Børn i installationen Geometry of Innocence af tvillingebrødrene og kunstnerduoen, Doug and Mike Starn.

EFTERÅRSFERIE FOR BØRN OG VOKSNE

Efterårsferien står for døren, og Ordrupgaard byder på inspirerende kunstoplevelser for både børn og voksne.

Du kan blandt andet lade børnene gå på opdagelse i kunsten sammen med drengen Knud, der engang boede på Ordrupgaard. Eller du kan besøge Finn Juhls hus, som holder særåbent i efterårsferien. Eller hvad med at klatre til tops i et bambustårn med udsigt til de efterårsklædte trækroner, inden værket lukker for sæsonen? Lørdag formiddag kan du komme med til Kunst & brunch, som starter med en omvisning i parken og slutter med en lækker brunch i caféen.

Oplev Knuds yndlingsværker – bl.a. Paul Gauguins De blå stammer fra 1888.

ISÆR FOR BØRN

For godt 100 år siden flyttede drengen Knud ind på Ordrupgaard sammen med sine forældre Wilhelm og Henny, der hørte til blandt tidens førende kunstsamlere. På få år skabte de både den franske samling og den danske samling, som fortsat udgør selve kernen af Ordrupgaard. Knud, der voksede op omgivet af kunst, havde naturligvis sine favoritter blandt de mange malerier, og nu kan I se hvilke.

I efterårsferien inviterer vi nemlig børn og voksne med rundt i samlingerne, hvor I kan opleve Knuds yndlingsværker. Turen slutter i vores nye børneinstallation Villapük af kunstnerduoen Randi og Katrine. Værket er udformet som en miniversion af Knuds barndomshjem, Ordrupgaard. Og her vil I gense flere af malerierne fra turen samt høre mere om Knuds barndom.

HVORNÅR

Tirsdag d. 18. oktober – søndag d. 23. oktober i museets åbningstid. Om onsdagen dog kun til kl. 17.

Vores dygtige kunstformidler står klar til at tage imod jer, og turen starter løbende, når der har samlet sig en gruppe.

TEGNEWORKSHOP

I tegneworkshoppen kan børnene tegne frit eller farvelægge et værk fra samlingen i form af en illustration.

Se med når TV2 Lorry besøger kunstparken. 

BESØG VÆRKERNE I KUNSTPARKEN

I efterårsferien kan du opleve værkerne i parken en sidste gang, inden de lukker for sæsonen.

Lad dig inspirere af videoen ovenfor, hvor overinspektør Dorthe Vangsgaard Nielsen introducerer værkerne for Anne Sørensen fra TV2 Lorry.

Du kan besøge parken på egen hånd – eller du kan tilmeld dig Kunst & brunch lørdag d. 15 oktober, hvor du oplever værkerne samme en med en omviser. Arrangementet afsluttes med en lækker brunch i caféen.

LÆS MERE OM KUNST & BRUNCH

Kunst & brunch, Ordrupgaard.

Finn Juhls hus, Ordrupgaard. Fotograf Henrik Sørensen.

FINN JUHLS HUS

I næste uge er Finn Juhls hus ekstraordinært åbent fra tirsdag til søndag. Møbelarkitekten var meget inspireret af udstillingsaktuelle Vilhelm Lundstrøm, og han ejede flere værker fra kunstnerens hånd. Traditionen vil sågar vide, at farveholdningen i huset er inspireret af Lundstrøms sene malerier.

Den anmelderroste udstilling Vilhelm Lundstrøm. Farvens of formens fornyer varer frem til 15. januar 2023.

Værker fra udstillingen Vilhelm Lundstrøm. Farvens og formens fornyer. Øverst ses: Vilhelm Lundstrøm. Opstilling. 1928–29. Louisiana Museum of Modern Art, Humlebæk.

OMVISNINGER

INSTAGRAM

FACEBOOK

DOWNLOAD ORDRUPGAARDS APP

Tilmeld dig vores nyhedsbrev