FESTLIG GENÅBNING MED GADETEATER BRINGER HUMØR TILBAGE I GENTOFTE
Linedansere i dramatisk møde, cykel-akrobatik, styltedans og en gadeparade af messingblæsere og trommeslagere i stiveste puds sætter igen liv i gaderne, når Gentofte Gadeteaterfestival løber af stablen med 18 internationale forestillinger. Hele programmet spilles fra den 26. til 29. august i det offentlige rum og med gratis adgang for alle!
Efter sidste års corona-aflysning er det endelig igen muligt at præsentere det bedste af internationalt gadeteater med den femte udgave af festivalen i Gentofte. Festlighederne kommer til at foregå rundt i hele kommunen, både ved Vangede Bibliotek og i Øregårdsparken, men også i Ordrup Park, på Jægersborg Allé og Gentofte Torv. Gentoftes nye borgmester, Michael Fenger glæder sig over at kunne være vært: ”Gennem det sidste halvandet års tid har vi savnet vores kulturliv og den levende by, vi kender. Vi har set tomme gader, lukkede døre, aflyste forestillinger – langt fra det Gentofte, vi kender. Sådan er det heldigvis ikke længere. Vi skal stadig passe godt på hinanden og vise hensyn – men vi har fået livet i byen igen. (…) Gennem festivalperioden kan vi samles spontant – men stadig sikkert – i vores gader og parker og opleve forunderligt teater fra hele verden i fællesskab. Det ser jeg frem til”.
ET CORONA-SIKKERT PROGRAM (klik på billedet for at se promo video)
Link
Link Årets program indeholder forestillinger fra Frankrig, Italien/Filippinerne, Østrig, Argentina og som noget nyt også en dansk-fransk produktion. Festivalens leder Zelis Niegaard understreger, at hun har arbejdet på et program med fokus på mindst mulig smitterisiko, når der inviteres til fællesskab og kulturoplevelser i gaderne: ”Heldigvis er gadeteaterverdenen meget alsidig med kæmpe variation i udtryksformer, så vi har ikke haft svært ved at finde, hvad vi søgte. Vi har for eksempel valgt Link DANCING QUEEN fra Østrig, da vi ikke behøver vise hensyn til afstandskrav, når dens kunstnere går på 1,5 meter høje stylter.
Link Vi har også to dansere på line i Link OMBRE D’ELLES fra Frankrig, som er løftet over publikum og kan ses på afstand. Vi bringer ikke de virkelig store forestillinger til, som normalt tiltrækker tusindvis af tilskuere. Til gengæld har vi mindre forestillinger på programmet som for eksempel marionetteater i Link HANGING BY A THREAD fra Italien, der besøges af 100-200 mennesker, men som så spiller flere gange”.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev