Glæd dig til masser af spændende oplevelser i biografmørket.Vinterferien byder på en række spændende  filmoplevelser for små og store i Gentofte Kino.Oplev Hella Joofs publikumsvinder, Meter i sekundet, der har fået strålende anmeldelser i danske medier, samt den ni gange Oscar-nominerede The Banshees of Inisherin.  Der er flere gode anledninger for at tage børnene med ind i biografen i ferien. Vi kan lokke med sjov og spænding i Asterix & Obelix: I dragens rige, fængende toner i den farverige filmudgave af Folk og røvere i Kardemomme By, animationshygge i Roselil og stentrolden og den hæsblæsende mumie-action Mumier på udebane.Nu nærmer det sig sidste chance for at opleve Magic Mike’s Last Dance, der kun har en enkelt visning tilbage på programmet. Sidste chance er også lige om hjørnet for Den store stilhed, Andreas Koefoed og Jørgen Leths jazzdokumentar Music for Black Pigeons og den fortryllende Hollywood-fortælling Babylon.Glem ikke, at vi også viser udødelige filmklassikere i Gentofte Kino. Du kan glæde dig til den hysterisk morsomme westernparodi Sheriffen skyder på det hele, den mageløse sci-fi Rumrejsen år 2001 og Fuglekrigen i Kanøfleskoven. Du kan også komme med, når vi fejrer 85 års fødselsdag med film noir-mesterværket Kvinden uden samvittighed og fødselsdagskage til kun 85 kr. Læs mere videre i nyhedsbrevet.Følg os gerne på sociale medierfor at få de seneste nyheder og opdateringer
om film, særarrangementer og events
Facebook
Facebook
Instagram
Instagram
Hjemmeside
Hjemmeside
Print ugens program
Se alle forestillinger
UGENS VISNINGER
Meter i sekundet


Stine Pilgaards roman Meter i sekundet blev en ubestridelig bestseller og nu er Hella Joofs filmversion blevet en publikums- og anmelderfavorit. Soundvenue giver den 5/6 stjerner og Filmmagasinet Ekko konkluderer, at “Meter i sekundet lykkes med at få én til at grine højt og gå hjem med hovedet fuld af tanker om livet i al dets fejlbarlige lethed”.Filmen fortæller en rørende historie om at finde sig selv på udebane i nye omgivelser. Der bliver vendt op og ned på Maries liv, da hun skal flytte fra bylivet i København til Velling i Vestjylland, fordi hendes livs store kærlighed har fået job som højskolelærer. Han bliver opslugt af højskolelivet, mens Marie udsættes for noget af et kulturchok og ikke føler, hun bliver accepteret af de lokale. Hun begynder dog langsomt at tilpasse sig og lærer at lytte mere, end hun taler. Måske er Velling alligevel et sted for hende? Meter i sekundet er en film om at falde til i de korte sætningers land – og om at finde sig selv.

Vælg visning og find billetter:
Køb billetter her
The Banshees of Inisherin


Stuvende fuld biografsal grinede helt igennem til den glimrende The Banshees of Inisherin” rapporterede Soundveue fra filmfestivalen i Venedig om den kulsorte komedie om afbrudt venskab på en afsidesliggende irsk ø. Filmmagasinet Nosferatu kalder den “Den bedste film om break-up-film om et venskab“. The Banshees of Irisherin er også blevet belønnet med seks stjerner i Filmmagasinet Ekko og nomineret til ni Oscar-priser. Vi følger de to bedste venner, Padraic (Colin Farrell) og Colm (Brendan Gleeson), der står over for en livsomvæltende konflikt, da Colm pludseligt beslutter sig for at afslutte deres venskab. Padraic forsøger fortvivlet at finde ud af, hvad der er årsagen, og konflikten eskalerer i takt med, at han tilnærmer sig Colm på stadig mere insisterende vis. The Banshees of Inisherin er instrueret af den Oscar-vindende instruktør Martin McDonagh (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri). 

Vælg visning og find billetter:
Køb billetter her
Folk og røvere i Kardemomme By


Nu kan du se den fantastisk fængende familiefilm Folk og røvere i Kardemomme By i Gentofte Kino.

“Jeg mener det virkelig som et kompliment, når jeg kalder Folk og røvere i Kardemomme By for gammeldags. For den old school stopmotion stil og det gennemførte, men også traditionelle, figurdesign skal nok vække minder hos en hær af voksne, når de tager børnene med i biografen.”, skriver Kinosaur i sin anmeldelse. Flere generationer har i forvejen et lokalt forhold til Thorbjørn Egners højtelskede fortælling, da den har haft årlige forestillinger på Bellevue teateret i mere end 40 år. Nu kan man få et helt nyt blik på den nostalgiske klassiker og måske introducere den for endnu en ny generation. Kardemomme By er en dejlig by med verdens flinkeste politimand og sin helt egen sporvogn, men alt er ikke idyllisk i den lille by. De tre røvere Kasper, Jesper og Jonatan truer med at gøre byen lidt mindre hyggelig ved at stjæle de ting, de har brug for, fra byens butikker og beboere. Når der sker noget helt uventet i Kardemomme By, får de tre røvere en chance for at bevise, at de måske alligevel ikke er så slemme. Glæd dig til at opleve Thorbjørn Egners elskede fortælling om Kardemomme By i en helt ny animationsfilm for hele familien.Sådan har du aldrig set de tre røvere, tante Sofie og politimester Bastian før, og alle de velkendte sange kommer i ny skikkelse i denne farverige animationsfilm!Pssst! Her i vinterferien viser vi filmen hver dag. 

Vælg visning og find billetter her
Køb billetter her
Asterix & Obelix:I dragens rige


Asterix & Obelix: I dragens rige tager os med til de to gæve gallere, Asterix & Obelix’, forrygende verden – med dansk tale. Det er 50 f.Kr. Kejserinden af Dragens Rige er netop blevet fængslet efter et statskup opildnet af forræderen Prins Deng Tsin Qin. Med hjælp fra købmanden fra Fønix, Finalthesis, og hendes trofaste livvagt Mai Wei, flygter kejserindens eneste datter Prinsesse Sass-Yi til Gallien for at bede om hjælp fra Asterix ogObelix, som takket være deres trylledrik har overmenneskelige kræfter.Der ingen tvivl om, hvem der kan redde prinsessen og det ganske rige. Vores to uadskillelige helte sætter alle sejl til for at hjælpe den skønne prinsesse med at redde hendes mor og befri hendes land. En stor og eventyrlig rejse for Asterix og Obelix starter på deres vej mod Dragens Rige. Men Cæsar og hans magtfulde hær tørster efter en ny erobring, og er også på vej mod Dragens Rige… 

Vælg visning og find billetter her:
Køb billetter her
Roselil og stentrolden


“Populær børnebog med opbyggelig eventyrverden vækkes til live i sprudlende, håndtegnet animation, man kan se igen og igen med familiens allermindste”, skriver Filmmagasinet Ekko om Roselil og stentrolden. Det er den hyggelige animationsfortælling om den lille, usikre blomsterfe Roselil, der altid har boet alene i sin Rosenbusk i Sommerlandet. Roselil drømmer om at få en ven, men hun er bange for alt og har aldrig turde begive sig ud i Sommerlandet for at møde en. Da Hr. og Fru Mus, som bor under Rosenbusken, ikke kan finde en brud til deres søn Karl Gustav, tilbyder Roselil at gifte sig med ham i stedet. Roselil fortryder dog hurtigt, for hun passer slet ikke sammen med en mus. Roselil ender med at blive reddet fra brylluppet af sommerfuglen Silke, som hjælper hende med at sige fra. Silke er supersej og modig, og de to bliver bedste venner. Men da Silke bliver kidnappet af en farlig Stentrold, må Roselil lære at tro på sig selv, så hun kan redde sin bedste ven.

Vælg visning og find billetter:
Køb billetter her
Mumier på udebane


Opdag en spændende verden i Egypten, hvor der findes en 3000 år gammel by beboet af mumier, langt under jorden.I i Mumier på udebane skal prinsesse Nefer giftes med Thut, men det er der ingen af dem, der har særligt meget lyst til. Nefer vil gerne have sin frihed, og Thut bryder sig ikke om forpligtelser. Det er dog gudernes ønske, og derfor skal de to giftes indenfor syv dage med den vielsesring farao har skænket Thut. I mellemtiden bliver der gennemført en arkæologisk ekspedition på overfladen, hvor Lord Silvester Carnaby finder en vielsesring i en egyptisk grav. Nu kan han endelig blive berømt arkæolog og opdager, men ringen har vist allerede en ejer. For at finde ringen og opfylde gudernes vilje, skal Thut, hans yngre bror Sekhem, kæle-krokodillen Croc og Nefer, kravle op på overfladen til den menneskelige verden. Dermed følger vi tre mumier på udebane, der skal infiltrere det moderne London og genfinde ringen, som Carnaby har fundet. 

Vælg visning og find billetter:
Køb billetter her
SIDSTE CHANCE
Sidste chance:Magic Mike’s Last Dance


Steven Soderberghs Magic Mike’s Last Dance er det sidste hede kapitel i fortællingen om Magic Mike. Soderbergh er kendt som instruktør for blandt andet Ocean’s-filmene og Erin Brockovich. Soundvenue hylder den med hele fem tindrende stjerner og skriver: “Man forlader biografsalen med et stort smil på læben, en fornyet tro på filmkunsten og på verden.”Magic Mike (Channing Tatum) er efter flere års pause fra rampelyset klar til at træde ind i rollen som alle kvinders våde drøm. Salma Hayek spiller en stenrig, magtfuld kvinde, der giver ham et tilbud, han ikke kan afslå. Sammen rejser de til London for at genoplive karrieren og træne hotte nye dansere til et vildt show, men så opdager han det virkelige formål med turen…Oplev Magic Mike’s Last Dance i Gentofte Kino og lad dig rive med. Der er kun en enkelt visning tilbage!

Vælg visning og find billetter her:
Køb billetter her
Sidste chance: Babylon


Oscar-vinder Damien Chazelle (La La Land, Whiplash), er tilbage med en ny storslået film om store drømme: Babylon. Hollywoodfilm om film er en egen lille genre i sig selv, og Babylon er blevet et fængende kærlighedsbrev til filmbyen og dens utrættelige maskineri. Moovy omtaler filmen som “Uimotståeligt underholdende“. Filmen var nomineret til fem Golden Globe-priser og vandt prisen for bedste originalmusik, komponeret af Chazelles efterhånden faste komponist, Justin Hurwitz. I Babylon tager vi på en vild tidsrejse tilbage til midten af 1920erne, hvor vi følger den aspirerende skuespillerinde Nellie LaRoy, der drømmer om sit store gennembrud. En dag sniger hun sig ind på en sydende branchefest, hvor alle de store Hollywood-stjerner befinder sig, og champagnen flyder i blide strømme. Her møder hun blandt andet tidens største stumfilmidol, Jack Conrad (Brad Pitt). Der hviler dog en uro over festlighederne, da lydfilmen er ved at melde sin uigenkaldelige ankomst i Hollywood, og hierarkiet i drømmernes by bliver nu ændret nådesløst. En overdådig, medrivende film om store ambitioner i drømmemaskinen Hollywood. 

Vælg visning og find billetter:
Køb billetter her
Sidste chance:Music for Black Pigeons


Music for Black Pigeons, instrueret af Andreas Koefoed og Jørgen Leth, søger ind til musikkens kunstneriske kerne og de bagvedliggende kreative processer.“Jørgen Leth og Andreas Koefoed har skabt en brandgodt fortalt dokumentar, der bedre end nogen anden film indkapsler, hvad det giver os at spille og høre musik.”, skriver Filmmagasinet Ekko i sin anmeldelse og belønner den med 5/6 stjerner. Filmen har den danske jazzmusiker og komponist Jakob Bro som omdrejningspunkt – sekunderet af nogle af vor tids mest indflydelsesrige jazzmusikere, heriblandt Bill Frisell, Lee Konitz og Midori Takada. Men er det overhovedet muligt at sætte ord på musikkens væsen? Filmen handler om at være til stede i nuet, om at spille og improvisere, om at videreføre arven fra generationer af jazzpionerer. Filmholdet har fulgt Jakob Bro gennem 14 år og overværet hans musikalske møder med musikere på tværs af generationer og landegrænser.”Music for Black Pigeons er en fænomenal dokumentarfilm om skabertrang på tværs af tid og rum. Generationer og landegrænser krydses, mens søgen efter jazzens inderste væsen forsøges kortlægges. På bedste jazzede vis er ingen svar konkrete, rigtige eller forkerte. I stedet opfordres indirekte til, at man skaber sine egne svar”, skriver Moovy om filmen. Gennem Bros kompositioner udforsker filmens karakterer musikkens rum, og giver poetiske, livsbekræftende og humoristisk svar på i hvert fald nogle af de spørgsmål, der stilles. 

Vælg visning og find billetter her:
Køb billetter her
Sidste chance:Den store stilhed


Den store stilhed fik verdenspremiere ved den spanske filmfestival San Sebastian i efteråret og er nu klar for det danske biograflærred. Kim Skotte skriver, at filmen “er guld værd” i sin anmeldelse og kvitterer med 5 højthængende hjerter. Filmmagasinet Ekko hylder den for mesterlige skuespilpræstationer og for at komme helt ned i fortællingens etiske og religiøse lag, mens Soundvenue omtaler den som en urovækkende og rørende kloster-thriller

Alma (Kristine Kujath Thorp) lever en stilfærdig tilværelse i kloster og skal til at aflægge sine løfter som nonne. En dag indhentes hun af sin fortid, da storebroren (Elliot Crosset Hove) opsøger hende og kræver sin del af arven fra deres afdøde far. I takt med at ceremonien nærmer sig, afdækkes Almas mørkeste hemmeligheder. Minder fra fortiden hjemsøger hende og planter tvivl om Guds nærvær og frelse. Filmen er en imponerende instruktørdebut af Katrine Brocks, der giver religiøse og eksistentielle spørgsmål en central plads på lærredet. 

Vælg visning og find billetter her:
Køb billetter her
KOMMENDE SÆRARRANGEMENTER
Klassikersøndag:Sheriffen skyder på det hele


Sheriffen skyder på det hele (1974) er en hysterisk morsom parodi på Hollywoods mange episke westernfilm. Et vanvittigt karaktergalleri og en perlerække af mindeværdige action-scener er med til at gøre Sheriffen skyder på det hele til en vild filmoplevelse.  

Filmens store helt er den sorte jernbanearbejder Bart (Cleavon Little), der bliver udnævnt til den første sorte sherif i byen Rock Ridge, i stedet for at blive hængt. Han har dog lidt svært ved at blive accepteret i byen, men får sat sig i respekt ved hjælp af revolvermanden Waco Kid (en formidabel Gene Wilder). Det viser sig imidlertid, at Barts udnævnelse som sherif er et led i den grådige jernbaneudvikler Hedley Lamarrs korrupte plan om at gøre Rock Ridge ubeboelig. Instruktør Mel Brooks spiller selv en lille rolle i filmen som skeløjet, sexistisk guvernør.Oplev Mel Brooks’ forrygende western-parodi på det store lærred i Gentofte Kino. 

Søndag den 26. februar kl. 16.30
Køb billetter her
Forpremiere:Kysset


Vi inviterer til forpremiere på Bille Augusts nye storfilm Kysset i Gentofte Kino den 22.februar. Den 24. februar får vi besøg af Bille August til en samtale inden filmen.Vi befinder os i Danmark, 1913, lige inden første verdenskrig bryder ud. Det bliver en skæbnesvanger aften, da den aspirerende officer Anton Abildgaard bliver inviteret til bal hos den lokale baron von Løvenskjold. Anton byder baronens smukke datter Edith op til dans, uden at vide at hun er blevet lam efter en tragisk rideulykke. Han får stor medlidenhed med hende, mens hun forelsker sig i ham. Antons medynk gør det svært for ham at være ærlig overfor Edith, og han vikler sig langsomt dybere ind i et net af løfter og løgne. Imens rykker krigen tættere på og truer med at besegle deres skæbne for altid. Kysset er en storslået periodefortælling om et svært turbulent tidspunkt i verdenshistorien, hvor menneskelige skæbner bliver stillet overfor nærmest umulige valg. 

Forpremiere den 22. februar kl. 20.00
Køb billetter her
Premiere den 23.februar kl. 13.30 og 20.00
Køb billetter her
Besøg af Bille August den 24. februar kl. 20.00
Køb billetter her
Fuglekrigen i Kanøfleskoven


Fuglekrigen i Kanøfleskoven (1990) vises i samarbejde med Gentoftegade Bibliotek. 

Om det righoldige fugleliv i en stor skov. Idyllen i skoven er hele tiden truet af den grumme rovfugl Fagin, men de to små fugle Oliver og Olivia vil bekæmpe ham. De andre fugle er uvillige til at hjælpe, både den gnavne ugle, der ligner W.C. Fields, gråspurven Betty og den musikalske måge Armstrong. Til gengæld får de hjælp fra musene Ingolf og Frederik, som forfremmes til fugle.

Lørdag den 25. februar kl. 10.00
Køb billetter her
Rumrejsen år 2001


Rumrejsen år 2001 (1968) står som en af filmhistoriens mest citerede sci-fi-mesterværker; en hypervisuel rejse gennem tid, rum og menneskehedens udvikling. Filmen blev banebrydende med sin brug af specialeffekter og realistiske skildring af verdensrummet, der aldrig før var blevet set på biograflærredet. 

Året er 2001. En flere millioner år gammel monolit bliver opdaget lige under månens overflade, og en gruppe astronauter får hjælp af AI-maskinen HAL-9000 til at udforske nærmere. Rumrejsen går til Jupiter for at finde den mystiske monolits ophav, men på rejsen bliver astronauterne konfronteret med sin egen eksistens i mødet med supermaskinens intelligens og verdensrummets uendelighed.Oplev Stanley Kubricks epokegørende rumodyssè på det store lærred i Gentofte Kino. 

Fredag den 10. marts kl. 20.00
Køb billetter her
Kvinden uden samvittighed – Gentofte Kino fylder 85


Gentofte Kino fylder 85 år – og vi byder på fødselsdagskage og visning af film noir-klassikeren Kvinden uden samvittighed til kun 85,- kr. 

Billy Wilders mageløse mesterværk Kvinden uden samvittighed (1944), er alt man kan forvente af en ægte film noir film. En forførende kvinde (uden samvittighed), en skarp agent i fedorahat og et koldblodigt mord. Forsikringsagenten Walter Neff (Fred McMurray) møder en dag den unge forførende Phyllis Dietrichson (en til lejligheden isblond Barbara Stanwyck), som vil tegne en livsforsikring for sin mand og derefter have hjælp til at iscenesætte en ulykke for at skaffe ham af vejen. Neff lader sig forføre og vil have både Phyllis og pengene, men efter mordet bliver deres forhold hurtigt præget af mistro. Sagen kompliceres yderligere, da Neffs overordnede, Barton Keyes, begynder at fatte mistanke. Kom til fødselsdag i Gentofte Kino og oplev ægte filmmagi! 

Fredag den 31. marts kl. 20.00
Køb billetter her
Se flere kommende særarrangementer her


Website

Tilmeld dig vores nyhedsbrev