Følg Daniel og Marianne på ruten og find inspiration til mad, overnatning og aktiviteter på ruten 😍

VANDREEVENTYR PÅ HALSNINOEN MED DANIEL OG MARIANNE

Tag med outdoorfotografen Daniel Villadsen og hans partner, Marianne, på eventyr i den danske natur i en kreativ søgen efter unikke hverdagsoplevelser. Find inspiration til mad, overnatning og aktiviteter på ruten. I denne mail finder du udpluk fra bloggen, følg dette link hvis du vil se hele Daniels tur.

LÆNGERE NEDE FINDER DU DANIELS BESKRIVELSE AF:

·        Pedalkajak på Roskilde Fjord

·        Picnic-spot blandt gravhøje

·        Surfoasen i Lynæs

·        Komoot app og fysisk vandrekort

PEDALKAJAK PÅ ROSKILDE FJORD

Man kan på den måde komme hurtigt og effektivt fremad ved at cykle, frem for at ro med pagaj. Kajakkerne er desuden udstyret med et ror, således at man nemt kan styre retningen, mens man sejler.

Det var fedt at opleve landskabet fra søsiden, og på vores tur kom vi forbi det kendte “havshelter”, som ligger få hundrede meter fra kysten. Dette shelter er opsat til kajakroere, og ligger som en del af en længere kajakrute langs kysten og fjorden – men det må blive en anden tur.

PICNIC-SPOT MELLEM GRAVHØJE

Efter ro-turen tog vi ud og vandrede på strækningen ved Arresø. Her vandrede vi langs søen, gennem den nyudsprungne bøgeskov og over grønne enge. Ved Dragebjerg kom vi forbi et område med talrige gravhøje fra Bronzealderen, hvor datidens ledende slægter efter sigende skulle være blevet begravet gennem generationer. Herfra er der en helt fantastisk udsigt over Arresø og det omkringliggende landskab.

Vi valgte derfor at nyde en lille picnic her, og havde medbragt en “goodiebag” med hjemmelavede flødeboller og romkugler samt æblemost fra Issalonen i Frederiksværk. Det var en helt perfekt setting at kombinere den storslåede udsigt med lækre smagsoplevelser.

SURFVIBES I LYNÆS

På vandreruten langs kysten mod Hundested kommer man forbi Lynæs Surfcenter. Her finder du en sand lille oase, som byder på afslappende surfvibes, lækker mad og mulighed for både overnatning og surfoplevelser på vandet.

Vi mødte en af ejerne, Johan, som viste os rundt på pladsen. Han viste os bl.a. de charmerende glampingtelte og surfshacks, hvor man kan overnatte. De er især populære om sommeren, men  surfcenteret har også åbent i de andre sæsoner, hvor man kan komme og overnatte og surfe.

VANDRE MED KOMOOT APPEN ELLER FYSISK VANDREKORT

Udover det detaljerede og velbeskrevet vandrekort, som man kan bestille via VisitNordsjællands hjemmeside, benyttede vi også Komoot-app’en. Denne app var en sjov og informativ måde at planlægge sin tur på, og den kunne samtidig vise os hvor på ruten vi befandt os undervejs.

DET ER POPULÆRT LIGE NU

❤️ Hundested Sandskulpturfestival

❤️ Nordkystcykelstien | Rute 47

❤️ Vandreture på Sjælland

Tilmeld dig vores nyhedsbrev