Så blev det mandag, og vi er klar med en masse spændende film og særarrangementer!

På torsdag d. 19. maj er der Danmarkspremiere på Downton Abbey: En ny æra, og i den anledning holder vi Downton Abbey-dag, hvor vi viser den nye film hele dagen, fra morgen til aften – vi starter kl. 09.00. Til hver forestilling vil der være et ”2 for 1 tilbud”, som man kan benytte sig af kun på denne dag, samt konkurrence i salen.

Torsdag d. 26. maj har den længe ventede Top Gun: Maverick endelig premiere, og forsalget er startet! Filmen er efterfølgeren til Top Gun fra 1986. Tom Cruise er tilbage i hovedrollen som Pete ”Maverick” Mitchell.

Allerede på onsdag har vi en skøn klassiker på programmet, når vi viser John Frankenheimers mesterværk Grand Prix fra 1966 med oplæg af Jes Dorph-Petersen.

Vi viser også stadig både Ennio Morricone, De forbandede år 2 og den fantastiske Skolen ved verdens ende, som var Bhutans Oscarnominerede drama i år.

Vi glæder os til at tage imod jer!

Downton Abbey-dag

I anledning af Danmarkspremieren på “Downton Abbey: En ny æra”, viser vi den nye film hele dagen – fra morgen til aften. Til hver forestilling vil der være et ”2 for 1 tilbud”, som man kan benytte sig af kun på denne dag.

Spilletiderne og tilbuddene er som følger: Kl. 09.00: Tilbud på kaffe: 2 for 1 Kl. 11.30: Tilbud på kager: 2 for 1 Kl. 14.15: Tilbud på poseslik: 2 for 1 Kl. 17.00: Tilbud på vin: 2 for 1 Kl. 20.00: Tilbud på Prosecco : 2 for 1

Downton Abbey og te hænger uløseligt sammen, så til hver forestilling vil der blive trukket lod om en lækker pakke Fredsted Organic Classics Afternoonish Te inden filmstart.

Vi vender endnu engang tilbage til det storslåede gods, hvor Grev Robert, Lady Mary og resten af Crawley-familien denne gang chokeres af Enkegrevinden af Granthams mystiske fortid. Hun har nemlig arvet en villa i Sydfrankrig fra en gammel bekendt, som de aldrig har hørt om før.

NB. Vi viser naturligvis også filmen efter d. 19. maj – blot uden ovenstående særtilbud.

Torsdag den 19. maj fra kl. 09.00 Billetpris: 115 kr.

Se alle spilletider og køb billetter

Top Gun: Maverick

Efter over 30 års tjeneste som en af Flådens bedste piloter befinder Pete ”Maverick” Mitchell (Tom Cruise) sig præcis, hvor han hører til: Han presser sig til sin yderste grænse som vovemodig testpilot og undgår med held de forfremmelser, der ville betyde, at han skulle blive på jorden. Da han pludselig ender som instruktør for en gruppe unge Top Gun piloter, som skal trænes til en mission, hvis lige ingen levende pilot nogensinde har oplevet, står han ansigt til ansigt med løjtnant Bradley Bradshaw med øgenavnet ”Rooster”. Han er ingen ringere end søn af Mavericks gamle ven radarsporings-officer løjtnant Nick Bradshaw, bedre kendt som ”Goose”.

Stillet over for en usikker fremtid og konfronteret med fortidens spøgelser bliver Maverick tvunget til at se sin egen dybeste frygt i øjnene, hvilket kulminerer i en mission, som kræver det ultimative offer af dem, der bliver udvalgt til at udføre den.

“Top Gun: Maverick” er både en tro efterfølger til en af 80ernes mest populære film og en selvstændig fortælling, der introducerer universet til et nyt publikum. Tom Cruise er kendt for at gå linen ud, når han laver film, og denne gang ses det i de vilde flyvescener, hvor Hollywood-stjernen og hans medspillere udsættes for virkelig G-påvirkning i jetflyenes cockpit.

