På GentofteNatten fredag den 30. september forvandles Kildeskovshallens fænomenale svømmehal for en enkelt aften til et magisk udstillingsrum i det storstilede kunstprojekt Dangerous When Wet: Med performance, skulptur, maleri, duft og smag har kurator Mette Woller skabt en helhedsoplevelse, der handler om vand, kærlighed, omsorg og solidaritet inspireret af bl.a. mytologiske fortællinger. En ekstraordinær tre timers oplevelse for voksne – kun denne aften.

Billetsalget åbner på tirsdag den 13. september kl. 12. Der er et begrænsede antal billetter, så vær klar, hvis du vil sikre dig billet.

Vi glæder os til at se jer på bibliotekerne.

Mvh Gentofte Bibliotekerne

*Billetsalget åbner 13. september kl. 12 Eksklusivt kunstprojekt på Gentoftenatten: Dangerous When Wet

Kildeskovshallen, Adolphsvej

Fredag den 30. september kl. 16 og kl. 20

Billetsalget åbner 13. september kl. 12

Kildeskovshallens fænomenale svømmehal bliver for én enkelt aften forvandlet til et magisk udstillingsrum i det storstilede kunstprojekt Dangerous When Wet: Med performance, skulptur, maleri, duft og smag har kurator Mette Woller skabt en helhedsoplevelse, der handler om vand, kærlighed, omsorg og solidaritet inspireret af bl.a. mytologiske fortællinger. En ekstraordinær tre timers oplevelse for voksne – kun denne aften.

Entré: 50-90 kr.

Følg GentofteNattens Facebook-side og få besked, når billetsalget åbner 

Læs mere om eventet og køb billet her (billetsalg fra 13. sep. kl. 12) 

People’s præsenterer Simi Jan, Henriette Rostrup, Lotte Garbers, og Lars Robl

Mandag den 19. september kl. 17.00-19.00 Gentofte Hovedbibliotek

Kom til forlagsaften på Hovedbiblioteket, hvor People’s fortæller om forlaget, og du kan møde forfatterne: Simi Jan: Kære Kabul Henriette Rostrup: Grevinden Lotte Garbers: Medgift

Lars Robl: Lær at præstere, når du skal

Forlaget deler goodiebags ud til alle tilmeldte. Aftenens moderator er Lotte Thor.

Gratis.

Tilmed dig her 

Sissel-Jo Gazan: Uglens øje

Tirsdag den 20. september kl. 17.00-18.00 Gentofte Hovedbibliotek

Succesforfatteren Sissel-Jo Gazan er vendt tilbage til persongalleriet fra sin store gennembrudsroman, Dinosaurens fjer. Søren Marhauge er en midaldrende efterforsker med en helt umulig sag om et barn, der er sporløst forsvundet. Farmakonom Sille Bjergager er varm fortaler for den nye mirakelmedicin Trimixal, for den har hjulpet hendes bror Bjørn ud af alvorlig depression, og han har endelig fået sit drømmejob som sommerfugleekspert på Københavns Universitet. Medicinaldirektør Tonny Enggaard er manden bag det mirakuløse præparat. Da en gigantisk medicinal-skandale pludselig truer i horisonten, krydses deres veje. Men hvorfor blev industriens skruppelløse bedrag ikke opdaget i tide? Sissel-Jo Gazan interviewes af litteraturkonsulent Signe Pallisgaard.

Gratis.

Tilmeld dig her 

Foredrag: Jakob Levinsen om Tolkien og hans hobbitter

Tirsdag den 20. september kl. 18.00-19.30 Ordrup Bibliotek

Bliv klogere på den britiske forfatter J.R.R. Tolkien og hans univers, når forfatter og oversætter Jakob Levinsen fortæller om helte og hobbitter i Tolkiens hovedværker Hobbitten og Ringenes Herre. Foredraget tager udgangspunkt i Jakob Levinsens egen bog om Tolkien, Helte og hobbitter – Tolkien og hans verden, som indkredser Tolkiens forfatterskab og dets fascinationskraft og giver indsigt i hans liv og værker. Foredraget henvender sig både til den garvede Tolkien-læser og nye læsere af hans forfatterskab. Hobbitten anses af mange som et af de værker, der var med til at grundlægge fantasy-genren, og foredraget giver derfor også et spændende indblik i genrens oprindelse.

Gratis.

Tilmeld dig her 

Quiz! Quiz! Quiz!

Tirsdag den 20. september kl. 19.00-21.00 Dyssegård Bibliotek

Quiz med om alt mellem himmel og jord, når Dyssegård Bibliotek slår dørene op til en stor quizaften. Bibliotekets personale er veloplagte værter, holdene er på 2-5 deltagere og biblioteket byder på lidt vådt til ganen. Kategorierne består af en blanding af værternes påfund, aktuelle emner og publikumsønsker. Hvis du ikke har et hold i forvejen, så finder vi ét til dig. Der er selvfølgelig præmier til vinderne. Der er også quiz den 29. november.

Gratis. Ingen tilmelding.

Foredrag: Den arabiske litteraturs historie

Onsdag den 21. september kl. 17.00-18.30 Gentofte Hovedbibliotek

Få et sjældent indblik i den rige arabiske litteratur, når Ahmad Joumaa, der er MA i filosofi, forfatter, projektleder og iværksætter præsenterer et valg af repræsentative forfattere. Litteratur på arabisk stammer fra en række forskellige lande med udspring i den arabiske halvø, og rækker helt tilbage til 500-tallet. Værkerne byder på masser af poesi, store fortællinger, religion, erotik og politiske kommentarer. Undervejs krydres oplægget med referencer til fortidige og samtidige begivenheder i Europa. Ahmad Joumaa har i mange år arbejdet med kulturformidling og integration og promoverer et holistisk integrationsperspektiv.

Entré: 35 kr.

Køb billet her 

Franske film-fredage

Fredag den 23. september kl. 17.00-19.00 Gentofte Hovedbibliotek

Start din weekend med at se en god, fransk film på det store lærred i Øregårdssalen. Af rettighedshensyn må vi ikke skrive filmens titel her, men tilmeld dig Filmklubbens månedlige nyhedsbrev her, så får du programmet.Der er også Franske film-fredage den 21. oktober og 18. november.

Gratis.

Tilmeld dig her 

Tilmeld dig Filmklubben her 

Lørdags.dok: Moon Rider

Lørdag den 24. september kl. 10.30-11.51 Gentoftegade Bibliotek

Moon Rider er fortællingen om den unge Rasmus Quaade og hans kamp for at blive professionel cykelrytter. Det er en dannelsesrejse, der fører tilskueren med ned i helvede og tilbage igen. Med personlige Super8-optagelser og rå hjelmkamera-billeder, fortælles historien om et ekstraordinært talent, der befinder sig på et afgørende tidspunkt i sit liv. Det er en historie fortalt fra indersiden af en racerhjelm. Rasmus har en krop skabt til cykling, men et sind, der er skabt til store tanker. Hans overvejelser om liv og død bliver hans største modstander i kampen om at udleve sin drøm: At blive verdensmester i enkeltstart.

Gratis. Ingen tilmelding

Cykeltur ved Moseruten

Søndag den 25. september kl. 15.00-17.30 Vangede Bibliotek

Nyd efterårets farver på denne skønne cykeltur, hvor Karen fra Grøn Guide vil tage os med på en tur igennem Moseruten. På turen skal vi høre om naturliv, klima og miljø, og vi slutter af med en kop kaffe på Vangede Bibliotek.

Gratis.

Tilmeld dig her 

Det sker også:

Klimaspot – Få gode råd på dit bibliotek

Onsdage fra kl. 10-12 i ulige uger på Hovedbiblioteket

Onsdage fra kl. 10-12 i lige uger på Gentoftegade Bibliotek

Gratis. Ingen tilmelding.

Magic the Gathering

Torsdage kl. 17.00-20.00 på Gentofte Hovedbibliotek

Drager, varulve og elvere kæmper igen imod hinanden, når vi spiller det fantasy-inspirerede kortspil Magic The Gathering.

Gratis. Ingen tilmelding.

Forfattere om fredagen

Fredage kl. 14.00-16.00 på Vangede Bibliotek

Vær med, når Jesper Dalhoff og bibliotekets personale byder velkommen til en hyggelig eftermiddag med litteraturoplæsning.

Gratis. Ingen tilmelding.

Biblioteket anbefaler: Tres kilo solskin af Hallgrímur Helgason

Siderne flyder over af fortælleglæde, når Hallgrímur Helgason tager os tilbage til Island omkring 1900-tallet.

Litteraturformidler Therese West Boardman anbefaler romanen Tres kilo solskin; en vildt fabulerende og sprudlende roman om Island ved overgangen fra bondesamfund til fiskerination – om sammenstødet mellem den gamle og den nye verden. Romanen er et meget farverigt og underholdende portræt af Island og en hyldest til en nation og et folk, der trods mørke og kulde og en barsk natur formår at løfte sig ind i den moderne verden.

Læs Thereses anbefaling her 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev