I firmaidrætten brænder vi for bevægelse, kollegamotion og aktiviteter i fællesskaber. I denne tid er det blot vigtigere end nogensinde før, at vi dyrker sammenholdet hver for sig. Vi har samlet en masse inspirationsmateriale her. Og så inviterer vi jer alle til at deltage i vores aktivitets-frikvarter kl. 12.20 via Facebook Live.

Mette Mandrup, generalsekretær i Dansk Firmaidrætsforbund

I Dansk Firmaidrætsforbund arbejder vi hårdt for et mere aktivt og sundere Danmark. Vi kæmper for et sjovere Danmark i bevægelse med fokus på fællesskaber, hvor frivillighed er en væsentlig ressource.

“I denne tid er det blot vigtigere end nogensinde før, at vi dyrker sammenholdet hver for sig. Derfor har vi i forbundet og alle vores lokale foreninger aflyst samtlige events og aktiviteter – både udendørs og indendørs – foreløbig frem til den 30. marts. Vi følger myndighedernes påbud, anbefalinger og gode råd, og vi bakker fuldt ud op om de tiltag, der er taget for at begrænse spredningen af COVID-19,” siger generalsekretær i Dansk Firmaidrætsforbund, Mette Mandrup.

Behovet for at få rørt sig – og behovet for at dyrke sammenholdet med kollegerne – forsvinder imidlertid ikke. Derfor opfordrer Dansk Firmaidrætsforbund til, at arbejdsgivere og ansatte husker bevægelsen. Vi har samlet en masse inspirationsmateriale til kollegamotion her. Bl.a. en simpel mail-stafet kan give smil på læben og sved på panden.

“Selvom både dags- og arbejdsrytmer ændrer sig i disse uger, vil det betale sig at tænke fysisk aktivitet ind i kalenderen. Et vigtigt ledelsesfokus er – sammen med arbejdsmiljørepræsentanten – at skabe rammerne for et godt arbejdsmiljø. Både ledere og arbejdsmiljørepræsentanter er rollemodeller for et godt psykisk arbejdsmiljø, hvor medarbejderne føler sig som en del af holdet. Hvordan kan vi som ledere og arbejdsmiljørepræsentanter holde fast i det fokus, når vi ikke er fysisk sammen med medarbejderne? En måde at dyrke sammenholdet på er at være aktive sammen – hver for sig. Helst dagligt eller i hvert fald nogle gange om ugen,” siger Mette Mandrup.

12.20: Deltag i et ti minutters aktivitets-frikvarter online
I Dansk Firmaidrætsforbund praktiserer vi naturligvis alt det, vi prædiker. En ‘normal’ mandag morgen starter med et kontormøde efterfulgt af en times obligatorisk kollegamotion fra kl. 9.30 til 10.30. En gang om måneden dyrker vi en fællesaktivitet. Senest var det yoga. Ellers fordeler vi os: Fodbold, badminton, gå/løbeture, TRX og vinterbadning er populære kollegamotions-aktiviteter.

I en travl kalender prioriterer vi også det, vi kalder 12.20. Der er tale om et ti minutters aktivitets-frikvarter lige før frokostpausen. En kort gåtur, dart med straf, sjippetov, TRX-udstrækning, stationstræning og bordtennis hitter. Det vigtigste er, at vi får koblet af og afsluttende giver high-fives.

Vores 12.20-vane er selvsagt udfordret, og high-fives duer ikke. Så vi hilser på hinanden via de sociale medier, og vi har siden i torsdags lavet en online-version af 12.20. Vi vil gerne invitere dig og dine kolleger med i fællesskabet. Så fra i dag kl. 12.20 går vi ‘live’ på Facebook (@firmaidraet). I ti minutter. Vi garanterer, at du får smil på læben, sved på panden og et boost til, at du snildt klarer resten af hjemmearbejdsdagen.

“Omklædning er ikke nødvendigt, og du skal ikke bruge nogle remedier. Vi er på et plan, hvor alle kan være med. Så del gerne budskabet i kollegaflokken og spørg hellere chefen om lov. Dyrk sammenholdet online og styrk fællesskabet sammen med os i firmaidrætten,” siger Mette Mandrup.

12.20: Facebook Live – mandag-fredag

Sneak peek – 12.20 … VIDEO

Inspiration – kollegamotion – hver for sig

Tilmeld dig vores nyhedsbrev