Se alle spilletider og køb billetter

Filmklassiker: Grand Prix – Med oplæg af Jes Dorph-Petersen

Vi inviterer til John Frankenheimers mesterværk “Grand Prix” fra 1966. Jes Dorph-Petersen så filmen for første gang i Bellevue Teatret i sommeren 1967. Han var så begejstret, at han bare måtte se den igen dagen efter. Nu deler han sin passion for filmen her i Gentofte Kino. Filmen handler om Monaco-grandprixet, hvor den amerikanske formel 1-kører Pete Aron er skyld i et uheld, der sender briten Scott Stoddard på hospitalet. Aron fyres fra sit hold, men får en ny chance hos den japanske industrialist Yamura. Stoddard gør også comeback, alt imens hans forsmåede kone hygger sig med Aron. Den charmerende, franske veteran Sarti og den italienske hanekylling Barlini kæmper ligeledes om VM-titlen.

Onsdag den 18. maj kl. 19.00 Billetpris: 125 kr. inkl. oplæg

Køb billetter

Yakari på store eventyr

Familiefilmen ‘Yakari på store eventyr’ handler om den lille Sioux-indianer Yakari. Han drager alene ud i verden i jagten på vildhesten Lille Torden, som siges at være utæmmelig. På sin rejse møder Yakari mange farer, men opdager også at han har fået evnen til at tale med dyrene. Figuren Yakari er kendt fra DR Ramasjang, men her er der tale om en helt ny animationsfilm baseret på den klassiske tegneserie af Derib og Job. ‘Yakari på store eventyr’ har danske stemmer af bl.a. Christian Fuhlendorff, Gordon Kennedy, Kristian Gintberg, Maria Lucia, Jens Zacho Boye og Samuel Glem Zeuthen som Yakari.

Se alle spilletider og køb billetter

Særarrangementer i Gentofte Kino

CAFF & Gentofte Kino præsenterer: Hero

Glæd dig til et episk kinesisk drama med Jet Li i hovedrollen!

Filmen ‘Hero’ foregår i Kina for ca. 2000 år siden. Landet er opdelt i syv kongedømmer, der alle bekæmper hinanden. Efter mange års krig er befolkningen plaget af død og lidelse og af de syv kongedømmer er Qin det mest aggressive.

Qins hersker er besat af tanken om at blive Kinas første kejser. Men mange ser ham hellere død, i særdeleshed de tre legendariske lejemordere Broken Sword, Flying Snow og Sky, som herskeren frygter mest af alle.

“Hero” er instrueret af Yimou Zhang.

Filmen vises med original kinesisk tale og med engelske undertekster – og i samarbejde med Copenhagen Asian Film Festival (CAFF).

Mandag den 16. maj kl. 20.00 Billetpris: 95 kr.

Køb billetter

CAFF & Gentofte Kino præsenterer: The Grandmaster

Glæd dig til historien om kampsportsmesteren Ip Man – manden som trænede Bruce Lee.

I “The Grandmaster” udøver Ip Man sin kampsport i fredelig eksistens med sin velhavende familie i 1930ernes Foshan i det sydlige Kina.

Da stormesteren Gong Yuatian ankommer fra det nordlige Kina, og skal finde den bedste kung fu-udøver i syden, ender det i et opgør mellem Ip Man og Yuatian.

Kampen bliver en dyst mellem ideologierne bag stilarterne og ender i førstnævntes favør. Det får Yuatians datter, Gong Er, til at udfordre sejrsherren for at genvinde sin fars ære.

Gong Er vinder knebent, og de to skilles som venner, men da den 2. kinesisk-japanske krig bryder ud, ændres alt for Ip Man, Gong Er og hendes far.

Kar Wai Wongs ’The Grandmaster’ minder stilistisk og fortællermæssigt mere om hans tidligere, æstetiske værker ’In the Mood for Love’ (2000) og ’2046’ (2004), hvorfra han har hentet hovedrollen Tony Leung Chiu Wai.

Filmen vises med original kinesisk tale og med engelske undertekster – og i samarbejde med Copenhagen Asian Film Festival (CAFF).

Tirsdag den 17. maj kl. 20.00 Billetpris: 95 kr.

Køb billetter

CAFF & Gentofte Kino præsenterer: The Way of the Dragon

“Colosseum i Rom blev til ruiner, da dragen slog til!” Sådan lød den fornøjelige slaglinje tilbage ved filmens oprindelige danske premiere og nu er der endelig biografgensyn med denne forrygende Kung Fu-film, der byder på den unikke kamp mellem Bruce Lee og Chuck Norris. Måske den mest mindeværdige kampscene nogensinde filmet? Filmen er optaget on location og det var allersidste gang, der blev givet tilladelse til at filme indenfor Colosseums mure.

“The Way of the Dragon” er en klassisk Bruce Lee-film om Tang “Dragon” Lung, der skal hjælpe sin familie i Italien imod nogle brutale gangstere, som chikanerer dem.

Hvad gangsterne ikke havde regnet med er, at Dragon er en ubesejret kampsportudøver, der ikke stopper, før hans familie er i sikkerhed.

“The Way of the Dragon”, der på dansk blev kendt som “Dragen slår til igen”, har Bruce Lee i både hovedrollen og instruktørstolen. Den legendariske martial arts-stjerne nåede inden sin død som 32-årig at slå igennem i adskillige Hong Kong-actionfilm, ligesom Hollywood-debuten “Enter the Dragon” blev en succes.

Bruce Lees nok mest kendte kampscene er dog fra “The Way of the Dragon”, hvor han udfordres af den amerikanske mester, Colt, spillet af ingen ringere end Chuck Norris.

Filmen vises med original kinesisk tale og med engelske undertekster – og i samarbejde med Copenhagen Asian Film Festival (CAFF).

Onsdag den 1. juni kl. 20.00 Billetpris: 95 kr.

Køb billetter

Børnefilm i samarbejde med Gentoftegade Bibliotek

Gummi T

I samarbejde med Gentoftegade Bibliotek viser Gentofte Kino endnu en klassisk børnefilm, der har rod i bøger eller tegneserier. Denne lørdag byder vi på animationsfilmen Gummi T, som er historien om Ivan Olsen, måske bedre kendt som Gummi-Tarzan. Filmen er baseret på Ole Lund Kirkegaards bøger.

Det er ikke let at være Ivan Olsen. Han får bank og buksevand af de store bøller, og da han kommer hjem til sin far, så får han skæld ud over, at han ikke er stærk og dygtig som Tarzan – nej, Ivan er kun en Gummi-Tarzan! Ivan vil så gerne gøre sin far glad, så han forsøger at være ligesom Tarzan, men først da Ivan møder en heks og får superkræfter for en enkelt dag, så er Ivans far tilfreds. Ivans far går i selvsving og praler vidt og bredt om sin søn, men da Ivans superkræfter ikke forsvinder som planlagt, så mærker Ivan, at det ikke er spor sjovt at skulle være så stærk og dygtig hele tiden.

Lørdag den 4. juni kl. 10.00 Billetpris: 45 kr.

Køb billetter

Fest- og kulturdag i Gentoftegade

Der er fest- og kulturdag i Gentoftegade, og Gentofte Kino er naturligvis med. Vi flytter vores popcornmaskine ud på fortorvet og sælger et børnebæger til 20 kroner (normalpris 35 kr.). Derudover sætter vi en tombola op, hvor der vil være masser af præmier på højkant. Så kig forbi og prøv lykken. Fra kl. 10 – 14 vil der være et tegnefilmsshow i biografen, som kører i loop i hele tidsrummet (varigheden er ca. 100 minutter før det starter forfra).

Det koster 45 kroner for børn (og man må gerne tage sine voksne med gratis), og så får man et armbånd på, så man kan gå til og fra, som det passer en i hele tidsrummet.

Lørdag den 11. juni kl. 10.00 – 14.00 Billetpris: 45 kr.

Vi viser stadig

Skolen ved verdens ende

Se alle spilletider og køb billetter

Ennio Morricone – The Maestro

Se spilletider og køb billetter

Sidste chance…

De forbandede år 2

Se spilletider og køb billetter

Print ugens program

Se alle forestillinger

Tilmeld dig vores nyhedsbrev