En ny uge er startet, og vi er klar med en masse spændende film og særarrangementer i Gentofte Kino!

På torsdag har vi endelig premiere på Anders W. Berthelsens instruktørdebut, nemlig én af årets helt store romantiske danske komedier Lykkelige omstændigheder.

Samme torsdag har vi også premiere på Amsterdam – et originalt, romantisk krimi-drama om tre, tætte venner, der finder sig selv i centrum af nogle af de mest chokerende og hemmelige begivenheder i amerikansk historie. Med bl.a. Christian Bale, Margot Robbie og Robert de Niro.

Til Græskaraftenen torsdag d. 13. oktober flytter vi vores popcornmaskine ud i vindfanget ved fortovet, og serverer derudover også lun lumumba til de voksne og kakao. Kig forbi til en hyggelig aften!

Og så er vi klar med den nye sæson af Operakino! Vi starter med Wagners Lohengrin, denne gang fra La Scala i en fremragende udgave oprindelig skabt til Bayreuth-festivalen 2018

Vi viser stadig Hvor flodkrebsene synger og Triangle of Sadness, men til gengæld er det ved at være sidste chance for at se Held og lykke, Leo Grande.

Vi glæder os til at tage imod jer!

Forpremiere: Lykkelige omstændigheder

Onsdag d. 5. oktober holder vi forpremiere på “Lykkelige omstændigheder”!

Den danske romantiske komedie handler om søstrene Katrine og Karoline, der var tætte som børn, men som i dag kunne leve meget mere forskelligt. Karoline lever i et forgældet forhold med den arbejdsløse DJ Ronny. Katrine har derimod det hele i sit forhold med den succesfulde bygmester Markus. Det vil sige alt undtagen børn. Men da Karoline bliver gravid ved et uheld, udtænker Katrine en snedig plan, som kan løse alles problemer: Katrine betaler søsterens gæld og lidt til – og får til gengæld hendes kommende baby. Den aftale kan Karoline ikke sige nej til, og så skal alle detaljer på plads inden fødslen. Men intet går som planlagt…

“Lykkelige omstændigheder” er Anders W. Berthelsens første film som soloinstruktør. Han har dog tidligere været medinstruktør på Ser du månen, Daniel med Niels Arden Oplev.

Filmen får almindelig premiere d. 6. oktober.

Onsdag den 5. oktober kl. 20.00 Billetpris: 105 kr.

Køb billetter

Se alle spilletider og køb billetter

Amsterdam

Filmen foregår i 1930’erne, hvor tre venner er vidner til et mord. De bliver efterfølgende selv hovedmistænkte i sagen, hvilket leder dem på sporet af en af de mest skandaløse sammensværgelser i amerikansk historie. Det er Silver Linings Playbook-instruktøren David O. Russell, der endelig er tilbage i instruktørstolen med sin første spillefilm siden den Oscar-nominerede film Joy fra 2015.

I “Amsterdam” genforenes han med Christian Bale, der vandt en Oscar for sin præstation i David O. Russells film The Fighter i 2011. I denne film, leder Bale et fuldstændigt stjernespækket cast, som bl.a. inkluderer Oscar-nominerede Margot Robbie, John David Washington,Anya Taylor-Joy, Chris Rock, Mike Myers, Taylor Swift, Timothy Olyphant, Zoe Saldana, Oscar-vinder Rami Malek og Robert De Niro.

Se alle spilletider og køb billetter

Operakino: Lohengrin fra Bayreuth

Søndag den 13. november kl. 10.00 byder Gentofte Kino indenfor til en ny sæson af Operakino.

Vi starter med Wagners Lohengrin, denne gang fra La Scala i en fremragende udgave oprindelig skabt til Bayreuth-festivalen 2018 dirigeret af tidens store Wagner dirigent Christian Thielemann og med kunstnere i verdensklasse: Piotr Beczala som Lohengrin, Anja Harteros som Elsa, Waltraud Meier som Otrud og Tomasz Konieczny som Telramund.

En satanisk oplevelse om det onde par Ortrud og Telramund, der ønsker at udnytte magten i Brabant og forsøger at ødelægge Elsa, arvingen til tronen efter sin forsvundne bror Gottfried. Parret beskylder Elsa for at have dræbt sin bror. Hendes skyld skal afgøres ved Gudsdom, en tvekamp mellem Telramund og en ridder der vil forsvare Elsa. Gralsridderen Lohengrin hører hendes skrig om guddommelig hjælp om at sende en ridder til hendes forsvar.

Om denne roste nye produktion af den amerikanske instruktør Yuval Sharon, skrev Opernwelt: “En af de mest interessante nyskabelser i det musikalske landskab”. New York Times roste: “Den fremragende Piotr Beczala” som Lohengrin, Anja Harteros imponerende Bayreuth-debut som Elsa, og Ortrud spillede med dominerende tilstedeværelse af den uforlignelige Waltraud Meier.

Søndag den 13. november kl. 10.00 Billetpris: 185 kr.

Køb billetter

Kommende Operakino

Operakino: Carmen Søndag d. 11. december kl. 10.00

Operakino: Aida Søndag d. 8. januar kl. 10.00

Operakino: Rosenkavaleren Søndag d. 5. februar kl. 10.00

Operakino: Svanesøen Søndag d. 16. april kl. 10.00

Bemærk: Der kommer også en Operakino i marts, men denne er ikke helt på plads endnu, så yderligere information kommer på et senere tidspunkt.

Forpremiere: Skolen med magiske dyr

Lad eventyret begynde! Gentofte Kino inviterer til 2x forpremiere den hyggelige familiefilm “Skolen med magiske dyr”.

Om filmen: Ida Kronborg er flyttet til en anden by, og er nu den „nye pige“ på Østre Skole. Hun har det svært i klassen, hvor den ledende pigegruppe holder hende udenfor, og så er der kun én siddeplads tilbage til hende på første skoledag – ved siden af outsideren Benja. En dag introducerer hendes lærer børnene for Mortimer Morrison, der rejser rundt i verden og leder efter „magiske dyr“. Hvert af disse dyr er forudbestemt til at blive et barns soulmate. Af alle eleverne er nytilkomne Ida og outsideren Benja de første i klassen, der får magiske ledsagere! Fra nu af har Benja den ældgamle og kloge skildpadde Henrietta ved sin side og Ida den snedige ræv Rabbat, og da genstande begynder at forsvinde fra skolen, må børnene og de magiske dyr holde sammen for at løse mysteriet om „skoletyven“.

Det hjertevarme biografeventyr for hele familien er instruereret af Gregor Schnitzler, som smukt adapterer essensen af bøgerne til det store lærred. Animationsinstruktøren Tomer Eshed (Lumatic Animation & VFX) har skabt de sympatiske, sjove og meget specielle karakterer: Rabbat, Henrietta og Pinkie, dyrestjernerne, der spiller de afgørende roller i denne flotte spillefilm.

Filmen er dubbet til dansk af professionelle og kendte skuespillere, der sikrer, at ånden fra bøgerne er blevet overført til det hvide lærred.

“Skolen med magiske dyr” er baseret på Margit Auers populære børnebogsserie, der i Danmark er udgivet af Forlaget Bolden. Der er foreløbigt udgivet 12 bøger i serien og flere spinoffs.

Bøgerne om “Skolen med magiske dyr” har ikke alene været en bragende succes i de tysktalende lande med næsten 5 millioner solgte eksemplarer. Serien er oversat til mere end tyve sprog, og i Danmark er de foreløbig 12 bøger i serien udgivet af Forlaget Bolden. Ud over de egentlige bøger har Forlaget Bolden ligeledes udgivet læs-let-bøger, opgavebøger, lydbøger, undervisningmateriale og meget andet i tilknytning til serien.

Lørdag den 8. oktober kl. 12.30 Billetpris: 105 kr.

Køb billetter

Søndag den 9. oktober kl. 11.30 Billetpris: 105 kr.

Køb billetter

Forpremiere: See How They Run

I samarbejde med Biografklub Danmark byder vi velkommen til forpremiere på komedien “See How They Run”, som er et nyt take på den klassiske “whodunnit” krimigenre.

Om filmen: Filmen udspiller sig i 1950’ernes London, hvor planerne om at filmatisere et succesfuldt teaterstykke bliver afbrudt, da filmens Hollywood-instruktør findes myrdet på teaterscenen. Den bekymringstunge detektiv Stoppard, spillet af den Oscar-vindende Sam Rockwell, påtager sig sagen i samarbejde med Saoirse Ronans karakter Betjent Stalker.

SamRockwell (Three Billlboards Outside Ebbing, Missouri) og Saoirse Ronan (Little Women) står sammen i spidsen af et stjernespækket cast, der bl.a. inkluderer Adrien Brody (Pianisten), David Oyelowo (Selma) samt Harris Dickinson fra Triangle of Sadness.

BEMÆRK: Billetsalget starter 11. oktober.

Mandag den 24. oktober kl. 20.00 Billetpris: 55 kr.

Køb billetter

Søndagsklassikere: Ung flugt

Gentofte Kino byder velkommen til en perlerække af filmklassikere, hvor vi én søndag eftermiddag kl. 16.30 hver måned, viser en gammel klassiker. – Vi kalder det SØNDAGSKLASSIKERE. Der er nedsat pris, hvis man er medlem af Gentofte Kinos Venner.

Om filmen: 13-årige Antoine Doines bor i Paris med sin frustrerede mor og sin stedfar. Forældrene bruger ikke meget tid på drengen, der har svært ved at finde sig til rette i skolen. Da han stjæler sin fars skrivemaskine for at få penge til at stikke af hjemmefra, bliver han opdaget og i stedet sendt på et hjem for ungdomskriminelle. Men dét er ikke meget anderledes end hans tidligere liv, så Antoine begynder snart at tænke på flugt igen.

Francois Truffaut døde for mere end 30 år siden, men hans debutfilm “Ung flugt” fra 1959 er og bliver et hovedværk i international filmhistorie. Ved indgangen til 60’erne var den med til at definere den franske nybølge, og den er stadig et gribende ungdomsportræt den dag i dag.

Søndag den 6. november kl. 16.30 Billetpris: 105 kr./75 kr. (Gentofte Kinos Venner)

Køb billetter

Kommende søndagsklassikere

Ingen er fuldkommen (Some Like It Hot) Søndag d. 4. december kl. 16.30

Lille Virgil og Orla Frøsnapper

Gentoftegade Bibliotek og Gentofte Kino har sammen skræddersyet et program med gode klassiske børnefilm med figurer og personer, som du også kender fra bøger og tegneserier. Denne lørdag byder vi på den elskede klassiker Lille Virgil og Orla Frøsnapper.

Lille Virgil bor alene i et hønsehus, med sin etbenet hane Sigurd, som vækker ham hver morgen. Sammen med sin trofaste ven Oskar, oplever han spændende ting, blandt landsbyens særprægede beboere. Drengenes største problem er dog Orla Frøsnapper, som er byens værste bølle, og som kan tabe sine bukser af bare skræk. En dag, Lille Virgil kommer forbi et omrejsende cirkus, bliver han tilbudt at pudse en kanon for at tjene til en cirkusbillet. Men imens dukker Orla Frøsnapper op, for at få fat i Lille Virgil. For at Orla Frøsnapper, ikke skal blive opdaget af kanonkongens ejermand, får Lille Virgil en god idé, som kommer Orla Frøsnapper til ære…

Filmen er baseret på Ole Lund Kirkegaards bøger.

Lørdag den 8. oktober kl. 10.00 Billetpris: 45 kr.

Køb billetter

Kommende børnefilm i samarbejde med Gentoftegade Bibliotek

Klassiske børnefilm: Gummi Tarzan Lørdag d. 5. november kl. 10.00

Klassiske børnefilm: Far til fire i byen Lørdag d. 10. november kl. 10.00

Vi viser stadig…

Hvor flodkrebsene synger

“Hvor flodkrebsene synger” fortæller historien om Kya, en forladt pige, som selv har fundet vej til voksenlivet i de farlige marskområder i North Carolina. Gennem mange år har rygterne om ”Marskpigen” hjemsøgt Barkley Cove og isoleret den skarpsindige og stålfaste Kya fra samfundet. Draget af to unge mænd fra byen begynder Kya at åbne sig for den nye og opsigtsvækkende verden. Men da en af mændene bliver fundet død, bliver Kya straks udråbt, af samfundet, som den hovedmistænkte. Filmen er baseret på bestselleren af samme navn.

Se alle spilletider og køb billetter

Triangle of Sadness

Se spilletider og køb billetter

Sidste chance

Held og lykke, Leo Grande

Se spilletider og køb billetter

Ticket to Paradise

Se spilletider og køb billetter

Print ugens program

Se alle forestillinger

Tilmeld dig vores nyhedsbrev