Så er det nu på lørdag der er kulturdag på Jægersborg allé, fra 11-14 vil butikkerne sørger for at du får en skøn og festlig lørdag. Vi i Fiskehuset, Gourmanden og Konen griller fisk og skaldyr med smagsprøver og vejledning til sommers fisk og skaldyr på grillen. Derudover har vi vores østersbar hvor du kan få 3 østers og et glas bobler for 100 kr.!

****************************************************************************************** KENDER DU HAVTASKEN?

Havtasken (Lophius piscatorius), er en udsøgt spisefisk med fast, hvidt og smagfuldt kød, der i smagen kan minde om hummerkød. Den kaldes både bredflab og verdens grimmeste fisk for køn er den ikke. Den har en lang trekantet krop og et kæmpe hoved, hvori én af delikatesserne sidder- nemlig havtaskekinder (kæbemusklen). En anden delikatesse er halen der som kæberne har et fint fast kød. Den kan blive op til 2 m. lang og op til 35 kg. Den er lever i det nordøstlige Atlanterhav og her i Norden, hvor den ses i Nordsøen, Skagerrak og Østersøen. Den lever især af andre fisk, som den lurer på, mens den ligger skjult på bunden i en dybde af indtil 1.000 meter. OPSKRIFT PÅ HAVTASKEKINDER Havtaskekinder/kæber kan minde om en lille tournedos. De er helt uden skind og ben, man skal blot fjerne den lille hinde der sidder på undersiden (hvis din fiskehandler ikke har gjort det). Regn med 2-3 stykker pr. person afhængig af størrelsen. Drys med salt og peber og steg dem gyldne i halvt smør og halvt olivenolie. Nyd dem sammen med en frikassé af sommergrønt, f.eks. små stykker ny kogte porre, stykker af nye babygulerødder, sukkerærter og pynt så med masser af frisk dild. OPSKRIFT PÅ STEGT HAVTASKEEt stykke af havtaskehalen er nemt at gå til. Der er kun et stort ben midten. Vend stykket i lidt mel med salt og peber, steg den i smør et par minutter på hver side – afhængig af tykkelsen. Vi kan lide at spise den varme ny stegte fisk på en kold tomatcoulis med fennikel. – Et rigtig dejligt sommermåltid- som både kan spises til frokost, som forret eller middagsret. TOMATCOULIS MED FENNIKEL fjern stilken på 4-5 tomater, rids et kryds i toppen og læg dem i kogende vand 15 sekunder. Tag dem op og læg dem i iskoldt vand, du kan herefter trække skindet af og skære dine tomater i tern, lad dem afdryppe i en sigte. Fjern stokken på fennikel og skær den i tynde strimler på langs, kog den knap mør i letsaltet vand. Lav en dressing af 3 dele olivenolie 1 del balsamico, salt og peber og friskhakket persille. ****************************************************************************************** Ugens fiskeret er torsk i choronsauce med blomkål, gulerødder, edamame bønner og kartofler. Vi holder stadig prisen på 125 kr. pr. person.

Husk vi stadig har rimmet laks med flødestuvet dildkartofler og grønne asparges som en fast fiskeret. Til frokost eller middag pris 125 kr.

Og så er der selvfølgelig alle de andre skønne fisk, skaldyr, tærter, wok, salater og delikatesser. HUSK at vi i uge 25 Sankt Hans ugen har Paella! På gensyn i butikken de bedste hilsner Kim, Karl, Fredrik, Nichlas og Lisbet. Og alle de søde reje pillere og hjælpere Kia, Freja, Louisa og Alberte. OG HVIS DU IKKE HAR HØRT DET! VI HAR ÅBENT HELE SOMMEREN!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev