En ny uge er startet, og vi er klar med en masse spændende film og særarrangementer i Gentofte Kino.

I denne uge byder vi på 2 unikke arrangementer i vores dejlige biograf.

Torsdag d. 3. november kl. 20:00 viser vi Den usynlige hær, hvor lokalarkivar Søren Stubkjær vil præsentere en række beretninger om alt fra flugtruter fra Tuborg Havn til kommunistsektioner i Gentofte og Skovshoved under 2. Verdenskrig.

Lørdag d. 5. november kl. 10:00 viser vi, i samarbejde med Gentoftegade Bibliotek, børneklassikeren Gummi Tarzan, som er baseret på Ole Lund Kirkegaards bog. Den skal jo ses ELLER genses…

DANMARKSPREMIERE I denne uge har den nye danske komedie Fædre & Mødre, instrueret af Paprika Steen.. Hvad gør man ikke, som de nye i klassen, for at blive anerkendt i forældregruppen?

————————————————–

Og vores program fortsætter med fantastiske filmoplevelser på det store lærred, hvor vi byder på…

Storslået fransk drama og romantik i form af filmen Eiffel.

Thriller hittet Hvor Flodkrebsene Synger.

Krimi-komedien See How They Run

… eller tag til Paris med Mrs. Harris i den bedårende Mrs. Harris Goes To Paris

Krimi-thrilleren Holy Spider kan du nå at fange lidt endnu.

* HUSK I AFTEN – SIDSTE CHANCE kl. 19:30 * Triangle of Sadness

Vi glæder os meget til at tage imod jer!

Særarrangement

Den usynlige hær – med oplæg af Søren Stubkjær

Johan Jacobsen og manusforfatteren Knud Sønderbys film om besættelsen, ’Den usynlige Hær’ (1945). Efter fire år som modstandsmand i England vender Poul (Mogens Wieth) hjem og opdager, at livet for hans kone (Bodil Kjer) og bedste ven (Ebbe Rode) er gået videre uden ham..

Filmen indledes med en præsentation af lokalarkivar Søren Stubkjær, som vil fortælle om populærkulturens og samfundets syn på modstandsfolk efter Anden Verdenskrig. Han vil også præsentere en række beretninger fra nogle af Gentoftes egne modstandsfolk, som blev indleveret til arkivet i 1985, og siden da kun i begrænset omfang har været tilgængelige for offentligheden. Det er beretninger, som indeholder alt lige fra flugtruter fra Tuborg Havn til kommunistsektioner i Gentofte og Skovshoved.

Torsdag den 3. november kl. 20.00 Billetpris: 100 kr.

Køb billetter

Gummi Tarzan

I samarbejde med Gentoftegade Bibliotek viser Gentofte Kino endnu en klassisk børnefilm, der har rod i bøger eller tegneserier. Denne lørdag byder vi på masser af grin med Gummi Tarzan.

Filmen er baseret på Ole Lund Kirkegaards bog. Ivan klarer sig ikke så godt i skolen. Han er lille, han er en drømmer, en enspænder og derfor et let offer for drillerier. Navnet Gummi Tarzan får ham af sin Tarzan-tossede far en dag han – for 117. gang – kommer hjem efter at have fået buksevand i skolen. Ivans far har en drøm at Ivan skal være stærk og modig, men Ivan er hverken stærk eller modig, og Ivans far forstår ikke rigtig, hvordan Ivan har det. Når Ivan ser sit snit til det, smutter han ned i den nærliggende containerhavn. Her møder han en dag kranføreren Ole, en voksen, som hverken taler ned til ham eller hen over hovedet på ham. Ole og Ivan bliver rigtig gode venner. Ole har også fantasien i orden, og det er et skub fra ham, der fører Ivan ind i den verden, hvor Gummi Tarzan ta’r grusom hævn over sine plageånder.

Lørdag den 5. november kl. 10.00 Billetpris: 45 kr.

Køb billetter

Derudover viser vi…

Premierefilm: Fædre & Mødre

Dette er Paprikas fjerde film som instruktør, og som det også var gældende med hendes forrige film, DEN TID PÅ ÅRET, har hun igen samlet et stort hold af Danmarks bedste skuespillere som både tæller Line Kruse, Katrine & Martin Greis-Rosenthal samt Nikolaj Lie Kaas, Rasmus Bjerg, Amanda Collin, Jacob Lohmann, Carsten Bjørnlund, Lise Baastrup og Ida Skelbæk-Knudsen.

FÆDRE & MØDRE er en komedie om ægteparret Piv og Ulrik, som skal tilkæmpe sig en plads i forældregruppen i datterens nye klasse. Det er ikke småting Piv og Ulrik skal gøre for at blive anerkendt i forældregruppen. Ikke mindst at blive optaget i vinterbadeklubben.

Men hvad er man ikke villig til at gøre for sit barn?

Billetter købes hér

Eiffel

Frankrig, 1889. Efter at have afsluttet sit arbejde med opførelsen af Frihedsgudinden, er Gustave Eiffel på toppen af sin karriere. Nu vil den franske regering have ham til at designe noget spektakulært til verdensudstillingen i Paris, men Eiffel er ikke begejstret for regeringens idéer.

Alt ændrer sig dog, da han møder Adrienne – en smuk og mystisk kvinde fra hans fortid. Gamle følelser blusser op på ny ogderesforbudte lidenskab og kærlighed inspirerer Gustave til at ændre Paris for altid! Hans mål er et projekt, der vil trodse tyngdekraften og række mod stjernerne. Et projekt for Frankrig og for kærligheden.

Du vil aldrig se på Eiffeltårnet på samme måde igen!

Se alle spilletider og køb billetter

See How They Run

I samarbejde med Biografklub Danmark byder vi velkommen til forpremiere på komedien “See How They Run”, som er et nyt take på den klassiske “whodunnit” krimigenre.

Om filmen: Filmen udspiller sig i 1950’ernes London, hvor planerne om at filmatisere et succesfuldt teaterstykke bliver afbrudt, da filmens Hollywood-instruktør findes myrdet på teaterscenen. Den bekymringstunge detektiv Stoppard, spillet af den Oscar-vindende Sam Rockwell, påtager sig sagen i samarbejde med Saoirse Ronans karakter Betjent Stalker.

SamRockwell (Three Billlboards Outside Ebbing, Missouri) og Saoirse Ronan (Little Women) står sammen i spidsen af et stjernespækket cast, der bl.a. inkluderer Adrien Brody (Pianisten), David Oyelowo (Selma) samt Harris Dickinson fra Triangle of Sadness.

Køb billetter

Hvor flodkrebsene synger

“Hvor flodkrebsene synger” fortæller historien om Kya, en forladt pige, som selv har fundet vej til voksenlivet i de farlige marskområder i North Carolina. Gennem mange år har rygterne om ”Marskpigen” hjemsøgt Barkley Cove og isoleret den skarpsindige og stålfaste Kya fra samfundet.

Draget af to unge mænd fra byen begynder Kya at åbne sig for den nye og opsigtsvækkende verden. Men da en af mændene bliver fundet død, bliver Kya straks udråbt, af samfundet, som den hovedmistænkte. Baseret på bestselleren af samme navn.

Se alle spilletider og køb billetter

Premierefilm: Ferskenlunden i Catalonien

Ferskenlunden i Catalonien’ er ikke kun en varm fortælling fra et udfordret landsted, men også et på én gang personligt og ømt portræt af en tæt knyttet familie. Familien Solé fra den landlige flække Alcarràs i Catalonien lever af at dyrke ferskner. Hver sommer samles familien omkring årets ferskenplukning, men denne sommer kan blive den sidste.

Landejeren har nye planer for området, og ferskentræerne skal vige pladsen for solcellepaneler. Det skaber splid i den ellers stærkt sammensvejsede familie. Og fremtidsudsigterne er dystre, for familiens skøde er aldrig underskrevet, men er gået i arv mundtligt – helt tilbage fra borgerkrigens tid.

Se alle spilletider og køb billetter

Premierefilm: Anklagen

Jean og hans fraskilte hustru Claire (Charlotte Gainsbourg) er et rigtigt ’power couple’: Han er en velanskreven skærmtrold, der står for at blive hædret med en Légion d’Honneur, mens hun er en kendt debattør – med udtalt feministisk afsæt.

Da deres fælles søn Alexandre, der studerer ved Stanford i USA, pludselig anklages for at have voldtaget en ung jødisk kvinde under et ferieophold i Paris, lander familien i højeste alarmberedskab. Sagen kompliceres yderligere af, at offeret, Mila , er datter af Claires nye kæreste, Adam og dennes ortodoks-jødiske ekskone.

Se alle spilletider og køb billetter

* Gå ikke glip af *

Særarrangement

Se trailer – bemærk filmen vises med danske undertekster

Søndagsklassikere: Ung flugt

Gentofte Kino byder velkommen til en perlerække af filmklassikere, hvor vi én søndag eftermiddag kl. 16.30 hver måned, viser en gammel klassiker. – Vi kalder det SØNDAGSKLASSIKERE. Der er nedsat pris, hvis man er medlem af Gentofte Kinos Venner.

Om filmen: 13-årige Antoine Doines bor i Paris med sin frustrerede mor og sin stedfar. Forældrene bruger ikke meget tid på drengen, der har svært ved at finde sig til rette i skolen. Da han stjæler sin fars skrivemaskine for at få penge til at stikke af hjemmefra, bliver han opdaget og i stedet sendt på et hjem for ungdomskriminelle. Men dét er ikke meget anderledes end hans tidligere liv, så Antoine begynder snart at tænke på flugt igen.

Francois Truffaut døde for mere end 30 år siden, men hans debutfilm “Ung flugt” fra 1959 er og bliver et hovedværk i international filmhistorie. Ved indgangen til 60’erne var den med til at definere den franske nybølge, og den er stadig et gribende ungdomsportræt den dag i dag.

Søndag den 6. november kl. 16.30

Køb billetter

Forpremiere: The Menu – inkl. 2 glas vin

American Wine og Gentofte Kino inviterer til en ganske særlig filmoplevelse.

Onsdag d. 16. november kl. 20.00.

Vi afholder en forpremiere på filmen The Menu.

Billetprisen er kun 145,- kr. inkl. 2 glas vin.

Filmen The Menu handler om et ungt par, som rejser til en ø for at spise på en eksklusiv restaurant, hvor kokken har tilberedt en overdådig menu, der byder på nogle chokerende overraskelser.

På rollelisten finder man Anya Taylor-Joy (The Northman, Last Nich in Soho) og Nicholas Hoult (Mad Max: Fury Road, Warm Bodies), der spiller overfor Harry Potter-skuespilleren Ralph Fiennes i kokkeklæder.

Onsdag den 16. november kl. 20.00 Billetpris: 145 kr.

Køb billetter her

Good Night Oppy – mød astrofysiker Michael Linden-Vørnle

Denne enestående film introduseres af astrofysiker ved Tycho Brahe planetarium, Michael Linden-Vørnle.

Den 24. januar 2004 så et hold af videnskabsmænd og ingeniører ved NASAs Jet Propulsion Laboratory spændt på, mens Mars Exploration Rover Opportunity landede for en planlagt 90-dages mission. Kendt af gruppen som “Oppy”, repræsenterede robotten mange års opfindsomhed, teamwork og nysgerrighed. Da halvfems dage kom og gik, skete der en mærkelig ting på overfladen af ​​en planet millioner af kilometer væk: Oppy overgik enhver forventning og leverede så meget mere. Med special effects af Industrial Light & Magic og Angela Bassetts stemme kortlægger Good Night Oppys uforglemmelige rejse og et ubeskriveligt bånd, der blev dannet, da roveren søgte efter liv på Mars…

Fredag den 18. november kl. 20.00 Billetpris: 100 kr.

Køb billetter her

Kommende Operakino

Operakino: Lohengrin fra Bayreuth Søndag d. 13. november kl. 10.00

Operakino: Carmen Søndag d. 11. december kl. 10.00

Operakino: Aida Søndag d. 8. januar kl. 10.00

Operakino: Rosenkavaleren Søndag d. 5. februar kl. 10.00

Operakino: Svanesøen Søndag d. 16. april kl. 10.00

Bemærk: Der kommer også en Operakino i marts, men denne er ikke helt på plads endnu, så yderligere information kommer på et senere tidspunkt.

Kommende søndagsklassikere

Ingen er fuldkommen (Some Like It Hot) Søndag d. 4. december kl. 16.30

Se alle spilletider og køb billetter

Kommende børnefilm i samarbejde med Gentoftegade Bibliotek

Klassiske børnefilm: Far til fire i byen Lørdag d. 10. december kl. 10.00

Sidste chance

Mrs. Harris Goes To Paris

Da rengøringsassistenten Ada Harris forelsker sig inderligt i en udsøgt Dior kjole beslutter hun sig for at sætte alt ind på at købe den: Hun tager ekstraarbejde, sulter sig og ja, kaster sig over at spille for at opfylde sin drøm. Da hun endelig kan begive sig ud på sit eventyr til Paris, bliver det et vendepunkt, som ikke kun vil ændre hendes syn på sig selv og omgivelserne, men også Dior-husets fremtid vil have forandret sig.

Lesley Manville (The Crown) ses i rollen som Ada Harris. I øvrige roller medvirker bl.a. Jason Isaacs (The OA), Isabella Huppert (Stalker), Anna Chancellor (Come Away), Christian McKay (Warrior) Rose Williams (Sandition) og Alba Baptista (Warrior Nun),

“Mrs. Harris Goes To Paris” er baseret på den amerikanske forfatters Paul Gallicos kortroman med samme navn. På dansk udkom kortromanen første gang i 1960 med titlen Mrs. Harris ta’r til Paris.

Se alle spilletider og køb billetter

Holy Spider

Ali Abbasis opfølger til den sensationelle ‘Grænse’ er ikke mindre opsigtsvækkende.

“Holy Spider” er en overmåde velinstrueret, nervepirrende thriller (i ånden fra David Finchers “Zodiac”), der giver et inciterende indblik i det iranske samfund – socialt som religiøst.Filmen følger den kvindelige journalist Rahimi (Zar Amir Ebrahimi), der rejser til den hellige iranske by Mashhad for at efterforske en seriemorder, som går målrettet efter byens sexarbejdere. Efterhånden som Rahimi kommer tættere på at afsløre morderens identitet, synes retfærdigheden sværere at opnå, da morderen stille og roligt har opbygget heltestatus i store dele af offentligheden.

Se alle spilletider og køb billetter

Print ugens program

Se alle forestillinger

Tilmeld dig vores nyhedsbrev