Ny landsdækkende undersøgelse viser, at danskerne er klar til skiferie – men: Din skiferie kan ruinere dig

Vinterferien står for døren, og rigtig mange drager forventningsfulde mod smukke sneklædte bakker for at stå på ski i udlandet. En helt ny undersøgelse som AB Analyse har foretaget for Gartnernes Forsikring viser, at mere end hver 8. dansker har en plan om at tage på skiferie i år. Desværre vil årets skiferie ikke ende med de bedste minder for alle. Hvert år kommer uheldige danskere til skade, og hvis din forsikring ikke dækker, kan det blive en økonomisk katastrofe.

Dækker din forsikring, hvis uheldet er ude?

Danskerne elsker at stå på ski, og de fleste ved, at det nemt kan gå galt ned af de stejle, glatte løjper. Derfor har langt de fleste også sørget for, at de er forsikret, hvis de skulle ende med et brækket ben, arm eller ryg. Det viser en ny landsdækkende undersøgelse fra Gartnernes Forsikring, som er foretaget af AB Analyse. ”Vinterferien står for døren, og mange tager på skiferie. Vi har taget pulsen på de skiglade danskere, og spurgt dem, om de har husket at forsikre sig, hvis uheldet skulle være ude. 77 procent af de adspurgte svarer, at de er dækket af deres forsikring på skiferien. Det er meget positivt. Men vi hæfter os også ved, at 10 procent svarer, at deres forsikring ikke dækker, og 12 procent ved ikke, om de er dækket af deres forsikring. Det kan koste dem dyrt. Især hvis man selv skal betale for at blive hentet i ’bananen’ og fløjet med helikopter til hospitalet,” lyder det fra Gitte Skipper Jensen, Kundeservicechef i Gartnernes Forsikring. Godt råd til forældrene Undersøgelsen viser, at det især er de unge, der ikke ved, om deres forsikring dækker. 17 procent af de adspurgte 18 til 34-årige har planer om at tage på skiferie i år – og mere end hver tredje af dem svarer, at de ikke ved, om deres forsikring dækker, hvis de kommer til skade. Derfor kommer Gartnernes Forsikring med dette råd til forældrene.

”Hvis man er forælder til en ung, der skal på skiferie i år, så hør lige, om der er styr på rejseforsikringen. Det kan godt være, at spørgsmålet bliver opfattet som lidt irriterende og snagende, men det kan virkelig koste de unge dyrt, hvis de ikke har en forsikring. Og vi ved fra vores undersøgelse, at det er den aldersgruppe, som kommer mest til skade. Det fortæller de selv”. Flest mænd kommer til skade Er du en af de heldige, der skal på skiferie i år, er det en god idé at træne din krop, hvis du vil undgå skader. Det råd har mange allerede taget til sig. 60 procent af de adspurgte skiglade danskere svarer, at de træner deres krop til udskejelserne i sneen. ”Vi kan se i vores undersøgelse, at 35 procent af de adspurgte skiglade danskere har prøvet at blive skadet på en skiferie. 40 procent af dem er mænd, mens 27 procent er kvinder.

Vi ved ikke hvorfor, men vi ved, at mange skader kan forebygges, hvis man træner op til skiferien. Risikoen for at ende i en hospitalsseng er generelt mindre, når formen og teknikken er på plads. Derfor kan vi også kun opfordre til, at man træner før skiferien og investerer i skiskole, hvis man er ny på pisten, så man får den rette introduktion og bruger kroppen korrekt,” udtaler Gitte Skipper Jensen fra Gartnernes Forsikring. Hvilken skiferie-type er du? Hvis du vil vide mere om, hvordan du forbereder dig på din næste skiferie, kan du tage denne test og få svar på, om du nu også er helt ferieklar: https://www.garfors.dk/test-dig-selv 5 gode råd: Sådan undgår du skader på skiferien Gartnernes Forsikring har samlet 5 gode råd til en sikker skiferie for både børn og voksne:

1. Hav sikkerhedsudstyret i orden

Vælg udstyr i den rigtige størrelse og i ordentlig stand og sørg for, at de er indstillet korrekt – især til børnene. Det er vigtigt, at udstyret passer til barnets højde, vægt og niveau. Hvis ikke du vil købe, kan du leje udstyret og få professionelle råd på de fleste skisportssteder.

2. Sæt dig ind i ”trafikreglerne” på pisten og vis hensyn

Der er helt klare trafikregler på en skipist. Sæt dig ind i dem, og lær dine børn dem. Tal med dit barn om, at man på pisten skal vise hensyn og være opmærksom på andre, der kommer kørende.

3. Invester i skiskole

Skiskole er en rigtig god investering for både børn og voksne nybegyndere. Skiskolen forbedrer din teknik og hjælper dig med at blive mere sikker på ski. Jo bedre man er til at stå på ski, jo lavere er risikoen for, at man selv eller andre kommer til skade på pisten.

4. Træn op til skiferien og forebyg skader

At køre på ski er belastende for muskler, led og sener. Er du ikke i form, er der ekstra stor risiko for overbelastning og alvorlige skader. Start med et træningsprogram med egnede øvelser før din skiferie, så kan du forebygge skader. Mange fitnesscentre har programmer og hold, du kan følge. Ideelt set bør du gå i gang 6-8 uger før ferien. Men bedre sent end aldrig.

5. Kør aldrig på ski, når du er beruset

Skiløb er en farlig sport, og den bliver endnu farligere med alkohol i blodet. Med alkohol i kroppen, slapper du af i musklerne, og dermed er du ekstra udsat for vrid og har mindre kontrol over dine ski. Samtidig sløver alkoholen dig, så du er mindre opmærksom på dine omgivelser og har dårligere reaktionstid. Gem derfor de store fadøl og kulørte drinks til after-ski.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev