Velkommen tilbage fra efterårsferie.

I denne uge byder Gentofte Kino på 2 eksklusive arrangementer i vores dejlige biograf.

Folketingsvalget er i sin slutspurt og derfor vælger vi, at vise den dansk politiske thriller nemlig Kongekabale onsdag d. 26. oktober kl. 19.30 med oplæg af ingen ringere end forfatter og DR-journalist Niels Krause-Kjær for rigtigt at komme i stemning til det forestående og højaktuelle valg.

Fredag aften d. 28. oktober kl. 20.30 år vi fint besøg af instruktør Paprika Steen som viser sin nyeste film Fædre & Mødre, der i den grad pirrer danskernes appetit for øl, hygge og skoleudflugter. Med sig tager Paprika skuespillerne Line Kruuse samt Katrine og Martin Greis-Rosenthal som har nogle af de bærende roller i filmen.

Og vores program fortsætter med fantastiske filmoplevelser på det store lærred i byens bedste biograf.

Vi byder på storslået fransk drama og romantik i form af premierefilmen Eiffel.

Vi tager til 1950’ernes West End i London i filmen See How They Run som også har premiere i denne uge.

Succesen fortsætter med kæmpe hittet Hvor Flodkrebsene Synger.

Tag med Mrs. Harris til Paris for at finde en kjole og måske kærligheden i den bedårende Mrs. Harris Goes To Paris

Krimi-thrilleren Holy Spider samt drama-komedien Triangle of Sadness kan du nå at fange lidt endnu.

Vi glæder os sådan til at tage imod jer!

Særarrangement

Kongekabale – med oplæg af Niels Krause-Kjær

Thrilleren ‘Kongekabale’ er baseret på den politiske insider Niels Krause-Kjærs bog af samme navn. Krause-Kjær der bl.a. er tidligere pressechef for den konservative folketingsgruppe på Christiansborg, kigger forbi biografen til en samtale fra scenen inden vi blænder op for filmen.

En film der stadig er højaktuel frem til det kommende valg. Filmens handling: Da Midterpartiets karismatiske leder kvæstes alvorligt i en bilulykke, starter en nådesløs magtkamp om hans plads. Den unge journalist Ulrik Torp bliver som Dagbladets ny mand på Christiansborg vidne til begivenhederne på tætteste hold. Ulrich kommer på sporet af en kynisk konspiration, der involverer landets kommende statsminister. Men ingen vil lytte til ham, hverken politikere eller journalistkolleger, og mens valgdagen nærmer sig, må Ulrich alene forhindre at kongekabalen går op.

Onsdag den 26. oktober kl. 19.30 Billetpris: 100 kr.

Køb billetter

Forpremiere med gæstebesøg:

Fædre & Mødre – mød Paprika Steen

Så er fredag aften reddet. Træt af kedeligt TV, så kom forbi biografen og mød Paprika Steen.

Fredag d. 28. oktober kommer fantastiske Paprika Steen forbi Gentofte Kino. Med sig har hun sin nyeste spillefilm FÆDRE & MØDRE samt ikke mindre end tre af filmens stjerner, nemlig Line Kruse samt Martin og Katrine Greis-Rosenthaal.

Dette er Paprikas fjerde film som instruktør, og som det også var gældende med hendes forrige film, DEN TID PÅ ÅRET, har hun igen samlet et stort hold af Danmarks bedste skuespillere. Udover aftenens gæster indeholder rollelisten også Nikolaj Lie Kaas, Rasmus Bjerg, Amanda Collin, Jacob Lohmann, Carsten Bjørnlund, Lise Baastrup og Ida Skelbæk-Knudsen.

Vi starter fra scenen i Kino kl. 20.30. Det bliver en fest ingen tvivl om det.

FÆDRE & MØDRE er en komedie om ægteparret Piv og Ulrik, som skal tilkæmpe sig en plads i forældregruppen i datterens nye klasse. Det er ikke småting Piv og Ulrik skal gøre for at blive anerkendt i forældregruppen. Ikke mindst at blive optaget i vinterbadeklubben.

Men hvad er man ikke villig til at gøre for sit barn?

Billetter købes hér

Derudover viser vi…

Premierefilm: Eiffel

Frankrig, 1889. Efter at have afsluttet sit arbejde med opførelsen af Frihedsgudinden, er Gustave Eiffel på toppen af sin karriere. Nu vil den franske regering have ham til at designe noget spektakulært til verdensudstillingen i Paris, men Eiffel er ikke begejstret for regeringens idéer.

Alt ændrer sig dog, da han møder Adrienne – en smuk og mystisk kvinde fra hans fortid. Gamle følelser blusser op på ny ogderesforbudte lidenskab og kærlighed inspirerer Gustave til at ændre Paris for altid! Hans mål er et projekt, der vil trodse tyngdekraften og række mod stjernerne. Et projekt for Frankrig og for kærligheden.

Du vil aldrig se på Eiffeltårnet på samme måde igen!

Se alle spilletider og køb billetter

Premierefilm: See How They Run

I samarbejde med Biografklub Danmark byder vi velkommen til forpremiere på komedien “See How They Run”, som er et nyt take på den klassiske “whodunnit” krimigenre.

Om filmen: Filmen udspiller sig i 1950’ernes London, hvor planerne om at filmatisere et succesfuldt teaterstykke bliver afbrudt, da filmens Hollywood-instruktør findes myrdet på teaterscenen. Den bekymringstunge detektiv Stoppard, spillet af den Oscar-vindende Sam Rockwell, påtager sig sagen i samarbejde med Saoirse Ronans karakter Betjent Stalker.

SamRockwell (Three Billlboards Outside Ebbing, Missouri) og Saoirse Ronan (Little Women) står sammen i spidsen af et stjernespækket cast, der bl.a. inkluderer Adrien Brody (Pianisten), David Oyelowo (Selma) samt Harris Dickinson fra Triangle of Sadness.

BEMÆRK: forpremiere i aften – særpris kun 55 kr.

Køb billetter

Hvor flodkrebsene synger

“Hvor flodkrebsene synger” fortæller historien om Kya, en forladt pige, som selv har fundet vej til voksenlivet i de farlige marskområder i North Carolina. Gennem mange år har rygterne om ”Marskpigen” hjemsøgt Barkley Cove og isoleret den skarpsindige og stålfaste Kya fra samfundet.

Draget af to unge mænd fra byen begynder Kya at åbne sig for den nye og opsigtsvækkende verden. Men da en af mændene bliver fundet død, bliver Kya straks udråbt, af samfundet, som den hovedmistænkte. Baseret på bestselleren af samme navn.

Se alle spilletider og køb billetter

Mrs. Harris Goes To Paris

Da rengøringsassistenten Ada Harris forelsker sig inderligt i en udsøgt Dior kjole beslutter hun sig for at sætte alt ind på at købe den: Hun tager ekstraarbejde, sulter sig og ja, kaster sig over at spille for at opfylde sin drøm. Da hun endelig kan begive sig ud på sit eventyr til Paris, bliver det et vendepunkt, som ikke kun vil ændre hendes syn på sig selv og omgivelserne, men også Dior-husets fremtid vil have forandret sig.

Lesley Manville (The Crown) ses i rollen som Ada Harris. I øvrige roller medvirker bl.a. Jason Isaacs (The OA), Isabella Huppert (Stalker), Anna Chancellor (Come Away), Christian McKay (Warrior) Rose Williams (Sandition) og Alba Baptista (Warrior Nun),

“Mrs. Harris Goes To Paris” er baseret på den amerikanske forfatters Paul Gallicos kortroman med samme navn. På dansk udkom kortromanen første gang i 1960 med titlen Mrs. Harris ta’r til Paris.

Se alle spilletider og køb billetter

Holy Spider

Ali Abbasis opfølger til den sensationelle ‘Grænse’ er ikke mindre opsigtsvækkende.

“Holy Spider” er en overmåde velinstrueret, nervepirrende thriller (i ånden fra David Finchers “Zodiac”), der giver et inciterende indblik i det iranske samfund – socialt som religiøst.Filmen følger den kvindelige journalist Rahimi (Zar Amir Ebrahimi), der rejser til den hellige iranske by Mashhad for at efterforske en seriemorder, som går målrettet efter byens sexarbejdere. Efterhånden som Rahimi kommer tættere på at afsløre morderens identitet, synes retfærdigheden sværere at opnå, da morderen stille og roligt har opbygget heltestatus i store dele af offentligheden.

Se alle spilletider og køb billetter

Mugge & hans mærkelige hjerne

Første dag efter sommerferien skal eleverne på Basserup Kommuneskole til prøve. Og da den ellers så glade dreng, Mugge, viser sig at have en hjerne, der er så mærkelig, at hans svar får computeren til at eksplodere, går hele systemet i panik. Mugge sendes omgående i specialklasse og spås en sort fremtid. Han beslutter sig derfor for at starte sin egen skole. En skole hvor der er plads til børn medmærkelige hjerner. Han døber skolen Friheden. Samtidig begynder Mugges bedste veninde Sofia på den militante eliteskole Killer Instinct School System. Mugge og Sofia glider langsomt fra hinanden, og snart hænger deres venskab i en tynd tråd.

Se alle spilletider og køb billetter

* Gå ikke glip af *

Særarrangement

Den usynlige hær – med oplæg af Søren Stubkjær

Johan Jacobsen og manusforfatteren Knud Sønderbys film om besættelsen, ’Den usynlige Hær’ (1945). Efter fire år som modstandsmand i England vender Poul (Mogens Wieth) hjem og opdager, at livet for hans kone (Bodil Kjer) og bedste ven (Ebbe Rode) er gået videre uden ham..

Filmen indledes med en præsentation af lokalarkivar Søren Stubkjær, som vil fortælle om populærkulturens og samfundets syn på modstandsfolk efter Anden Verdenskrig. Han vil også præsentere en række beretninger fra nogle af Gentoftes egne modstandsfolk, som blev indleveret til arkivet i 1985, og siden da kun i begrænset omfang har været tilgængelige for offentligheden. Det er beretninger, som indeholder alt lige fra flugtruter fra Tuborg Havn til kommunistsektioner i Gentofte og Skovshoved.

Torsdag den 3. november kl. 20.00 Billetpris: 100 kr.

Køb billetter

Gummi Tarzan

I samarbejde med Gentoftegade Bibliotek viser Gentofte Kino endnu en klassisk børnefilm, der har rod i bøger eller tegneserier. Denne lørdag byder vi på masser af grin med Gummi Tarzan.

Filmen er baseret på Ole Lund Kirkegaards bog. Ivan klarer sig ikke så godt i skolen. Han er lille, han er en drømmer, en enspænder og derfor et let offer for drillerier. Navnet Gummi Tarzan får ham af sin Tarzan-tossede far en dag han – for 117. gang – kommer hjem efter at have fået buksevand i skolen. Ivans far har en drøm at Ivan skal være stærk og modig, men Ivan er hverken stærk eller modig, og Ivans far forstår ikke rigtig, hvordan Ivan har det. Når Ivan ser sit snit til det, smutter han ned i den nærliggende containerhavn. Her møder han en dag kranføreren Ole, en voksen, som hverken taler ned til ham eller hen over hovedet på ham. Ole og Ivan bliver rigtig gode venner. Ole har også fantasien i orden, og det er et skub fra ham, der fører Ivan ind i den verden, hvor Gummi Tarzan ta’r grusom hævn over sine plageånder.

Lørdag den 5. november kl. 10.00 Billetpris: 45 kr.

Køb billetter

Søndagsklassikere: Ung flugt

Gentofte Kino byder velkommen til en perlerække af filmklassikere, hvor vi én søndag eftermiddag kl. 16.30 hver måned, viser en gammel klassiker. – Vi kalder det SØNDAGSKLASSIKERE. Der er nedsat pris, hvis man er medlem af Gentofte Kinos Venner.

Om filmen: 13-årige Antoine Doines bor i Paris med sin frustrerede mor og sin stedfar. Forældrene bruger ikke meget tid på drengen, der har svært ved at finde sig til rette i skolen. Da han stjæler sin fars skrivemaskine for at få penge til at stikke af hjemmefra, bliver han opdaget og i stedet sendt på et hjem for ungdomskriminelle. Men dét er ikke meget anderledes end hans tidligere liv, så Antoine begynder snart at tænke på flugt igen.

Francois Truffaut døde for mere end 30 år siden, men hans debutfilm “Ung flugt” fra 1959 er og bliver et hovedværk i international filmhistorie. Ved indgangen til 60’erne var den med til at definere den franske nybølge, og den er stadig et gribende ungdomsportræt den dag i dag.

Køb billetter

Forpremiere: The Menu – inkl. 2 glas vin

American Wine og Gentofte Kino inviterer til en ganske særlig filmoplevelse.

Onsdag d. 16. november kl. 20.00.

Vi afholder en forpremiere på filmen The Menu.

Billetprisen er kun 145,- kr. inkl. 2 glas vin.

Filmen The Menu handler om et ungt par, som rejser til en ø for at spise på en eksklusiv restaurant, hvor kokken har tilberedt en overdådig menu, der byder på nogle chokerende overraskelser.

På rollelisten finder man Anya Taylor-Joy (The Northman, Last Nich in Soho) og Nicholas Hoult (Mad Max: Fury Road, Warm Bodies), der spiller overfor Harry Potter-skuespilleren Ralph Fiennes i kokkeklæder.

Onsdag den 16. november kl. 20.00 Billetpris: 145 kr.

Køb billetter her

Kommende Operakino

Operakino: Lohengrin fra Bayreuth Søndag d. 13. november kl. 10.00

Operakino: Carmen Søndag d. 11. december kl. 10.00

Operakino: Aida Søndag d. 8. januar kl. 10.00

Operakino: Rosenkavaleren Søndag d. 5. februar kl. 10.00

Operakino: Svanesøen Søndag d. 16. april kl. 10.00

Bemærk: Der kommer også en Operakino i marts, men denne er ikke helt på plads endnu, så yderligere information kommer på et senere tidspunkt.

Kommende søndagsklassikere

Ingen er fuldkommen (Some Like It Hot) Søndag d. 4. december kl. 16.30

Kommende børnefilm i samarbejde med Gentoftegade Bibliotek

Klassiske børnefilm: Gummi Tarzan Lørdag d. 5. november kl. 10.00

Klassiske børnefilm: Far til fire i byen Lørdag d. 10. november kl. 10.00

Sidste chance

Triangle of Sadness

Se spilletider og køb billetter

Print ugens program

Se alle forestillinger

.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev