, at der er en forhøjet risiko for, at kraftige vindstød lægger et træ eller flere ned over vores skinner, når jorden er så våd og mættet af regn, som det er tilfældet for tiden. Træerne står simpelthen mere ustabilt på grund af den bløde undergrund, og derfor tager vi disse forholdsregler”.

Udover de driftsmæssige ændringer, så har Lokaltogs baneafdeling indsat ekstra mandskab, så eventuelt væltede træer hurtigt kan blive fjernet fra skinnerne og dermed genere togtrafikken mindst muligt.

Vi bestræber os på, at samtlige baner kører normalt igen fra morgenen onsdag den 9. august, men det afhænger i sidste ende af, hvor voldsomt vejret bliver”, slutter Mie Rajcic.

Hun opfordrer Lokaltogs kunder til at gå på hjemmesiden Lokaltog.dk eller Rejseplanen, hvor information om ændringer af driften kan findes.

 

Copyright: Movia Foto: Ulrik Jantzen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev