Selv om sommeren er vendt tilbage for fuld drøn, er mange nu også vendt hjem fra ferie, og hverdagen er så småt ved at indfinde sig. På bibliotekerne er vi også i fuld sving, og der er igen gang i arrangementerne. Kom ned på biblioteket og få et eksemplar af Gentofte Bibliotekernes nye arrangementskatalog Oplev for efterårssæsonen. Eller kig ind på genbib.dk/arrangementer og se, hvilke spændende tilbud vi har planlagt for dette efterår.

Vi glæder os til at se jer på bibliotekerne.

MVH Gentofte Bibliotekerne

Morten Svensson: Lederskabets mørke sider

Tirsdag den 23. august kl. 19.00-20.30 Gentofte Hovedbibliotek

Vær med, når forfatter Morten Svensson fortæller om bogen Lederskabets mørke sider. Hvorfor er der ledere som lyver, manipulerer, snyder og træffer beslutninger uden hensyntagen til etiske og moralske overvejelser? Hvorfor skaber nogle ledere en organisationskultur, der er præget af grænseoverskridende adfærd, mistrivsel og psykologisk utryghed?

Bogen Lederskabets mørke sider bygger på de sidste 20-30 års forskning i ledelse og dokumenterer, at der ofte er tale om ledere med hverdagspsykopatiske, narcissistiske eller hverdagssadistiske træk.

Gratis.

Tilmeld dig her 

Gadeteaterfestival

Fredag-søndag den 26.-28. august

Danmarks Internationale Gadeteaterfestival har i år fremtryllet et program med 10 forskellige forestillinger.

Der er alt fra en sjov interaktiv bar, fysisk komedie med masser af slapstick, punk-rock cirkus og selvfølgelig, som altid, en masse gode grin. Gadeteater i særklasse, og det er ganske gratis! I år kan du opleve forestillinger i Gentoftegade, SkovshovedHavn, Byens Hus og Øregårdsparken.

Se spilletidspunkterne her: Danmarks Internationale Gadeteaterfestival 2022

Læs mere her 

Biblo, bedste og børnebørn (5-12 år)

Fredag den 26. august kl. 13.00-14.30 Dyssegård Bibliotek

Henter du dine børnebørn efter børnehave eller skole? Så hiv dem med på biblioteket!

Den sidste fredag i måneden laver vi hyggelige aktiviteter for bedsteforældre og deres børnebørn. Vi skal høre om gamle dage, lave flotte stamtræer, digte skøre rim og remser og være kreative.

Også fredage den 30. september, 28. oktober og 25. november.

Gratis.

Tilmeld jer her (kun børn skal have billet) 

Poesi og picnic

Lørdag den 27. august kl. 11.00-13.00 Dyssegård Bibliotek

Forholdet mellem mad, sanser og erotik tematiseres ofte i litteraturen. Mad, og det at spise, bliver brugt til alt lige fra kærlighedserklæringer og erindringer, til at opbygge relationer mellem mennesker og symbolisere en bestemt tid, en særlig samfundsklasse og en kulturs særlige normer.

Denne lørdag formiddag dykker vi ned i poesiens og prosaens brug af sanselighed og måltidet. Vi mødes i Dyssegårdsparken ved bålpladsen tæt på legepladsen, hvor biblioteket byder på sandwich og et glas vin; du skal bare selv medbringe kaffen. Mens vi nyder vores picnic i de smukke omgivelser, læser bibliotekar Helen Jagd Christensen højt fra tekster, der indeholder beskrivelser af sanselighed og mad, og vi taler om dem undervejs. Arrangementet udskydes i tilfælde af dårligt vejr.

Entré: 60 kr. inklusive mad. Køb billet senest den 20. august.

Tilmeld dig her 

Biblioteket anbefaler: The Rules Do Not Apply af Ariel Levy

Litteraturformidler Christine Fur Fischer anbefaler The Rules Do Not Apply: A Memoir af amerikanske Ariel Levy – en stærk selvbiografi om at have alt i livet og så miste det på brutal vis igen.

Bogen er fortællingen om Ariels ønske om at leve et vildt og poetisk – og ukonventionelt – liv med masser af eventyr, rejser og frihed til at gøre præcis, hvad hun har lyst til. Men den er samtidig en refleksion over de konsekvenser, som det ønske afføder. Om sammenstødet mellem idealer og biologi, mellem en ung kvindes drømme og den ubønhørlige og utilregnelige virkelighed. Om nedturen, når den rammer efter år fyldt med succes og udlevelsen af drømme. Og hvordan man rejser sig igen til et forandret liv efter at have ramt den absolutte bund.

Ariel Levy er fast skribent på The New Yorker Magazine og prisvindende essayforfatter.

Læs Christines anbefaling her 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev