Gentofte Kommunes Initiativpris går i år til den frivillige forening DrugRebels, som arbejder for at oplyse unge og forældre om rusmidler.

DrugRebels – Stine Winther Mygind, Caroline Klein, Julius Mygind og Christina Nyborg. Foto: Gentofte Kommune

DrugRebels har siden 2009 arbejdet efter en klar vision: At informere og inspirere unge til at træffe et bevidst valg i forhold til rusmidler, så flere er i stand til at vælge stofferne fra.

Initiativtager Caroline Klein fortæller, at hun i 2009 tog initiativ til DrugRebels, fordi hun kunne se, at der var noget, der manglede:

– Mine egne børn var startet i gymnasiet og det gik op for mig, hvor accepteret det var blevet at ryge hash. I min egen familie har vi haft stoffer meget tæt på: Min bror døde af en overdosis, og det var mig, der fandt ham. Han røg sin første joint i 1. g. Så det var klart for mig, at der var behov for information. Men i øjenhøjde og med respekt for de unge. Jeg samlede en gruppe Gentofte-forældre og talte om idéer. For hvordan får vi unge til at lytte og til at have lyst til at kommunikere med os?

Det blev til DrugRebels og deres engagerende roadshow med forskellige vinkler på rusmidler fra en coach, en læge og en ung, der har eksperimenteret med stoffer, og som de fleste unge kan spejle sig i. Første show var på Øregaard Gymnasium, og siden er DrugRebels nået ud til mere end 160.000 unge i hele landet.

Om navnet DrugRebels siger Caroline Klein:

– En rebel er én, der gerne vil vende noget. Skabe en ny strømning. Så derfor blev det DrugRebels. For os er det vigtigt, at unge ved, at de altid har et valg. Det gælder med kærester, tøj, lektier – og det gælder også med rusmidler.

Forældre i fokus Aktuelt har DrugRebels særligt fokus på at nå ud til forældre: DrugRebels har med støtte fra A.P. Møller Fonden lavet en undersøgelse, der entydigt peger på, at unge vil have deres forældre på banen. Derfor har de lanceret en forældreapp og holder forældreshows, der giver viden og inspiration til de vigtige men svære samtaler, man skal have hjemme over middagsbordet.

Når DrugRebels modtager Initiativprisen sker det ved et forældreshow i Rådhushallen den 27. september kl. 19. Alle er velkomne, det er gratis og man tilmelder sig ved at sende en sms med teksten ‘DRUGREBELS GENTOFTE’ til 1245.

Et imponerende og vigtigt arbejde Borgmester Michael Fenger siger:

– DrugRebels har siden 2009 gjort en vigtig forskel for unge og deres forældre med indsatsen for at rådgive og inspirere unge til at træffe et bevidst valg om at vælge rusmidler fra. De når bredt ud, og giver unge en bedre forståelse for konsekvenserne af rusmidler og forældrene hjælp til at tage de svære samtaler med deres unge. Det er et både imponerende og vigtigt arbejde, som vi er glade for at kunne anerkende med Gentofte Kommunes Initiativpris.

Om Gentofte Kommunes Initiativpris Gentofte Kommune har en lang og god tradition for, at borgere og foreninger gennem frivilligt arbejde involverer sig i lokalsamfundet. Det særlige engagement ønsker Gentofte Kommune at anerkende med Initiativprisen.

Prisen går årligt til en person eller en gruppe af personer, der har gjort en særlig indsats for lokalsamfundet, fortrinsvis inden for det sociale eller kulturelle område, eller for en særlig indsats inden for idræts- eller erhvervslivet. Ud over æren får prismodtageren 25.000 kr. Gentofte Kommunes Initiativpris er blevet uddelt årligt siden 2008.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev