Har du nogensinde smagt orangevin? Hvis ikke, så har du altså en rigtig spændende smagsoplevelse til gode. Og hvis du allerede godt kender orangevin – ja, så ved du at der her er tale om et tilbud, der siger spar to!

Danmarks billigste Bel a Ciao orangevin! Prisen gælder til og med søndag.

Kort fortalt får du en super skøn vin, der smager og dufter som en koncentreret blomstret hvidvin, men som samtidig har strukturen og biddet fra en rødvin. Forklaringen er at vinen laves på grønne druer, men fremstilles som var det en rødvin. Det betyder at vinen får ekstra meget struktur og også en anelse tannin, hvilket bidrager med kompleksitet og balance i vinen. Som en ekstra bonus er der heller ikke tilsat sulfitter i vinen.

Bel a Ciao 2020 Orangevin

Duften præges af citrus og mandarin. De samme elementer går igen i smagen, som har en livlig og kompleks tekstur med tropiske frugter og en krydret finish.

Der er en anelse bitterhed og tannin i afslutningen, og det gør vinen yderst velegnet til især krydrede thai-retter eller hjemmelavet falafel.

Hvad er orangevin? Det er en type hvidvin, som er lavet ved at lade drueskallerne og kernerne være i kontakt med saften under gæringen, hvilket skaber en orangefarvet vin – deraf navnet.

For at lave en orangevin skal man bruge grønne druer, som efter knusning bliver hældt i store kar – ofte cement eller keramik. Derefter lader man typisk de gærende druer være i fred, typisk i nogle få dage, men somme tider i over et år. Og altså stadig med skal og kerner i mosten.

Dette er en naturlig proces, som ikke kræver tilsætningsstoffer, og nogle gange heller ikke gær. På grund af alt dette smager de meget anderledes end almindelige hvidvine og har typisk en syrlig og nøddelignende smag fra oxidationen.

Holte Vinlager

Tilmeld dig vores nyhedsbrev