Bernstorff-Jægersborg Grundejerforening besøgte Grønne Hjem i Gentofte ved et velbesøgt medlemsmøde. Der var sammensat et alsidigt program, hvor den lokale chef, Brian og hans medarbejderne delagtiggjorde os i deres store viden om planter.

Først fortalte Christina om krydderurter og andre spiselige planter. Vi fik gode råd om pasning, f.eks at rosmarin overlever frosten bedst i vores klima, hvis man lægger et lille lag sand over jorden, der tager fugten. Vi fik også nye ideer til plantevalg. Hvad med sar eller sødskærm?

Herefter hørte vi om tilplantning af efterårskrukker og ideer til plantevalg f.eks skimmia, der står flot med røde blomster hele vinteren. Hvad der var nyt for mange, også for de erfarne haveejere var, at man kan plante stedmoder i krukkerne. De tåler kulde og kan blomstre flot helt til næste sommers varme sætter ind. Vi  fik også gode råd til vinteropbevaring af krukkerne udendørs: Læg Leca i bunden ved tilplantning, brug vintermåtter og løft krukken lidt op, så overlever rødderne bedre frosten.

Efter pausen med lækre tapas og et glas vin tog Christian over og fortalte om surbundsbedet og beskæring og pasning af rhododendron.  Det var overraskende for mange, hvor langt ned en rhododendron kunne klippes i marts- april, hvis man ønskede fornyelse af planten.

Herefter var der mange gode spørgsmål fra medlemmerne, bl.a. om beskæring af frugttræer.

Grønne Hjem startede i Gentofte for 4 år siden. Udover plantesalg fra den flotte forretning tilbydes også alle opgaver indenfor anlæg og vedligeholdelse af haven.

Tak til arrangørerne for en velgennemført aften.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev