Fra Bollenberg parcellen, i Alsace, høstes druerne til denne super lækre Pinot Gris, fra Château d’Orschwihr. Første gang vinene fra Château d’Orschwihr bliver nævnt i historiebøgerne er helt tilbage i 1600-tallet, men faktisk hævdes det, at der allerede under romertiden blev produceret vin her – myten bliver nok aldrig bevist, men faktum er, at der i dag fremstilles hvidvine i absolut topkvalitet på dette slot.

I den anledning vil vi gerne give dig et tilbud på vinen, og derfor har vi lavet en ekstra nedsat pris!

Pinot Gris
2016 Bollenberg

Duften åbner med moden frugt, blomster, honning og våde strandsten. Smagen er ganske intens og cremet, hvilket giver vinen et blødt og venligt udtryk. Den er fyldig og tør, og eftersmagen byder på æbler, melon og nødder.

Vinen er perfekt moden netop nu med 5 år på bagen. Prøv den gerne til ovnbagt laks eller grillet kylling!

Om producenten:
Vi har i over 30 år forhandlet vinene fra Château d’Orschwihr, først med den daværende ejer, Hubert Hartmann, og nu med hans søn, Gautier. Det helt unikke – og der hvor Château d’Orschwihr skiller sig ud fra mængden – er deres tilgang og filosofi bag vinfremstillingen: Der lægges stor vægt på bæredygtighed og respekt for miljøet. Det betyder i praksis at sådan noget som kunstgødning og ukrudtsbekæmpelse bliver begrænset til et minimalt niveau. Man har også klare regler for at der ikke må bruges giftige pesticider – både for de ansattes og for den omkringliggende faunas skyld.

Meget usædvanligt er det også, at man på Château d’Orschwihr har valgt ikke at chaptalisere vinene. Det vil sige at man ikke tilsætter sukker i vinene – hvilket ellers er det mest normale at gøre i Alsace. Disse ”tricks” undgår man, for at få den helt rigtige og autentiske smag frem i alle deres vine.

Hvis du kunne tænke dig nogle, i særklasse, store oplevelser fra Alsace, så anbefaler vi dig at stifte bekendtskab med vinene fra Château d’Orschwihr!

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev